Крем карамел в тава???????

  • 18 421
  • 13
Здравейте, интересува ме как правите крем карамел в тава Sad. Може ли да се прави без да се слага тавата във водна баня, дали захарта няма да залепне?
Виж целия пост
# 1
Здравейте, интересува ме как правите крем карамел в тава Sad. Може ли да се прави без да се слага тавата във водна баня, дали захарта няма да залепне?

Привет, за съжаление чак сега прочетох темата ти сигурно вече си разбрала как става номера, но ако случайно не си аз винаги правя в тава крем карамел.
Първо директно в тавата си правя карамела /нали захар с вода директно на котлона/. Аз лично слагам млякото топло, за да може захарта сложена в него да се разтопи по добре, а и по този начин карамела не остава твърд, а става като сок /после много лесно се почиства така/, но задължително го правя във друга по голяма тава пълна с вода Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Става и без водна баня, ЕТО ТУК съм писала, има и линк, изобщо в темата обсъждахме и тоя вариант.
Виж целия пост
# 3
Аз почти винаги го правя в тава,нямам чашки за крем карамел,за това.Поръсвам със захар суха тавичка,мятам я направо във фурната,като я наглеждам,за да не прегори карамела.Става много бързо така Simple Smile Разбивам 7-8 яйца и ги изсипвам към  1л  топло  подсладено на вкус мляко,слагам 1 ванилия.Прецеждам сместа и я изсипвам в тавичката.Пека на 160 градуса,докато се сгъсти и отгоре се запече лекичко.Без водна баня! Simple Smile Нападаме го с лъжиците направо от тавата. Laughing Не,захарта не залепва! Naughty
Виж целия пост
# 4
Аз почти винаги го правя в тава,нямам чашки за крем карамел,за това.Поръсвам със захар суха тавичка,мятам я направо във фурната,като я наглеждам,за да не прегори карамела.Става много бързо така Simple Smile Разбивам 7-8 яйца и ги изсипвам към  1л  топло  подсладено на вкус мляко,слагам 1 ванилия.Прецеждам сместа и я изсипвам в тавичката.Пека на 160 градуса,докато се сгъсти и отгоре се запече лекичко.Без водна баня! Simple Smile Нападаме го с лъжиците направо от тавата. Laughing Не,захарта не залепва! Naughty

 Party И ние също, правят ми дори забележка моите да слагам повече захар за карамела за да се получи повече "сосче" - така му казват.
Виж целия пост
# 5
От другата страна на темата:
Мога да споделя, че в казармата ,преди няколко десетилетия, така се беше случило , че една мноооооого голяма тава се беше паднала на 5 или 6 човека /доколкото служещият в армията е човек , де / .Еееее,  такова ядене на крем карамел падна, че е невероятно. А още по-невероятно е че нямаше никакви последици, каквито може би си представите.
 Mr. Green
Виж целия пост
# 6
Става и без водна баня, ЕТО ТУК съм писала, има и линк, изобщо в темата обсъждахме и тоя вариант.
Мой е въпроса над отговора на labrex  Hug и да ти кажа много хубаво си става и без водната баня. Смело пробвай!
Виж целия пост
# 7
Въпреки че имам чашки, от години правя този крем в кексовата форма и след това го обръщам след като изстине.
Водната баня е задължителна като от време на време доливам студена вода. Не трябва водата да завира, защото крема ще стане на шупли като пресечен. За гладък крем трябва да се пече продължително време без водата да завира.
Млякото трябва да е домашно , защото с магазинското ще стане на айрян.
Виж целия пост
# 8
Вчера гледах Рудолф от 24-китчън да приготвя крем-карамел по много странна технология. Първо - използва сметана. Това как да е. Но - остави я да заври и я изсипа върху разбитите яйца. Как не се пресече тоя крем - не знам Rolling Eyes После го пече в чашки, на водна баня, с гореща вода - сипа я направо от котлона, 30 минути на 160 градуса. Като го обърна, кремът си беше идеален Shocked
Ще пробвам тази работа аз...
Виж целия пост
# 9
Млякото трябва да е домашно , защото с магазинското ще стане на айрян.
Не разбрах, как на айрян? Правила съм с купешко прясно мляко....крем карамел си стана?!?

belinda, какво стана? Опита ли?
Аз съм забелязала, че всички из чуждестранните кулинарни предавания ползват сметана за крем карамел.
Виж целия пост
# 10
Ползват сметана, но не го наричат карамел, а Брюле. Различни неща са.
Виж целия пост
# 11
Знам  Peace
Говоря точно за крем карамел, не за брюле.
Виж целия пост
# 12
И в руски рецепти срещам използване на сметана, наскоро попаднах на рецепта със сметана и малко мляко, която искам да изпробвам, но да видим кога ще е. Peace
Виж целия пост
# 13
Това с лимон в карамела ми стана интересно, но защо се слага?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия