Знаете ли трик за приготвяне на крехко месо?

  • 2 358
  • 13
Моля, ако някой знае как да няправяжилаво пуешко месо по-крехко да сподели. Идкам да сготвя за бебето и ако  някой знае как да направя месото по-крехко ще съм благодарна  Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Мариновай го за 1 час в намачкано киви.Кивито съдържа вещество,което размеква съединителната тъкан(жилите) в месото.После след кулинарната обработка не се усеща изобщо вкуса на плода.
Виж целия пост
# 2
Начукай го яко Simple Smile Нарежи го напречно на влакната и го начукай.
Виж целия пост
# 3
под капак най-крехко става! ина4е в марината ,о4укано и добре разрязано , но да не  прекалено тънко!
Виж целия пост
# 4
...месото смляно на кайма и след това на топчета в супа или както решиш можеш да го приготвиш... Според мен това е един много сполучлив начин... Моите деца много харесват всичко приготвено с пуешка кайма, а вариантите са много Wink
Виж целия пост
# 5
   Peace   newsm51  Hug
Виж целия пост
# 6
Аз мариновам в сметана, без значение каква имам под ръка-за кафе или заквасена.Месото става супер крехко.
Виж целия пост
# 7
Става въпрос за един  старичък пуяк, но затова пък домашен и не е хранен с антибиотици и хормони  Wink
Виж целия пост
# 8
как сте го забражили ,4е е станал стар?  Wink според мене тогава наистина е добре да е смляно месото, направи лазаня, мини кюфтенца,шницели ,но пак не ги оставяй да са сухи, в сос, бульон или нещо друго, за да не са сухи и жилави!
Виж целия пост
# 9
Кисна месото предварително в прясно мляко - става мозък
Виж целия пост
# 10
Кисна месото предварително в прясно мляко - става мозък
Peace
Виж целия пост
# 11
Месото става по- крехко като се намаже със зехтин и се остави полузахлупено в хладилника за няколко часа. Това го научих в предаването на Лео Бианки.  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Ето тук има разни техники за окрехкотяване, някои от които - съвсем лесно приложими у дома:
http://www.hranite.net/news/obichaj-mje-so-njezhno-tjekhniki-za-okrjekhkotjavanje
Виж целия пост
# 13
По принцип киселината /лимонов сок/ прави месото крехко, но щом е за бебе най-добре на кайма или после да му прекараш манджата през пасатора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия