Св. черен дроб?

  • 65 413
  • 18
Дайте ми идеи за приготвяне на свински черен дроб. Как да го направя по-сочен?
Виж целия пост
# 1
Накисни го поне 1-2 часа в прасно мляко и в никакъв случай не го осолявай преди да стане готов! Hug
Виж целия пост
# 2
Свинския черен дроб аз го панирам става много вкусен и не е така сух.
Виж целия пост
# 3
Аз го пържа - от един приятел готвач знам, че било хубаво да се пържи полузамразен. Има разлика да ви кажа.
Виж целия пост
# 4
Лалка не пръска ли много като не е напълно размразен? newsm78
Виж целия пост
# 5
А аз го обичам на скара Simple Smile реже се на тънки филиики замръзен, слагам му и малко подправки, но без сол Naughty (Правилото е на дроб и яйца солта се слага след като са готови) и полу размразен го мяткам на скарата, като се обръща по начесто, за да стане по-сочен. При мен не пръска, но все пак е скара, при пърженето по принцип се слага малко сол в мазнината, но за дроба не съм съвсем сигурна newsm78, от солта се свива много.
Виж целия пост
# 6
Една рецепта, която съм опитвала у братовчедка ми и ми се стори ... да си оближеш пръстите (е, аз по принцим много обичам черен дроб).

Дробът се нарязва на парчета и се нарежда в тавичка, залива се със сока от кисело зеле и се пече (не го препичай, за да не изсъхне).

Аз обаче имам големи притеснения да си купувам дроб от магазините, не знам как да го различвам дали е пресен.
Виж целия пост
# 7
Снощи готвих свински дроб по следния начин, много вкусен става.
1-2праза -нарязани се запържват в малко мазнина и изсипвам при него дроба нарязан на хапки.Като се позапържи-а дроба си пуска вода и се полуври полузапържва, прибавям 5-6 нарязани печени чушки, и половин буркан домати, чубрица, така се доготвя още колкото е нужно -5до 10минути и накрая сол.Става бързо и вкусно.
Виж целия пост
# 8
Лалка не пръска ли много като не е напълно размразен? newsm78

Абе пръска, ама той и иначе пръска. Аз лично омазвам всичко наоколо и затова гледам да се скатавам от готвене на дроб.
Виж целия пост
# 9
Ето и моята рецепта: дроба се нарязна на тънки филийки поръсва се с черен пипер слага се малко ситно нарязан праз лук и парченце сланина това се завива на руло връзва се с конец или се забожзат клечки за зъби заливат се ролцата с вино и се пече. Наистина става много сочно.
Който не желае после може да не хапва сланинката.
 Пържен дроб правя като го поръся с черен пипер и го пържа в силно згрято олио за кратко. Соли се после.
Виж целия пост
# 10
 Grinning  момичета толкова рецепти сте дали за този дроб, че чак слюнки ми потекоха  Mr. Green в обедната почивка май ще обикалям да си купя и аз, че сигурно ще го сънувам  Laughing

Сетих се още една рецепта,  правя я с пилешки дробчета, но мисля че и със свински дроб ще стане вкусно   chef

Ето я :

Леко задушен и после запържен (докато се изпари соса) дроб с подправки на вкус, и нарязан на дребни парчета. Отделно си правите стандартен доматен сос, аз слагам чесън, босилек, чер. пипер  и сол, и го оставяте да покъкри на тих огън докато се сгъсти. Също отделно сварявате 1-2 шепи макарони, фосили или някакви по завъртяни формички.
При поднасяне редите така: В дълбока купа първо слагате дроба, след това макароните и заливате със соса може и малко настърган кашкавал .
Като хубавото е, че можете да не ги правите едновременно, но тогава доматеният сос задължително трябва да е горещ, за да се нормализира температурата на яденето....е това е предимство но най-добре всички съставки да са топли.

Дано ви хареса, мойта дъщеря се утрепва да гони макароните в чинията... последният път докато я усетя бръкна с двете ръце в купата #Crazy
Виж целия пост
# 11
1 килограм свински черен дроб се реже на парчета, овкусява се с чер пипер, сол, босилек. В тава се редят 20 грама гъби, 2 стръка нарязан праз, 1 морков, няколко скилидки нарязан чесън. Върху зеленчуците се слага дроба, отгоре - около 300 грама бекон, Залива се с пасилани домати от консерва, 1 чаена чаша червено вино и половин чаша вода. Пече се на фурна около половин час.
Виж целия пост
# 12
Аз св.дроб не съм готвила в къщи, но на заведение съм яла свински дроб по тиролски.  Дроба е пържен цял (не на жулиени), върху дроба слагат пържен лук (нарязан на едри колелца), а върху лука има 1 настъргано варено яйце.
Виж целия пост
# 13
Аз съм замислила нещо и ще ви го споделя, а утре ще кажа дали е станало. Тази вечер ядохме пържен св.дроб и остана доста, та мисля нещо да направя за утре вечер, че да става за ядене. Ще го нарежа на дребни парчета(като картофите на картофената салата) и ще го сложа в глинен гювеч. Върху него картофи на същите парчета, царевица, кисели краставички,праз или лук, малко олио и вино. Като станат готови картофките ще сложа малко доматен сос и подправки каквито ми дойде музата. Та ще видим какво ще излезе. Малко измислено, ама такива ми се получават най добре. Стискайте палци да не ми го захлупят  Grinning
Виж целия пост
# 14
Хайде  сега да ви похваля кулинарните умения на мъжа ми WinkТой прави убийствен свински черен дроб,направо да си оближеш пръстите PeaceЧерният дроб се нарязва на филийки с дебелина 1,5см и се посолява със сода за хляб,оставя се в хладилника да престои една нощ,на следващия ден се вади от хладилника и се измива със студена вода,отцежда се и се пържи в загрята мазнина на не много висока температура.След като се изпържи се изважда в плитка чиния и се залива с предварително приготвен сос от 75мл винен оцет и 4 скилидки ситно накълцан чесън,оставя се за половин час в хладилника и се сервира охладен-да подчертая че мъжа ми го използва за мезе с червено вино WinkБон Апети bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия