Домашна машина за сладолед

  • 141 117
  • 365
# 285
Здравейте, да попитам какви марки течна сметана ползвате. знам че 30 %  е по добре от 20 , но попадам все на някакви изкуствени сметани. От коя марка в БГ сте доволни?

На Берьозка, препоръчвам с две ръце.
Виж целия пост
# 286
Сметана ползвам марка Madeta, има я във Фантастико и Метро. Много е хубава.
Кондензирано мляко от Берьозка, от там купувам и тяхната Сгущенка (дулсе де лече), с нея става страхотен сладолед.
Правя и у дома, за да знам, че е само от мляко и нерафинирана кафява захар.
Виж целия пост
# 287
От Фантастико последния път си взех Сгущенка. Има кътче на Берьозка там.
Виж целия пост
# 288
Не можах да стигна днес до Лидл за кондензирано мляко. Направих сладолед с пъпеш, сметана и захар, но това не е консистенция за нашия вкус. Стана много студен и няма плътност.
Виж целия пост
# 289
В разгара на лятото сме и кога, ако не сега е времето на вкусните домашни сладоледи.
Днес правих така:
Разбих млечна сметана с кафява захар, после  добавих заквасена сметана и доразбих. Сложих няколко лъжици домашно сладко от червени боровинки и след 50 минути работа  на машината имахме ето това:

Виж целия пост
# 290
Супер изглежда, с нерафинирана кафява захар ли?
Виж целия пост
# 291
Супер изглежда, с нерафинирана кафява захар ли?

Да, с нерафинирана. Аз ползвам за почти всичко такава.
В случая дори не се отрази на цвета, защото сложих по-малко, предвид сладкото, което му добавих после.
Виж целия пост
# 292
Днес леко промених вчерашната рецепта като добавих и маскрапоне. Сместа стана по-пухкава и сладоледът по-плътен и с по-мазен вкус.

В разгара на лятото сме и кога, ако не сега е времето на вкусните домашни сладоледи.
Днес правих така:
Разбих млечна сметана с кафява захар, после  добавих заквасена сметана и доразбих. Сложих няколко лъжици домашно сладко от червени боровинки и след 50 минути работа  на машината имахме ето това:


Виж целия пост
# 293
И аз последния път ползвах кафява захар, но първо я направих на пудра в блендера. Иначе тогава разбих млечна сметана с цедено кисело мляко, кафявата пудра захар, блендиран банан и стана чудо. А, добавих и малко ром и шоколадови капки.
Виж целия пост
# 294
И аз последния път ползвах кафява захар, но първо я направих на пудра в блендера. Иначе тогава разбих млечна сметана с цедено кисело мляко, кафявата пудра захар, блендиран банан и стана чудо. А, добавих и малко ром и шоколадови капки.

Аз си го спестявам меленето до пудра захар. Първо разбивам млечната сметана със захарта, докато се сгъсти захарта е почти стопена. След това добавям другите съставки и доразбивам и захарта вече съвсем се стопява.
Виж целия пост
# 295
Ще стане ли сладолед без захар? newsm78 Досега съм пробвала само варианти със захар, кондензирано мляко и т.н. Ако използвам разтопен тъмен шоколад за подслаждане дали ще се получи приятна консистенция? Thinking
Виж целия пост
# 296
Зависи от шоколада. Моята смес се пресече, явно нещо в шоколада ми изигра лоша шега. Разликата, в иначе успешната ми рецепта, беше само той. Сладоледът ми стана на парцали, като шоколадово масло.
Виж целия пост
# 297
Зависи от шоколада. Моята смес се пресече, явно нещо в шоколада ми изигра лоша шега. Разликата, в иначе успешната ми рецепта, беше само той. Сладоледът ми стана на парцали, като шоколадово масло.
А какъв ти беше шоколада? newsm78 Аз с лидълския тъмен 81% какао бих искала да пробвам, в сместа за сладолед по принцип съм добавяла и масло и не се е пресичало...Интересно защо е станало така при теб, да не би шоколадът и другата смес да са били с голяма температурна разлика?
Виж целия пост
# 298
Някакъв Лидлски, но от евтините. 81 % го обожавам да си го хапвам така. Мисля, че беше от тези, които са около левче. Те са с изчистен състав и взимам понякога. Нямам идея защо се пресече, аз го отдавам на шоколада, но може и друго са е било.
Виж целия пост
# 299
Странно...може от какаовото масло в шоколада; Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия