баварски крем

  • 3 111
  • 2
някой може ли да ми каже рвцепта за баварски крем?
Виж целия пост
# 1
DEianaZ заповядай  Grinning !
Виж целия пост
# 2
Баварски крем

1/2 л. прясно мляко
ванилия
8 листа бял желатин
5 жълтъка
120 гр захар
400 мл сметана
Млякото се затопля с ванилията. Желатинът се слага да омекне във студена вода. Жълтъкът и захарта се разбърква добре, докато сместа стане бяла. Ванилията се изважда от млякото и   горещото мляко се прибаря бавно към яйчната смес. След това се вари на водна баня, като се бърка. Желатинът се иzцежда и се прибавя постепенно към топлия крем. Бърка се непрекъснато. Съдът с крема се поставя върху съд пълен със студена вода и се оставя да поизстине. Сметаната се разбива и се прибавя към крема, преди той да започне да се желира. Кремът се изсипва в иzплакнат с вода съд, покрива се с фолио и се оставя за няколко часа в хладилника. След това се изсипва в/у чиния и се сервира с някакъв сос.

P.S. Кремът се нарича на някои места в Бавария "Rahmsulz", а иначе е познат по света под името "Creme Bavaroise". Иzвестен е станал благодарение на баварската принцеса Isabeau Baviere, която е поднасяла крема, в различни форми и със сладък компот или сос, на празненствата, организирани от нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия