Домашна торта от сладкарница "Неделя"

  • 3 819
  • 3
Преди седмица опитах "домашната торта" в сладкарница "Неделя" и страшно ми хареса! Тортата нямаше блат. Беше направена (според мен) от смесени масло(маргарин), захар, какао, обикновени бисквити и орехи. Искам да си приготвя вкъщи такава, но не знам от какво е пълнежа й. Притеснявам се, че ако смеся тези продукти бисквитите ще останат твърди. Някой има ли представа каква е рецептата на тази торта?
Ще бъда благодарна ако някой сподели с мен Grinning

Виж целия пост
# 1
 Номерът с бисквитите е, че след като се начупят, се напръскват с малко подсладено прясно мляко. Също е много важно готовата торта да престои поне 24 часа! Колкото повече стои, по-вкусна става!
 Продукти: 250 г краве масло (или маргарин, но да не са солени!!!), 200 г пудра захар, 100 г разтопен шоколад (какао), 3 яйца, 100 мл прясно мляко, 100 г орехи (1/2 смлени и 1/2 счукани), 250 г обикновени бисквити.
 Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се едно по едно яйцата, шоколадът, млякото, орехите. Разбърква се добре до получаването на хомогенна смес. Прибавят се предварително натрошените и напръскани с мляко бисквите, объркват се добре с крема и се изсипва в намокрена тортена форма. Притиска се леко и се оствя да престои в хладилнике 24 часа. След като се извади от формата, тортата се поръсва със смлени орехи или се украсява по желание и фантазия!  chef
Забележка: Предвид ситуацията в момента, мисля, че няма да е фатално за крема, ако се спестят яйцата! Wink
Виж целия пост
# 2
Номерът с бисквитите е, че след като се начупят, се напръскват с малко подсладено прясно мляко. Също е много важно готовата торта да престои поне 24 часа! Колкото повече стои, по-вкусна става!
 Продукти: 250 г краве масло (или маргарин, но да не са солени!!!), 200 г пудра захар, 100 г разтопен шоколад (какао), 3 яйца, 100 мл прясно мляко, 100 г орехи (1/2 смлени и 1/2 счукани), 250 г обикновени бисквити.
 Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се едно по едно яйцата, шоколадът, млякото, орехите. Разбърква се добре до получаването на хомогенна смес. Прибавят се предварително натрошените и напръскани с мляко бисквите, объркват се добре с крема и се изсипва в намокрена тортена форма. Притиска се леко и се оствя да престои в хладилнике 24 часа. След като се извади от формата, тортата се поръсва със смлени орехи или се украсява по желание и фантазия!  chef
Забележка: Предвид ситуацията в момента, мисля, че няма да е фатално за крема, ако се спестят яйцата! Wink
Аз с тия продукти си правя сладък салам, м-мм-м-м, много вкусно! Hug
Виж целия пост
# 3
Да, сместа е същата, само формата е различна.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия