"Обикновените курабии" от списание "Журнал за жената" са супер

  • 57 197
  • 24
Точно като тези от моето детство са. Любими са ми. Меки и ароматни.

Продукти:
125г. краве масло
200г. захар ( 1 ч.ч.)
3 яйца+а желтък за намазване
1/2 кофичка кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
2 ванилии ( аз сложих 5)
Брашно колкото поеме ( около 500 гр)
захар за поръсване
Разбива се маслото със захарта до побеляване.
Прибавят се яйцата с киселото мляко, в което сте разбили содата предварително.
Прибавят се брашното и ванилиите.
Омесва се средно твърдо тесто.
Разточва се на около 1см. кора и с чаша се изрязват кръгчета.
Намазват се е желтъка и се поръсват обилно със захар.
Пече се или в/у хартия за печене без мазнина или в намаслена тава до порозовяване в умерена фурна.

Ето снимка: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541
Виж целия пост
# 1
Мммммм , изглеждат супер. Още утре сутринта ще се заема.  Grinning
Виж целия пост
# 2
Леле, Мамице, за какво ли ми трябваше да отварям линка? Сега цяла нощ ще сънувам тези красоти!  Laughing Браво, голяма майсторка си! Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig
Виж целия пост
# 3
само да допълня, че курабиите стават супер ако се сложи настъргана лимонова кора.
Даже и някоя друга стафида( предварително накисната във вряла вода - да омекнат)
те станаха ега си "обикновените курабии Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig

 Rolling Eyes newsm78
Виж целия пост
# 5
Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig

 Rolling Eyes newsm78
Оффф чакай де. незнам коя е:)
Момевнт мисля и ровя в тетрадката.
Ти да ен си на зор? Нема ти избега рецептето:) newsm08
Виж целия пост
# 6
Ето рецептата за този сладкиш за, който ми се извади душата:)
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Продукти:
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 супени лъжици кисело мляко

Приготовление:
Сместа се разбърква и омесва, като се отделя малко( колкото 1 ябълка).
Останалото се разтила в тава, като леко се повдигат крайщата по стените на тавата. Отгоре се намазва с мармалад.
оставенеото тесто се омесва с още брашно, така, че да стане много твърдо, за да се рандоса отгоре или се слага на лентички в/у сладкиша.
пече се в умерена фурна.

Киса- доволен ли си:)   bouquet
Виж целия пост
# 7
Ето рецептата за този сладкиш за, който ми се извади душата:)
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Продукти:
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 супени кисело мляко

Приготовление:
Сместа се разбърква и омесва, като се отделя малко( колкото 1 ябълка).
Останалото се разтила в тава, като леко се повдигат крайщата по стените на тавата. Отгоре се намазва с мармалад.
оставенеото тесто се омесва с още брашно, така, че да стане много твърдо, за да се рандоса отгоре или се слага на лентички в/у сладкиша.
пече се в умерена фурна.

Киса- доволен ли си:)   bouquet


Ам`чи доволен съм...  Flutter Инак си писала след мен, пък за моята молба - игнор....напраО се ошашавих.  Laughing
Виж целия пост
# 8
Mamica моля те дай рецептата за "кифлите", изтекоха ми лигите  Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Mamica моля те дай рецептата за "кифлите", изтекоха ми лигите  Mr. Green

Кифлички

5 пълни супени лъжици захар
1 равна супена лъжица сол
1 кубче мая
1/2 чаена чаша олио (или друга мазнина по желание)
0.500 мл вода
брашно около килограм

за пълнежа по желание - сладко, локум, аз ги правя и със смлени орехи с канела и захар, какао ....

От всички продукти се омесва средно меко тесто. Оставя се да почине околко 1/2 час. Разделя се на 3 топки. Всяка топка се разточва и от нея се правят кифличките по стандартната процедура. Кифличките се нареждат в тавата на по-голямо разстояние, защото удвояват обема си. Остават се да втасат. Пекат се на 200 градуса. След като се извадят от фурната, се намазват с захарен сироп(или сок от компот) и се поръсват със захар.
 
Това е рецептата от форума на Jan Bibijan

Много неща правя с тази рецепта. всякакъв вид питки с пълнеж.
Виж целия пост
# 10
За кифличките , за да не изтича сладкото навън се слагат 2-3л. гриз в него.
Виж целия пост
# 11
Маmica   bouquet  bouquet в събота ги мятаме.
Виж целия пост
# 12
И да се похвалиш.
Виж целия пост
# 13
отличната кулинарка   chef  Мамица пак е на небосклона!

Аз искам рецепта за това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632709553342187500.jpg
и това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632560114522187500.jpg
и това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632528103244062500.jpg

съм скромна Mr. Green
Виж целия пост
# 14

Непременно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия