Имаше една рецепта...?!

  • 698
  • 5
Момичета, чувала съм една рецепта за свински пържоли със зеле в глинен гювеч, която горе-долу представлява следното. Върху всяка пържола се слага парче кашкавал, гъбки и бекон, завива се с листо кисело зеле. Останалото зеле се накълцва, обърква се с мазнина по желани (олио, мас...) и червен пипер. В глинен гювеч се подреждат кис зел, ред пържоли и тн. Залива се с вода, слага се капака и се пекат на слаба фурна дълго.

Някой правил ли е подобно нещо? Колко вода се слага, та да не станат като "варени пържолите"???
Ох, на тате му идват братовчеди от Бг и смятам това да ми е основното ястие поради две причини- хората са на средна възраст 65 год. и не смятам да ги "мъча" с френски специалитети, а освен това с тази гозба няма да мисля гарнитура, нали съм на работа същия ден и пак ще е бързане Confused.

Помогнете, моля! Praynig
Виж целия пост
# 1
Можеш да ги направиш както си ги описала.
Ако ги правиш в гювеч не е необходимо да слагаш много вода.Можеш да прибавиш  малко червено винце.
Да обобщя.

На дъното на гювеча слагаш накълцаното зеле объркано с червен пипер и малко олио.Отгоре нареждаш увитите пържолки.Добавяш водичка и винце и оставяш да къкри на бавен огън.

Аз съм правила така,само че не съм слагала кашкавал.

Става превъзходно.

Другия вариант е да направиш сармички като в зелево листо слагаш смес от нарязано месце ,беконче и кашкавалче нарязани на ситно.Даже според мен ще бъде по-ефектно! Hug
Виж целия пост
# 2
Погледни тук:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=gotv&Number=19449 … mp;sb=5&part=
Мисля, че това е, за което питаш.
Виж целия пост
# 3
МММММММММММ да, благодаря   bouquet.
Само дето другата рецепта беше за глинен гювеч с капак. И аз искам така да ги опитам!
Виж целия пост
# 4
Ако прочетеш по надолу мненията, ще видиш, че се правят и в гювеч с капак.
Виж целия пост
# 5
Мисля , че имаше една такава  рецепта в Бон Апети . Прегледай там.
 newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия