Баница

  • 853
  • 9
Много Ви моля, дайте ми някоя  рецепта за баница ( солена - със сирене, месо, с каквото и да е) Praynig - да е хубава и лесна за правене ( по възможност). Много ми се е дояла  Blush Blush Blush
Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 1
Пробвай с търсачката! Нова рецепта няма да измислим скоро .
Излизат 7 страници теми.
Виж целия пост
# 2
Ок, мерси много, ама понеже там са много....нищо все нещо ще си избера Hug
Виж целия пост
# 3
Аз правя една баница по рецепта от форума, става страхотна
Продукти: 1 пак. кори, 4 яйца, 250 гр. сирене, 1 ч.ч. кис. мляко, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. оцет, 1/2 ч.ч. олио.
Разбиват се яйцата с кис. мляко и олиото, прибавя се брашното. Содата бикарбонат се сипва при оцета и се прибавя към сместта за плънката. Най накрая се слага натрошеното сирене.  Върху всяка кора се слага плънка по дължината й и се навива на руло, реди се в намазнена тава като за вита баница. Когато наредиш тавата, отгоре си изсипва осталата плънка. Пече се в загрята до 200 градуса фурна 5 мин. После намаляш фурната и печеш, докато се зачерви. Да ти е сладко!!!
Виж целия пост
# 4
Галчо, много вкусно ми изглежда, а и е лесно за правене , ще се пробвам да я направя Blush
Виж целия пост
# 5
Наистина е лесна и бърза баницата и става много вкусна.
Виж целия пост
# 6
Ето и моята рецепта:
1 пакет кори Фамилия
1/2 пак масло/ или маргарин/
1/2 чаена чаша олио /може  и само с маргарин или масло/
250-300 гр. сирене
1 газирана вода
3 яйца

Редят се корите в тава като се мажат с мазнината на две места се разделя сиренето и така докато свършат корите. Баницата се реже на парчета. В един съд се бъркат яйцата и се сипва цялото шишенце сода /300 мл./ с тази смес се залива нарязаната баница.
Пече се на 200-220 гр.
Вади се от фурната напръсква се лекичко с вода и се покрива.
Чудесна е и студена и топла.
Такава баница прави майка ми и сега и аз на моето семейство! Всеки опитал я пита за още!   chef

Виж целия пост
# 7
Аз ще дам тайно рецептата на моята тъща довечера като се прибера удома Simple Smile
Сега давам тази на баба ми (Русенска Област):
Корите се разтварят и разделят на ленти по сгъвката.
Намазнява се тавата.
започват да се редят лентите от дъното на тавата навън ( не започвайте чак от центъра на тавата) така, че всяка нова лента леко да застъпва предната. Така докато обиколите тавата.
Покрива се средата с една или две ленти.
Забърква се сместа от яцата и сиренето с малко газирана вода (може и без). За сместа е добре да се смеси 1/3 сирене към 2/3 извара - за да не става прекалено солена.
останалите ленти се "смачкват" и слагат на два - три пласта. Между всеки пласт се слага от сместа. Започва се с пласт кори.
Като се приключи с нанасянето на пластовете се загръщат провесените крайчета на лентите по реда на слагането им. Образува се "бохча" Simple Smile.
Разрязва се на едри ромбове с остър нож.
В разрезите се сипва по малко сгорещена мазнина (олио) с лъжица. Така приготвена баницата може да престои и в хладилника за известно време.
Пече се на предварително загрята фурна (около 200 градуса).
Това е.
Да ви е сладко:)
Виж целия пост
# 8
И аз ще ти дам една рецепта,която е страхотна и не крие риск:
1 пакет кори
Натрошено сирене-350 грама
Приготвяш следната смес:
1 ч.чаша кисело мляко
1 ч.лъжичка сода
3 яйца
3 суп. лъжици брашно
Намазва се тавичката с олио.Вземаш 2 кори -между двете слагаш малко мазнина,намазваш ги с 4-5 супени лъжици от яйчената смес и поръсваш с натрошеното сирене.Завиваш на руло и подреждаш в тавичка като охлюв-започваш от средата на тавичката .Така с целия пакет.Фурната е включена на 160 гр.отдолу.След като се понадигне,включваш и отгоре.Като се изпече я завиваш с чиста кърпа и найлонов плик.Не се поръсва с вода.
Добър апетит!! LaughingПлънката ти може да е месна,с гъби и кашкавал въобще както си я обичаш...
Виж целия пост
# 9
ето ви я рецептата на тъщата на Гатото Wink

1ч.ч. кис. мляко
1ч.л. сода
1 к.ч. олио
1с.л. с връх брашно
3-4 яйца
 и сирене колкото поеме

Лично аз съм най-доволна от белла.
Сместа се слага по дължината на корите и се навиват по две наведнъж. В намазана тава се нареждат като за вита баница от вън навътре. Намазва се обилно с масло или маргарин отгоре. После в загрята фурна на 200 градуса. Цялата процедура на мен ми отнема около 40мин барабар с печенето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия