Домашна лазаня

  • 13 175
  • 7
Незнам дали има такава тема,ама ако има се извинявам  Wink.
Въпросът ми е някой знае ли точна рецепта за домашна лазаня.
Правих таз вечер една по рецепта от сп.Журнал ,ама нещо не и е наред и незнам какво.Значи там не се указва колко брашно се слага.Рецептата е следната:
Продукти:
2 яйца
1ч.ч.кис.мляко
1ч.л.сода бикарбонат
2гл.кромид лук
3 парчета кренвирши
4суп.л домати от консерва
сол,чубрица,червен пипер,брашно

Лукът и кренвиршите се нарязват на кубчета,след което се пържат с доматите и малко червен пипер.След като се свалят от котлона,към тях се добавят сол и чубрица на вкус.После в отделен съд се разбиват яйцата заедно с млякото и содата.Двете смеси се събират и към тях се добавя брашно до получаването на кексово тесто.Сместа се изсипва в тава ,намазана с олио и поръсена с брашно.Пече се в умерена фурна. newsm78
Виж целия пост
# 1
Най-добре си купи готови кори за лазаня Peace Пълнежа може да е всякакъв. Не се мъчи да си ги точиш Peace
Виж целия пост
# 2
и според мен най- добре са готовите кори то много играчка иначе .аз правя вда соса доматен и някакъв със сирене и ги редувам.а и най сполучливи са корите без предварително варене
Виж целия пост
# 3
Стандартната лазаня си е най-добрата-поне за мен.
С готови кори /без варене/, правя сос бешамел и сос "Болонез", редя кори, Болонез, кашкавал, бешамел и така до края. Става супер.
Е, малко по-трудоемко е, но вкусът си заслужава.
Виж целия пост
# 4
Аз по-харесвам домашните кори и въобще не се правят трудно.
На едно яйце се слага приблизително  100 г брашно.  Замесвам 3 яйца с малко сол и брашно .Точа на кора , режа на ленти и ги кипвам за минутка във вода с малко олио. Може да се добави в тестото и малко пасиран спанак - стават зелени , с доматено пюре -
с доматен привкус и т.н.
Виж целия пост
# 5
Аз съм си купила от тези , които са с варене .
В такъв случай трябва ли да правя сос Бешамел ?!
Яд ме е , че не съм видяла , че има и без варене ...
Виж целия пост
# 6
Има много пускани теми за лазаня.
На мен лично любимама ми е тази на Бу и по точно на съпруга и.
Пипкава е, но Става страхотна!

Оригинална рецепта за лазаня:

Продукти:
500 гр кайма
500 гр гъби
1 гл. чесън
2 бутилки домати консервирани (1 л общо)
1 голяма глава лук
500 гр кашкавал
1 голяма кофичка сметана
1 л прясно мляко
60-70 гр брашно
3-4 големи моркова
сол, черен пипер, босилек, дафинов лист
1/2 пакет кори (да са с яйца, ние предпочитаме опрделено Divella или Barilla. Гръцките се разваряват безобразно и са по-безвкусни)

Приготовление:
Сос болонезе: настъргват се морковите на ситно ренде. Обелва се чесънът, лукът се нарязва наситно. Чесънът, сложен първо в гореща вода, се бели по-лесно. Скилидките се смачкват с широката част на ножа (не се режат). Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите, след което се оставят на слаб огън да врят.
Приготвя се соса бешамел: нагрява се олио, слага се брашното да се запържи леко. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти до гъстота на кремсупа (или тесто за катми).
Измитите гъби се нарязват на плоски парчета (т.е. не се дребнят, подкарвате гъбата от единия край, и щрак-щрак - нарязвате на плоски парчета). Запържват се с малко зехтин, докато поомекнат, но не до пълна готовност. Прецеждат се от водата, която са пуснали. Смесват се с бешамела.
Избира се тава (правоъгълна), в която да може да се наредят между 3 и 4 пласта кори - предварително със сухите кори пробвайте колко реда излизат.
Във вряща вода с олио и сол се пускат корите и постоянно се бъркат внимателно, за да не се разкъсат. Пускат се една по една, иначе залепват. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат и добият гъвкав вид, се охлаждат със студена вода, за да могат да се подредят.
Най-отдолу тавата се маже с олио, слага се тънък пласт бешамел и сос болонезе и се смесват, и започва подреждането на лазанята. 1 слой кори, 1 слой бешамел, 1 слой болонезе, 1 слой кашкавал; пак кори, слой бешамел, слой болонезе, слой кашкавал - и така до края. Последният слой е бешамел, болонезе и кашкавал. Върху кашкавала може да се нарежат домати на тънки кръгчета, които да покрият лазанята отгоре.
Пече се около 30-35 минути на 200 C фурна. Не трябва да загаря много - ако става така, се слага фолио върху тавата.
Виж целия пост
# 7
по същия начин както е оригиналната рецепта, само че вместо кори за лазаня може да се сложат сварени плоски спагети, аз поне така я правя, защото корите за лазаня мисля, че са скъпички
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия