Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разчитане на резултат от микробиологично изследване

  • 10 745
  • 21
Моля за помощ да разбера какво означават резултатите в микробилологията ми. Пише следното
плоски епителни клетни
5-10 левкоцита на поле
млечнокисели бактерии

микроорганизъм: staphylococcus aureus (265)
оценка: умерено носителство
дадена е антибиограма
резултат от посявка" не се установяват микотични причинители

Какво значи всичко това?

Четох, че наличие на стафилококи и стафилококиева инфекция са две ралични неща. Значи ли, че съм болна или не? Направо да си пръснеш мозъка  newsm78

Благодарение на добри лекари като доктор М.Маринова от 2ра градска болница вече цял ден си блъскам главата да разбера какво ми има. А смятам, че е нормално тя да ми беше обяснила нещата, но не.
Виж целия пост
# 1
Стафилококовата инфекция е заразяване със стафилококи. Точно това имаш, и трябва лекар да ти предпише антибиотично лечение съгласно антибиограмата от изследването. От изследването личи, че нямаш гъбички, но паралелно с антибиотика лекарят е възможно да ти предпише и противогъбични лекарства, защото често антибиотичното лечение причинява дисбаланс във влагалищната микрофлора, който на свой ред води до развитието на гъбичките.
Не познавам въпросната д-р М. Маринова, но преди да е видяла изследването, няма как да ти обясни какво ти е.
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря, Maghalena   bouquet
Виж целия пост
# 3
Сега видях, че си описала проблема и в друга тема и има вероятност да си бременна. Заради това нещата малко се усложняват. Гинекологът трябва да ти отговори ако си бременна, дали има антибиотик, който може да се приложи безвредно в първия триместър. Въпросните стафилококи, ако ги оставите нелекувани, може да стигнат до бебето и да го заразят, така че според мен трябва да се приложи някакво лечение. Ако в направената антибиограма не фигурират антибиотици, подходящи за бременни, може би трябва да се направи ново изследване с нова антибиограма.
А за кистата - не може да се каже дали е било киста или не е било, някой път жълтото тяло или фоликулите изглеждат като кисти. Ако искаш да си 100% сигурна, направи си преглед с ехограф при специалист, на когото имаш доверие.
Виж целия пост
# 4
Много ти благодаря за отговора. А въпроснта доктор Маринова видя изследването и ми обяви резултата, но не ми обясни какво означава, колко е опасно и т.н., затова и толкова много нерви ми образува. Та, последният ти съвет - да отида на преглед при специалист, на който имам доверие, е може би най-ценен, защото аз вярвам, че всичко може да се оправи, когато специалистите са адекватни и когато не те стресират допълнително. Благодаря ти още веднъж за информацията.   bouquet Всичко по въпроса със стафилококи и подобните им сега много живо ме интересува. Моля се да ми дойде МЦ и всичко да е ок, че иначе ще е по-неприятно.
Виж целия пост
# 5
Щастлива съм да споделя хубавата развръзка на моята история. След почти месец напрежение се оказа, че нямам никакъв стафилокок. Та, отново мога да кажа АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ, ЛЕКАРИ ЛИ СА, ЧУДО ЛИ Е, АМАН. Трябваше да чакам и да се моля да не съм забраменяла, когато това е най-искреното ми желание, трябваше да изчета хиляди статии и теми за стафилококи и всякакви подобни гадове, да се безпокоя още седмица, докато свърши М и още няколко дни, докато чакам резултат от нови изследвания, поради грешка в диагнозата. Тази мила докторка, която ми даде неправилната диагноза и ми създаде толкова голямо напрежение, се казва   #2gunfire д-р Маринова и приема в центъра към Втора МБАЛ. Не знам дали в случая става дума за схема за печелене на пари или е среща с класическа некомпетентност, но се радвам, че потърсих второ мнение и не се подложих на антибиотично лечение на бактерии, които нямам.
Бъдете здрави!    bouquet
Виж целия пост
# 6
Малко встрани от темата,но още ли практикува тази изкуфяла и некадърна лекарка newsm78?

Със сигурнст е схема за печелене на пари,трябва да я има в Черния списък и то на първа страница #2gunfire
Виж целия пост
# 7
За съжаление, да, още практикува  Rage  и жалко, че никой не я беше сложил по-рано в черния списък, защото аз търсих инфо за нея преди да отида и нищо не намерих  Rolling Eyes сега обаче лично писах на няколко места и я сложих, където и е мястото в списъка, за да няма други, които да се объркат и да отидат при нея. Naughty
Междувременно обмислям дали да не отида да дам оплакване на управителя, но се съмнявам,че ще има ефект. Не съм решила още. Може би ще отида да си каже все пак, пък той ако иска да реагира. Crossing Arms
Виж целия пост
# 8
Здравейте може ли някой да ми разчете микробиологията, тъй като съм леко притеснена, а ще ходя на лекар, чак след 10 дни!
"Микроскопски препарат за влагалищна чистота:
В изобилие лактобацили,
малко количество епителни клетки,
масово левкоцити."
"Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   Не се изолират      
Изследване за Candida   Не се изолира Candida spp."
Виж целия пост
# 9
Здравейте,

Днес излязоха резултатите ми от микробиология.Моля ако някой е запознат да ме насочи дали има някаква инфекция, която да лекувам.В момента нямам никакви оплаквания.

МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ
Изолирани микроорганизми:
1. alpha Streptococcus - нормална флора
2. 1.Staphyloccocus epidermidis - нормална флора
3.
Бактериурия: бакт./ml
(сигнификантна, съмнителна, несигнификантна)

Вид материал:
Влагалищен секрет
Атнибиограма   1 2 3 1 2 3
Микроскопски препарат:
Епителни клетки , значително левкоцити , умерено лактобацили .

Благодаря!
Виж целия пост
# 10
Здравейте!Някой ще ми разчете ли моята МБ
Материал генитална система          Кандида албикан
Изолиран друг микроорганизъм     Е.коли

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 11
Здравейте мами Simple Smile моля за помощ! първа бременност ми е и съм в 15 г.с. Появи ми се гъст странен секрет от няколко дни и веднага направихме микробиология, на която излезе следното: ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА IV СТЕПЕН: ИЗОБИЛИЕ ОТ ЛЕВКОЦИТИ, УМЕРЕНО ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЛИПСВАТ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН), МАСОВО БАКТЕРИИ. Четох доста в интернет че не е на добре... понеделник ще си нося резултатите на док. но ако някой може да даде съвет ще съм благодарна
Виж целия пост
# 12
Имаш си инфекция.Ще ти изпишат антибиотик и свещички и всичко ще отмине.Тази МБ има ли антибиограма?Наскоро и аз си пуснах МБ след курс лечение чиста беше но лактобацилите малко д-р. Ми препоръча гинофит доволна съм.След лечението трябва да си подсилиш и ти лактобацилите превантивно за да предотврати ш последващи инфекции.
Успех.
Виж целия пост
# 13
Здравейте ,някой може ли да ми помогне с разчитане на резултатите на приятеля ми?


Показател Резултат Единици Референтна област
Диагн. на инфекциозни б-ти
anti-Chlamydia trach. - IgG, IgM Профил * *
Хламидия трахоматис (Chlamydia
trach.) IgM 0.27 Ratio
< 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; >
1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia
trach.) IgG 0.11 Ratio
< 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; >
1.1 пол.
Хормонален анализ
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 0.909 mIU/l 0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин ) 321.20 mIU/l 85.00 - 325.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 6.36 IU/l 1.70 - 8.60
FSH ( Фоликул Стим. Хормон ) 3.57 IU/l 1.50 - 12.40
Estradiol (Естрадиол) 106.00 pmol/l 28.00 - 156.00
Testosterone ( Тестостерон ) 18.62 nmol/l 9.90 - 27.80
Микробиология
Еякулат и Трихомони + Гарднерела
(ДНК) Профил * *
Trichomonas vaginalis DNA Отрицателен
Gardnerella vaginalis DNA Положителен
Изсл. за патогенни микроорг.
(аеробни)-еякулат
Не се
изолират
Лаб No 897
Изследване за Candida Не се изолира
Candida spp.
Микроскопски преп.-МПС липсват
левкоцити
Микоплазма и Уреаплазма еякулат Профил * *
Изследване за Mycoplasma hominis Отрицателен Лаб No 897
Изследване за Ureaplasma
urealiticum/parvum Отрицателен Лаб No 897
Виж целия пост
# 14
Здравейте, имам един въпрос. При бременна резултат:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА IV СТЕПЕН: ИЗОБИЛИЕ ОТ ЛЕВКОЦИТИ, УМЕРЕНО ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЛИПСВАТ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН), МАСОВО БАКТЕРИИ.

Всичко наред ли е или има инфекция, която е трябвало да се лекува? 
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия