Сурова туршия само със сол?

  • 92 411
  • 10
Някъде бях срещала рецепта за сурова туршия само със сол, но сега не я намирам, та въпросът ми е колко сол се слага на 10кг. и дали след това трябва да се спре ферментацията с бензоат или нещо друго?
Виж целия пост
# 1
рецептата която имам е за 20литра бидон  2 кг моркови 3кг краставици 1 карфиол 20-30 домата 400гр люти чушки 1кг морска сол  разтворена в 10 литра вода
Виж целия пост
# 2
 Hug  bouquet
Виж целия пост
# 3
Мusiiv, като стане готова, можеш да сложиш няколко аспирина за стабилизатор(5-6 табл.). Един приятел така си правел зелето по- трайно и стегнато, аз не съм правила такива неща, правя само по малко краставички с аспирин.
Виж целия пост
# 4
Аз я правя само със сол в малко бидонче и ми издържа докато я изядем, но си зависи и от самото зеле. Тук продават едни големи зелки, които са идеални за туршия и не стават въобще за готвене, че им трябва часове да се сварят.
Правя я така -  нарязвам зелето на големи парчета, колкото да минат през гърлото на бидончето, между него редя карфиол, морков, зелени доматчета и листа целина. В тенджерка сипвам вода и сол и слагам на котлона да се сгрее, докато солта се разтвори. Не е нужно да завира. С тази вода заливам зелето, затварям бидончето и го оставям на топло 3 дни, след което го изкарвам на терасата на студено. В продължение на една седмица бъркам с една дълга дървена лъжица и разклащам бидона, за да се разтвори солта на дъното, ако се е утаила.
На килограм вода слагам 40 гр. морска сол.
Виж целия пост
# 5
Имам следното питане:
Направих доста голямо количество от така наречената бърза туршия (зеленчуците се заливат с гореща марината и се оставя един ден да ферментира, след което е готова за консумация).
Има ли вариант да я консервирам за  по-дълго време (в маринатата има и олио).  newsm78
Аспиринът дали ще свърши работа?
Виж целия пост
# 6
На един буркан ОМНИЯ пълен с краставички примерно(или каквито зеленчуци си заложите и подправки ако искате чер пипер,дафинов лист) ,1 супена лъжица морска сол и една супена лъжица ракия.2-3 дена на слънце да помътнее и  започне ферментацията и сетне на хладно и тъмно.След десетина дни е готова .Трайна е много.
Виж целия пост
# 7
Пълни се съда със зеленчуците, налива се студена вода. После се излива и се слага сол.Бърка се докато солта се разтвори. Слага се цяло сурово измито яйце и когато то изплува на повърхността колкото 1-2 стотинки, саламурата е готова. До натриев бензоат не стигаме, защото туршията свършва.
Виж целия пост
# 8
Направих я PraynigСега само чакам да стане и дано да хареса на семейството , че суровите туршии със сол хич не ги уважаваме, дано поне тази ни допадне.
Виж целия пост
# 9
Сурова туршия само със сол ям от малка. Майка ми винаги я правеше, сега си я правя сама Simple Smile
Тя я прави така : на 3 литров буркан - 3 лъжици сол и това е Simple Smile Зеленчуци - кой каквито харесват Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Аз направих от карфиол и моркови в бидончета от протеин на прах. Натъпках измитите зеленчуци и заливах до покриване със солена вода, която приготвях литър по литър - 1л вода и една равна лъжица морска сол. Оставих на стайна температура и разбълниквах от време на време. Преди за затворя сложих една пластмасова чашка да натисна зеленчуците. След седмица стана и държа на терасата. Като я изядем (за около месец) ще сложа пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия