Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите"специални" деца с ДЦП-7

  • 122 545
  • 335
# 330
Здравейте, някой може ли да препоръча място за рехабилитация на момиче с ДЦП в Бургас? Ако може там да се използват и годишните часове по здравна каса, ще е супер. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 331
В ДМСГ "Бургас" има създаден добър рехабилитационен център за деца с ЦП. Ползвате протокол от регионалните "Социални грижи".
Виж целия пост
# 332
Ще се свържа с тях, благодаря
Виж целия пост
# 333
Успех.
Виж целия пост
# 334
Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 335
Здравейте, синът ми е на 2г. и 1м. и е със спастична хемипареза. В крака е много слаба, като по- силно е засегната ръката, най- вече фината моторика, но правим рехабилитация и нещата се оправят. Откакто проходи обаче, стъпва на вътрешния ръб на краката, като в десния е по- силно изразено. С десния крак понякога леко накуцва. Водих го на двама ортопеди. Единият е против ортопедични обувки, стелки и такива, които държат глезена. Другият ни насочи към ортопедични обувки, понеже откри и плоскостъпие, което няма нищо общо с презата, но е против ортопедичните стелки (тази издутина в самата обувка). И двамата казаха, че спастичността в крачето е много лека и се очаква напълно да се преодолее с рехабилитация.
Рехабилитаторките пък са на мнение, че трябва да има ортопедична стелка и обувките да държат глезена, но не смятат, че сме чак за ортопедични обувки. Честно казано вече не знам кого да слушам, затова бих искала да се допитам и до майки на деца с подобен проблем. Помогнаха ли ортопедичните обувки на децата ви (говоря за тези, които се правят по поръчка), или нещата се оправиха без тях?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия