Как съхранявате червеният пипер?

  • 2 584
  • 13
Кажете ми как съхранявате червен пипер,за да не хваща паяжинки или гъгрици?И в хартиен плик съм пробвала и в стъклен буркан  все се овлажнява.Щом се отвори веднъж купен  веднага се овлажнява Sad.
Виж целия пост
# 1
Май няма спасение от овлажняването, но за бубите аз слагам няколко скилидки чесън в буркана с пипера - досега буби не е хващал.
Виж целия пост
# 2
Моят стои в буркан и в хладилника.  До сега не съм имала проблеми.

 Взимай най-малките опаковки да го изразходваш по-бързо.
Виж целия пост
# 3
И моя е в хладилника, и не само пипера, ами и ориза, и лещата, и овесените ядки, и брашното, че и житото за кълновете.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: veni
Моят стои в буркан и в хладилника.  До сега не съм имала проблеми.

Моят също е в хладилника,но освен в буркан съм го слагала и в найлонова торбичка и нищо не му е ставало Stuck Out Tongue .
Виж целия пост
# 5
Моят е в буркан в килера и досега гъгрички не е хващал. Незнам от какво обаче от няколко месеца се появиха тия гадове по разни други продукти и в чудо се видях. А всичко е по кутии и бурканчета. Само едни овесени ядки бях оставила в опаковката им оригиналната и май оттам тръгна всичко.  Sad
Виж целия пост
# 6
И моят е в буркан в хладилника. Така знам от майка ми и не съм имала проблеми.
Виж целия пост
# 7
какви са тия бубулечки, гъгрици и пр. Shocked
откак се помня купувам пакетче червен пипер, изсиовам си го в някое красиво бурканче (последно от суха сметана), затворено в шкафчето с подправките......и откакто се напълних с лъжички от ад. мляко ги ползвам за мерна единица Wink

ще ме накарате сега да проверя всички бурканчета за обитатели Simple Smile  Simple Smile

от всички храни само сухия фасул държа в хладилника.
Виж целия пост
# 8
И аз държа абсолютно всичко в хладилника. А като купя нещо (боб, ориз и т.н.) почти винаги ги слагам в камерата за поне 1 ден, ако имам място. Така от години нямам проблеми с никакви гадини.

П.С. Не мога да се стърпя да ти кажа, че снимката на бебката ти е разкошна! Да ти е жива и здрава!
Виж целия пост
# 9
От майка ми знам, че червеният пипер се препича леко на фурна, за да не хваща буболечки. И аз правя така и нито се овлажнява, нито има паяжинки или бръмбари. Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Vivi
Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.

И аз така, но без да го препичам. За сега нищо му няма.
Виж целия пост
# 11
Свекърва ми посипва сол върху червения пипер, държан в бурканче. Да не завъждал гадини. Може да има ефект, не съм се интересувала.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Taneto
какви са тия бубулечки, гъгрици и пр. Shocked
откак се помня купувам пакетче червен пипер, изсиовам си го в някое красиво бурканче (последно от суха сметана), затворено в шкафчето с подправките......и откакто се напълних с лъжички от ад. мляко ги ползвам за мерна единица Wink

ще ме накарате сега да проверя всички бурканчета за обитатели Simple Smile  Simple Smile

от всички храни само сухия фасул държа в хладилника.


И аз така.
Виж целия пост
# 13
Цитат на: Vivi
От майка ми знам, че червеният пипер се препича леко на фурна, за да не хваща буболечки. И аз правя така и нито се овлажнява, нито има паяжинки или бръмбари. Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.


Това с препичането и свекърва ми го прави. Съвсем леко, за да е сух.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия