Труфи

  • 6 002
  • 17
Предлагам ви рецепта за труфи. Много са лесни и вкусни Wink.

200гр. черен шоколад (сладкарски)
200гр. течна сметана
2с.л. масло
300гр. обикновени бисквити
за украса- пудра захар, шоколадови пръчици, какао

На водна баня разтапям шоколада (наситнен с нож), добавям маслото. Сваля се от котлона и се добавя бавно сметаната при непрекъснато бъркане. В блендер натрошавам бисквитите и ги прибавям към шоколада. Трябва да се получи средно твърда смес, от която оформям топчета. Нареждам ги върху на маслена хартия (върху поднос) и слагам в хладилника за половин час. След това ги вадя и овалвам в шоколадови пръчици, пудра захар или какао (по избор и вкус Wink )
Връщам в хладилника за още един час.
Виж целия пост
# 1
Много вкусни изглеждат
Виж целия пост
# 2
Днес правих подобни,  с орехи вътре , ммм. Отиде ми диетката  Sad
Виж целия пост
# 3
Един въпрос: черният шоколад горчив ли е? И ако да, ще станат ли тез бонбонки с фин млечен шоколад?
Виж целия пост
# 4
Един въпрос: черният шоколад горчив ли е? И ако да, ще станат ли тез бонбонки с фин млечен шоколад?

Да, горчив, но има няколко вида труфи. Един от тях е с 50%черен шоколад, 50% фин млечен. Така че -може Wink.
Виж целия пост
# 5
Снощи ги направих. Овалях ги в кокосови стърготини, щото не ми се чукаха орехи. Станаха трепач  Laughing Благодарности за рецептата.
Виж целия пост
# 6
Шоколадови трюфели с лешници
30 минути
200 г кондензирано мляко със захар
250 г черен шоколад
60 г лешник (пържен, печен)
15 мл бренди
какао-прах
хартиени форми за мъфини (мини)
Орехи се смилат. Шоколад се начупва на праченца, разтопява се на воднa баня
Маха се от огъня и се смесва с кондензирано мляко и лешници.
Охлажда се. Добавя се бренди(коньяк).. С ръце се оформят топчета с големи 1 ч л .
Tопчетата се овалват в какаото и всяко се поставя в хартиена форма.
Могат да бъдат съхранени до 2 седмици в кутия .
Виж целия пост
# 7
Момичета, а виждали ли сте такива хартийки за бонбони да се продават някъде? Преди 2-3години, майка ми си беше донесла такива от Франция в различни цветове и бонбоните, които правеше изглеждаха великолепно.
Виж целия пост
# 8
Снощи ги направих. Овалях ги в кокосови стърготини, щото не ми се чукаха орехи. Станаха трепач  Laughing Благодарности за рецептата.

Радвам се, че са ти харесали Grinning. Следващият път може да сложиш кокосови стърготини и вътре, също става много хубаво Wink.
Виж целия пост
# 9
А трябва ли задълйително да се съхраняват в хладилник и размекват ли се на стайна температура?Аз мисля да ги направя за почерпка в работата, но там не мога да ги държа в хладилник и това би било проблем.
Виж целия пост
# 10
А трябва ли задълйително да се съхраняват в хладилник и размекват ли се на стайна температура?Аз мисля да ги направя за почерпка в работата, но там не мога да ги държа в хладилник и това би било проблем.

Не е необходимо да се съхраняват в хладилник, както всички шоколадови бонбони, стига да не е много топло Wink
Виж целия пост
# 11
Да, наистина са страхотни. Имам рецептата още от студентските си години. Тогава ги правихме много често. Уви, сега съм на диета и не ми се ще и да помислям за сладко... Confused
Виж целия пост
# 12
Предлагам ви рецепта за труфи.
И аз ги правих в събота. Сложих вътре и малко настъргани орехи. Овалях ги само в какао. Много ми харесаха.
Виж целия пост
# 13
Предлагам ви рецепта за труфи.
И аз ги правих в събота. Сложих вътре и малко настъргани орехи. Овалях ги само в какао. Много ми харесаха.

Радвам се, че са ти харесали. По отношение на ядките, може да се импровизира с всички видове. Черният шоколад също може да се замести с бял. Всичко е въпрос на вкус и фантазия Wink.
Виж целия пост
# 14
michel,на сладкарската борса има такива , аз вчера си купих, но са много бройки вътре. Аз така и не намерих с кого да си ги поделим, така че в крайна сметка си ги купих сама, ще имам и за дребни сладки да слагам в тях, не само за трюфели.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия