Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

73 СОУ-начална степен и прогимназиален етап

  • 88 576
  • 682
# 675
Здравейте, дами!

На сайта на 73 СУ видях информация относно униформите - фирмата била сменена (най-накрая Simple Smile. Пише, че задължителни елементи са елек и блуза, но ако на учениците им стават старите униформи могат да продължат да си ги носят. Това, което ме озадачава е, че суичъра въобще не е споменат като задължителен елемент, а ние имаме само суичъри, а не елеци. И въпреки, че пише стари униформи още важат, моето разбиране е, че това се отнася за елеците от старата униформа.

Моля Ви, коментирайте, ако имате повече яснота по въпроса.

Благодаря!
Виж целия пост
# 676
Суичъра ( стар или нов) е част от униформата. Елека е задължителна част от официалната униформа и минимална част, с която поне детето трябва да ходи на училище.
Давам личен пример: дъщеря ми ходи с риза и елек, а връхната дреха  - жилетка, яке и др. не са ни от униформата. Мисля да е така и през следващата година, но ще купим елеци и блузи от новата униформа.
В новата униформа също има суичъри и те са чудесно решение за ежедневието.


Виж целия пост
# 677
Здравейте. Някой може ли да поясни дали новите униформи по дизайна си се различават от старите? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 678
Новите са т. сини с червени и бели елементи. Блузите могат да са бели, сини или червени. Има с яка и по врата, с къси и  дълги ръкави. Сукманчетата за малките момиченца до 4 клас са много красиви. Има и аксесоари- вратовръзки, шалчета и т.н.
Има и по-голям избор от елементи: сака, поли, панталони, жилетки и елеци до анцузи и суичъри. Мисля, че и текстила е по качествен, поне на пипане- защото не знам състава на текстила на предишните униформи.
Виж целия пост
# 679
Благодаря за информацията, Осица. Питам,защото на сайта пише,че не е задължително да се закупуват новите униформи от децата, притежаващи от старите, ако са ОК с размера, разбира се. Чудех се дали това важи и за новите гимназисти, които са били досега в 73 то. Преди изискването беше за бели блузи/ ризи, но вероятно новите са с лого.... И не ми се ходи до другия край на София до новия магазин ( предишната фирма имаше магазин на "Ангел Кънчев" , към  НДК), а явно ще се наложи. Мрън-мрън.
Виж целия пост
# 680
Здравейте,
Бих искала да попитам отново за униформите. Доколкото разбирам, елекът и блузата са задължителни, а суитчерът е препоръчителен?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 681
Задължителен е горният елемент от униформата, без значение дали е елек, суитшърт, сако. Т.е. може едно от трите. Тениската бяла, червена или тъмносиня. Надолу тъмен панталон/ пола.
Виж целия пост
# 682
Задължителен е горният елемент от униформата, без значение дали е елек, суитшърт, сако. Т.е. може едно от трите. Тениската бяла, червена или тъмносиня. Надолу тъмен панталон/ пола.

Много благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия