Идеи за булгур

  • 31 609
  • 39
Момичета, здравейте. За пръв път пиша тук, но май ще ви посещавам по-често, че половинката нещо е недоволна Wink . По принцип много обичам да готвя, но през последните 1-2 г. нещо не ми остава време и все претупвам нещата, та резултатът не е много за разправяне.
Та на въпроса: Купих си булгур, ама никога не съм готвила, нито яла такова нещо, а и в готварските книги нищо не се намира. Дайте идейка, ако можете. Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Баба ми навремето правеше булгурена баница. Слагаше и сирене, ......... но точната рецепта, за съжаление и на мен ми убягва.  Embarassed Била съм много малка, далеч от разните му там кулинарни майсторлъци, освен за едно-много я обичах тази баница и я ядях с удоволствие.Hamburger
Може да развихриш малко фантазията си по този въпрос...  Ти ме подсети,че и аз може да направя същото.... Grinning   food002
Виж целия пост
# 2
Ама той булгура не се ли ползва като ориз? Сигурно и на баница е вкусен, но ми звучи странно. По си го представям с парченца пилешко, лук, може би чушка и някакви подправки, ама като никога не съм го яла това чедо и не знам какъв му е вкуса Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Ами като цяло зависи много от подправките и съчетаването с другите продукти. Вкуса му е хубав (поне според мен).
Виж целия пост
# 4
Ще се пробвам утре вечер с пилешко и ако стане нещо щи се похваля
Виж целия пост
# 5
Хайде, аз лично чакам с нетърпение!
Виж целия пост
# 6
Всичко, което се прави с ориз може да се направи и с булгур. Радина беше дала и една салата с булгур "Табуле", разрови се назад.
Аз готвя булгур с кафяр ориз и зеленчуци.
Виж целия пост
# 7
a kak izglejda bulgura
Виж целия пост
# 8
Малееей, аз в този форум отдавна не бях влизала, а то станало страшна работа тук  Grinning
Обичам да готвя и често ще идвам при вас:)
На въпроса: моята любима рецепта за булгур е:

Булгур с месо
1 гл. лук
300 гр домати (от бутилка или настъргани пресни)
1 ч.ч. булгур
пилешко
зеленчуци по желание (гъби, чушки или сезонни зеленчуци)

Лукът се нарязва на средно ситно и се запържва. Добавя се булгурът и се запържва също (това е по желание). Слагат се доматите, после 3 ч.ч. вода, подправки - вегета, сол, пипер, гьозум, къри, куркума или каквото ви е по вкуса. Оставя се да ври похлупено. Предварително свареното пилешко месо се порционира или се прави на хапки, по желание. Когато водата поизври, се добавя.
Ястието може да се запече на фурна. (Може и изцяло във фурна да се сготви)

За протокола, булгурът бива пшеничен и оризов. Същата рецепта става удачна, като булгурът се замени с обикновено жито.
Виж целия пост
# 9
Да, в общи линии всичко, което става с ориз става чудесно и с булгур. Последното такова, което готвих бяха пълнени чушки  Grinning Аз обаче съм много неподходящ източник за рецепти - никога не правя едно и също нещо, все в поседния момент сменям я продукт, я подправка. Импровизирай Grinning
Виж целия пост
# 10
А булгура има ли нужда от предварително накисване във вода, например?
Виж целия пост
# 11
Не, никаква предварителна обработка. Той е като ориза, но с малко по-различен вкус (но е много вкусен) и по-полезен.
Виж целия пост
# 12
И моята баба правеше баница с булгур. Не знам точната рецепта, но мисля, че се прави като обикновената, само дето към сиренето се слага и сварен булгур.
Виж целия пост
# 13
Ай, ще взема да изненадам аз съпружеството с една такава баница! Laughing
Виж целия пост
# 14
Аз изобщо откакто открих булгура, много го потребявам. Мъжът ми малко се дърпа още, ама ще свикне - като му кажа, че е диетично (щото 'полезно' не го впечатлява), той веднага клеква - качил е 3-4 кг и се държи все едно е края на света. А аз и така си го харесвам, хич даже не ми пука.
А малката така нагъва булгур с пилешко, че едва смогвам да поднасям лъжиците към устата й!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия