Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 15

  • 131 150
  • 1 440
# 1 395
хах, абсолютно невярно Wink
ако б1 е това, което описваш, тогава б2, ц1 и ц2 какво са?
кликни в гугъл и виж какво пише за б1
Виж целия пост
# 1 396
хах, абсолютно невярно Wink
ако б1 е това, което описваш, тогава б2, ц1 и ц2 какво са?
кликни в гугъл и виж какво пише за б1

Ако се учи по Lagune или Schritte, които са постни откъм лексика - ok, ще се избута В1 за да речем 6 месеца, ама ако е Тhemen Aktuell примерно - гарантирано ще е супер трудно да се пребори човек с материала.  
Иначе B1 е ниво учебникарско "владеене" на езика. Горните нива включват да разбираш поне малко от диалекти, стари текстове и тям подобни, до граматика, която в ежедневието не се ползва и която даже и журналистите в медиите бъркат. Който е овладял В1 за немски, значи говори свободно и ако няма да се занимава оратор или журналист, или от сорта, горните нива няма да му трябват за работа и ежедневие.

Европейската рамка е препоръчителна и от учебник до учебник на едно и също ниво по рамката, разликата в предлагания за учене материал е много голяма.
Виж целия пост
# 1 397
Б2~3000. Думи.
Ако е много по-малко или много повече-значи не е Б1.
Това е еврейската езикова рамка.
А пък тия утвърдените системи, са разработени мнооого преди да бъде измислена европейска езикова рамка. И понеже няма как да се преправят, се насосват някак, че да вземат пари от ваучери те. Затова и не съответства.
И затова са а1.1. А1.2. 
И затова което твърдиш по-големи за б1 НЕ е вярно.
Виж целия пост
# 1 398
Тя може да е препоръчителна за теб, но за ваучери те би трябвало да е задължителна.  

Eвропейската рамка е препоръчителна за европейските автори на учебници  Wink
Системата с ваучерите си беше мижи да те лажем, ама на хартия добре звучеше.


А пък тия утвърдените системи, са разработени мнооого преди да бъде измислена европейска езикова рамка. И понеже няма как да се преправят, се насосват някак, че да вземат пари от ваучери те. Затова и не съответства.
И затова са а1.1. А1.2. 


Моля ти се, не се излагай. Немски учебници с А 1.1, А 1.2 и т.н. имаше много години преди българската програма.
Виж целия пост
# 1 399
Днес получих СМС да отида да си взема ваучера, защото курсът и започва на 19-ти. Обаче при мен идва един момент малко тра-ла-ла. Курсът е 8 месеца, а аз съм бременна и терминът ми съвпада с края на курса. ако всичко върви по план, ще мога да избутам курса, но не знам не се ли полага някакъв изпит и колко време след приключването на курса е това. Да не изгърмя на финалната права. Баси екшъна.  Shocked
Виж целия пост
# 1 400
какво ще учиш?
Но каквото и да учиш - изпитът е няколко часа.
А и би трябвало да има дата и час за поправка.
нали разбираш, че ако ти не си вземеш изпита, те пък няма да си получат парите.
така че е от взаимен интерес
Wink
пожелавам ти леко бременеене.
моят опит - по-добре да ходя на курс бременна, отколкото да не ходя като родя.
Виж целия пост
# 1 401
Графичен дизайн. Ще говоря с тях (информа). Дано има начин, че... не знам.
Виж целия пост
# 1 402
Успяваш ли въобше да се свържеш с Информа? Не си вдигат телефоните, да не би да са фалирали?
Виж целия пост
# 1 403
Те ми е обадиха да ми кажат, че курсът ми започва и на 19-ти имаме инфомрационна среща в офиса им на Борис. Оказва се, че и SMS-ът с напомнянето ми е от тях, от бюрото ме гледаха много странно като им казах защо идвам. Те нямали практика да изпращат напомняния, така разбрах, че е от информа. Много са зле от ДбТ. Някакъв документ от НАП закрепили в моето досие, но с имена и данни на хора, които не познавам. Разпитваха ме като в полицията. Как така не знаете какво е това, не сте ли го донесла вие, тези имена нищо ли не ви говорят, как е възможно? Накрая си написаха бележка "Лицето не знае за какво става дума!!!" ... мъка.

Отплеснах се. Не са фалирали.  Simple Smile  Ако си одобрена за ваучер трябва да отидеш най-късно преди датата на започване на курса. Датите за курсовете са публикувани на странциата на информа в раздела ВАУЧЕРИ за заети лица.

Успех.
Виж целия пост
# 1 404
Здравейте, очаква ли се скоро да стартират програмата?
Виж целия пост
# 1 405
Аз също се интересувам дали скоро ще има ново кандидатстване.
Виж целия пост
# 1 406
За сега не се чува
Вие отговаряте ли на условията й
Виж целия пост
# 1 407
Тази програма е пълна глупост. Адски съм разочарована. Втория ваучър няма и да го използвам, чакам с нетърпение да свърши курса по първия.
Ако наистина ви трябват знанията въобще не си губете времето. Ако на някой му трябва само "тапията".... то жалко за него.
Едно сравнение - ако го знаех нямаше да си помисля за тази Програма:
Онлайн платеният курс е 270 лв. С тях получавате квалификация по каквото си искате. Понеже удобно забраниха онлайн курсовете по Програмата, цената на присъствения курс е 1800лв. От тях курсистът трябва да заплати точно 270лв, какво съвпадение, а.... другите се плащат от "Програмата"  с ваучъра. И трябва да си губи времето до там и обратно вместо да си седи пред компютъра и да си учи като пич.
Слаби евтини преподаватели. Информа ни излъгаха, че курсът ще е на добро място, а ни забиха на края на света в Дружба на езерото.Излъгаха ни и че всеки ще учи както си иска - имало много групи и за събота и неделя и за през седмицата... нищо подобно. Едва се събраха десетина човека за една група. Нивото на обучение е под всякаква критика - като за бавно развиващи се. Ужасно съжалявам, че се занимавам с глупости, но съм подписала договор и няма мърдане.
Виж целия пост
# 1 408
И аз съм в Информа. Какви ли не жалби пускахме, как ли не се разправяхме. Един учебник от 20лв ни връчиха само защото имаше проверка. Аз уча графичен дизайн. Е, Бога ми... Потрес. Те са решили с нашите пари да си накупят апартаменти и заради това всичко е под всякаква критика.
Виж целия пост
# 1 409
Какви жалби пускахте - до БТ ли?
Чудя се дали им пратя на БТ-то аудиозапис от някоя от лекциите. Да видят, по-точно да чуят, за какво си дават парите.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия