Първо бързам да кажа, че пускам нова тема, защото не намерих скорошни мнения на едно място по този въпрос. Надявам се да не е банална темата.
Аз поръчвам за дъщеря си от известно време от Ям Ям Био. Вкусно е и си го хапва. Въпреки това, за цената, не съм много доволна - имаше няколко издънки, за които се обадих и насреща не получих адекватна реакция. Затова реших да се разтърся за други кухни. Препоръчаха ми Хер Бебе и ще пробвам от тях.
Цената на Ям Ям Био за дневно меню е 12 лв. или 9 лв. На останалите е около 5 лв. Не мога да преценя дали като се включат всички разходи (доставка, готвене, ток, помещения, служители и т.н.) за 5 лв. на ден е реалистично да готвят с качествени продукти. За 12/9 лв. вече би трябвало да е, но пък цената сама по себе си не е гаранция... Като казвам качествени продукти имам предвид, да има някакъв контрол върху месото (за антибиотици и т.н.), зеленчуците (за нитрати). От разговора ми и с Ям Ям Био и с Хер Бебе никой не даде такава гаранция. И двете предлагат био меню:), но реално единственото което био марката гарантира е, че продуктите не са генномодифицирани. Био марката не е гаранция за липса на антибиотици, нитрати и други такива които не са подходящи са нежното коремче на малките. Аз лично био марката я приемам по скоро като маркетинг.
Ще съм благодарна на всеки, който сподели опит с кухните в София. Някой правил ли е опит да ходи на място в самите кухни ? Аз питах и за двете, но така и не разбрах дали мога да ида на място някой ден да видя къде се готви. Имали ли сте проблеми с някоя конкретна кухня - обриви или други реакции, остаряла храна и т.н.