Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за 32-ро СОУ

  • 105 456
  • 559
# 45
Ние сме Iви Д при Г-жа Илиева.
Виж целия пост
# 46
Никита - да, помня мнението ти от другата тема, благодаря за което, всички мнения са важни, независимо дали положителни или повече негативни  Peace

Моите впечатления са все още много мижави, усещам, че жената се старае, дано и на практика да е така. Даде ни подробна информация, учудващо ама само аз имах въпроси накрая...никой нищо не питаше, вероятно родителите още са в лек шок - не че аз не съм де... Whistling

Обявиха ни от сега, че около 150лв трябва да подготвим за първия учебен ден - в това число учебниците по английски език, няколко помагала, театър 20лв за годината предварително - което е малоумно, ама...и още дребни неща. В общи линии това не е по желание, а направо задължително. Аз например мога да си намеря помагалата, защото имам доста познати деца, но вероятно не е опция.

Стаята обаче ми се стори много малка и старичка. Може би лятото ще сложат по една боя, дано.
Занималнята ще се провежда в същата стая, което е много притеснително за мен, в нея има място само за чиновете...Безумния купон от 3.50 с опция да поскъпне дори - ми се стори прекалено.
Явно ще трябва да пращам сина с торба храна.
Виж целия пост
# 47
Нашата госпожа предложи да съберем по 120 лв. Учебниците струват 90 лв. Останалите са за театър, лекар и ощенещоси.
Стаята не ми хареса особено - старичка и захабена. Въздържах се да предложа да съберем пари за освежителен ремонт, че като предложих да съберем 130 лв. една родителка възропта и каза да сме събирали други пари, когато потрябва. Не ми се влизаше в обяснителен режим, защото все още не съм сигурна в училището Whistling
Виж целия пост
# 48
Ами да, замълчи си за освежаването, защото и аз не виждам причина родители да ремонтират и не бих дала. Първи клас е свързан с достатъчно разходи  Wink
Аз се надявам лятото, че ще поосвежат.

Дали на някого казаха издателствата на учебника по английски и другите помагала?
Виж целия пост
# 49
На нас ни ги казаха - на "Просвета" са основно. По английски не запомних, защото ние така или иначе вече 2 години ходим и не разчитам на училище за него (не са на Cambridge, май бяха на Oxford). По математика съм записала това. Г-жата ще ни изпрати на мейла всичко и мога да напиша.

Аз с удоволствие ще дам пари да се облагороди стаята, в която детето ми ще прекарва по-голяма част от деня си следващите 4 години. Не са чак толкова пари по още 10 лв. на дете, напр.
Виж целия пост
# 50
Разбира се, за някой може да не са.
Но моята сметка до момента надхвърля месечния ни бюджет за храна например. Така че оставам на заден план ремонта на държавните училища.
Виж целия пост
# 51
Ние сме Iви Д при Г-жа Илиева.
И ние сме при г-жа Илиева Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Супер Hug
Какво ти е мнението за госпожата? Не успях да отида на родителската среща, мъжа ми беше, но той не е много словоохотлив Simple Smile
Виж целия пост
# 53
mariela_mimi, а на вас коя г-жа ви бяха препоръчали?
Ние сме във "В" клас, при г-жа Николова, останах с прекрасни първи впечатления! Simple Smile

На нас ни препоръчаха г-жа Илиева, но дано и тази госпожа да има правилен подход към децата Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Аз чух много добри отзиви за Г-н Николов и то от две различни места. Peace
Виж целия пост
# 55
mariela_mimi, а на вас коя г-жа ви бяха препоръчали?
Ние сме във "В" клас, при г-жа Николова, останах с прекрасни първи впечатления! Simple Smile

На нас ни препоръчаха г-жа Илиева, но дано и тази госпожа да има правилен подход към децата Simple Smile

Благодаря ти, струва ми се добра и отговорна, дано оправдае очакванията ни Simple Smile

На нас пък ни казаха ,че помагалата ще са на "Анубис" основно, защото материала бил поднесен  по начин, който карал децата повече да мислят и да развиват въображението си. За конкретни суми за събиране все още не е ставало дума, предполагам,че на следващата среща през септември ще уточним.
Виж целия пост
# 56
FAIRYLAND е учебника по английски. Намерих и линк с описание: http://www.ragina.net/Courses/SchoolSmall.aspx
Fairyland 1 е подходящ за деца, които не са изучавали английски език. Той акцентира върху развитие на уменията за слушане и говорене.

Fairyland 2 е подходящ за деца, които са покрили учебника Adventure Starter B (ниво Basic). Съдържа внимателно подбрани упражнения за развитие на четирите умения и комуникативните способности на английски език.

Fairyland 4 е подходящ за деца, които са покрили учебника Fairyland 3 (ниво Elementary). Продължават приключенията с вълшебните същества от Магическата гора и децата неусетно навлизат в тайните на по-сложна лексика и граматически категории.
Виж целия пост
# 57
Попадна ми класацията на МОН за НВО след 4-ти клас. Направи ми впечатление, че от 32-ро са заявени 168 дечица. Ако са били 6 паралелки, то това прави по 28 деца в клас. Значи ли това, че през годините класа се увеличава? Другият вариант е и минилия випуск да е бил от 7 паралелки и тази допълнителна паралелка, която отпуснаха да си е била планова (в което няма нищо лошо!).
Виж целия пост
# 58
Аз няма да се учудя на 15-ти септември класовете да бъдат с по 26 ученика, дори според мен това би било нормално, да добавят още по някой друг ученик. Ненормалното беше приема тази година. За разлика от миналата година, когато в повечето училища са били подадени между 100 и 200 молби - в повечето училища тази година са били 400 -1000  Shocked. Причината е в това, че някой гений  взел решение, че можем да записваме децата навършили 6 години, без да се съобрази с БЕЙБИБУМА - 2006 и 2007!!!!!!
Освен това никой директор не се е светнал в критериите да впише, че 7 годишните са с приоритет.  Добре е да увеличат бройките навсякъде, в противен случай майките ще се надигнат!
 Чух, че около 1000 деца за малко да останат без училище.  100 -тина да са училищата в София с начално, 50 от тях да са с допълнителна паралелка.... сметките може и да излизат Simple Smile
 Разсъждавам... поправете ме, ако греша.
Виж целия пост
# 59
Оо, в кварталните училища аз лично не съм чула да има огромен наплив или дете без място  Wink Реално наплива е за училища с добро име или централно разположение.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия