Зеленчуци по китайски?

  • 8 816
  • 7
Някой знае ли как се приготвят зеленчуците по китайски и какво се прави,за да останат така свежи. Опитах просто да ги задуша на тефлонов тиган с много мъничко мазнина, но омекват Cry
Виж целия пост
# 1
Аз ги пържа за кратко 1-2 минути в много сгорещена мазнина /задължително без капак, за да станат хрупкави/. Обикновино използвам замразени миксове и горе-долу се получава.
Виж целия пост
# 2
За да останат свежи зеленчуците се пускат в много сгорещен тиган със силно сгорещена мазнина. С мазнината не трябва да се прекалява - да покрива дъното на тигана. Най-подходящи са тефлоновите тигани тип Уок (разбира се оригиналното китайско готвене се прави на директен огън в китайски Уок, но това в домашна обстановка се постига трудно).
За да придобият специфичния китайски вкус и мирис аз добавям сусамено олио, соев сос и карамелен сос малко преди да сваля от котлона зеленчуците - купувам ги от китайските магазини.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: Svetla1
За да останат свежи зеленчуците се пускат в много сгорещен тиган със силно сгорещена мазнина. С мазнината не трябва да се прекалява - да покрива дъното на тигана. Най-подходящи са тефлоновите тигани тип Уок (разбира се оригиналното китайско готвене се прави на директен огън в китайски Уок, но това в домашна обстановка се постига трудно).
За да придобият специфичния китайски вкус и мирис аз добавям сусамено олио, соев сос и карамелен сос малко преди да сваля от котлона зеленчуците - купувам ги от китайските магазини.

Права е!
Виж целия пост
# 4
Соев сос слагам винаги, ама за сусаменото олио не бях се сетила Grinning Ще опитам.
Виж целия пост
# 5
Towa susameno olio po-specifi4no li e.Ne moje li s obilnowenno
Виж целия пост
# 6
Сусамовото олио е със специфична миризма..добавят се само няколко капки накрая на готвенето..за съжаление не може да се замени с обикновено.. Neutral Face .Аз имам една бутилчица от 250 гр и я ползвам вече почти година..и смея да кажа ,че си заслужава!
Другата хитринка е в олиото за пържене преди да сложа зеленчуците се запържва за кратко (докато започне да пука) т.н. "цветен пипер" на китайски беше нещо като "Цян Цзяо"..придава доста приятен аромат на ястията "китайски" бих казала.. Wink  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
А може в олиото да се пусне суров сусам преди да се добавят зеленчуците. До някъде се постига ефекта на сусамовото олио, но с истинското наистина става вълшебно. По китайските магазини го продават концентрирано и се слага съвсем мъничко в яденето - около 1 чаена лъжичка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия