Форма за кейк????????

  • 3 179
  • 37
Момичета, как изглежда една форма за кейк ... ?
Често виждам рецепти, които много искам да направя, ама като незнам какво представлява ...  Laughing
Може ли в кексова форма да се направи или да търся специално кейкова ...  Laughing

Виж целия пост
# 1
Кекс и кейк не е ли едно и също  Shocked  newsm78
Виж целия пост
# 2
Ами същата си е формата, кръгла с дупка по средата. Като кексовата.
Виж целия пост
# 3
а ако кексът се пече в нормална тава,няма ли да стане?
защо по принцип съществуват кекс-форми?
Виж целия пост
# 4
а ако кексът се пече в нормална тава,няма ли да стане?
защо по принцип съществуват кекс-форми?

Кексовите форми са тези, които имат дупка в средата. Тя е за да се разпредели равномерно топлината и за да стане кекса по-бухнал! Разбира се, че може да се опече кекс и в нормална тавичка, но не е бухнал и е някак си глетав!

По принцип кекс и кейк в България са едно и също, но както знаете, в английският(откъдето идва думата) под кейк се разбира също и торта или например някакъв сладкиш с плодове, които не се пекът в кексова форма!

Това може и да го знете, но го пиша за всеки случай, за тези които не са чували!

Поздрав!   bouquet

ПС. Ако смятате да си купувате нова форма за кекс, препоръчвам силиконова!
Виж целия пост
# 5
ПС. Ако смятате да си купувате нова форма за кекс, препоръчвам силиконова!
За това чудо не бях чувала newsm78 Как изглежда? Пак кръгло с дупка? Прозрачно ли е Embarassed

а ако кексът се пече в нормална тава,няма ли да стане?
защо по принцип съществуват кекс-форми?
Аз съм пекла в йенски съд, защото нямах кексова форма, стана ужасно - не глетаво, ами направо мокро Sick
Виж целия пост
# 6

За това чудо не бях чувала newsm78 Как изглежда? Пак кръгло с дупка? Прозрачно ли е Embarassed

Ето тук открих българска страница:http://www.bgbazar.com/cat.php?cid=92&p=1 Тези форми са немски според това което пишат. Не е задължително обаче да са прозрачни - тук продават и непрозрачни! Силиконовите форми са флексабилни - могат да се сгъват, но след това веднага връщат формата си( приличат на гумени). при печене няма нужда да се мажат с мазнина, нито да се посипват с брашно. А изваждането на кекса става много лесно, както и измиването! Силикона е добър проводник на топлина и нещатата в нега са по-добре опечени.
Верно, че са малко скъпички, но наистина си заслужават!

Виж целия пост
# 7
Само да кажа ,че кексовата форма не е тази с дупката , а е правоъгълна..Има я показана и в линка който е дала natalyna
Виж целия пост
# 8
Само да кажа ,че кексовата форма не е тази с дупката , а е правоъгълна..Има я показана и в линка който е дала natalyna

Deata, да ти кажа, според мен нещо са объркали нашите превода. Точно тази правоъгълната форма е за панетоне и хляб, а тези с дупката са си за кекс - поне тук в Чехия ги продават така. Ама нейсе - няма значение за каква я представят - всеки си я ползва според желанието, нали?  Wink Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Да бе така е, ама едно време тук кексовете в магазините ги продаваха точно такива дълги и правоъгълни.Не че аз не си го правя и в оная форма с дупката  Mr. Green
Виж целия пост
# 10
natalyna, жива и здрава да си за линка който пусна Hug! От кога търся тези силиконови форми, но тук в нашия град не са и чули за тях!
Виж целия пост
# 11
Много ви благодаря, че ме светнахте по въпроса ...  Heart Eyes
natalyna, страхотен сайт .. мисля да си взема една под формата на сърце ... а тези дето пише че са за козунаци, ми най- приличат на тези за кекс ... 
Значи може в такава кръгла с дупка в средата да си направя кейк, докато си намеря силиконова поне ... Grinning
Виж целия пост
# 12
Само не пропускайте да отбележите големината на формите преди да ги поръчате. Едното сърце, мечето и правоъгълната форма за кексове са по 15 см, което е по-малко от една педя. Да няма после разочаровани.
Виж целия пост
# 13
Ей, много интересно. Хареса ми мечето и голямата форма, дето е уж за козунак, ама аз ще си я ползвам за кекс. Но не са ли малко скъпи newsm78
Виж целия пост
# 14
И аз да си кажа мнението за силиконовите форми, имам такава кръгла с дупка за кекс, за мъфини и за сърчица. Ако наистина са доста по-скъпи от обикновените тефлонови форми, просто не си струва да давате толкова пари. Май единственото им предимство е че могат да се прибират нагънати. Вярно че и не залепват, ама и другите форми като са намазани не залепват. За тази кръглата наистина съм най- доволна от печенето на козунак в нея. Правенето на кекс не ми се отдава много и си мислех аз, че като си купя силиконова форма ще стане кекса, ама пак същата работа, май за кекс съм най доволна от тези продълговатите форми, та като че ли аз съм ги надписвала формите в този сайт Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия