Ако супата стане рядка?

  • 5 059
  • 11
Привет,мами!С удоволствие чета за вашите кулинарни постижения и съм сигурна,че ще ми помогнете.Значи днес направих супа топчета,ама стана доста редичка-сложих и картофки,и фиде,ама си остава редичка.Някакви съвети как да я посгъстя или да сърбаме с лъжиците и да се надяваме,че следващия път ще е по-добре? Simple SmileБлагодаря ви предварително и да знаете,че тука има страхотни рецепти-след като и моят мъж  взе да ме признава вече Wink
Виж целия пост
# 1
А застрои ли я? Аз правя застройката по следния начин, за да сгъстя супата: разбивам едно яйце, слагам няколко супени лъжици кисело мляко и 2 супени лъжици брашно. Разбърквам още горещата супа и готово.
Виж целия пост
# 2
Ако не искаш да правиш застройка,можеш само да размиеш брашно в студена вода(за да не стане на топченца) и оставяш да къкри още 5 минути!
Виж целия пост
# 3
 Обикновено слагам един или два цели картофа(освен нарязаните) и като стане готова супата ги намачквам с вилица и връщам обратно.
Така дори без застройка супата сис става достатъчно гъста.
Виж целия пост
# 4
Може да я сгъстиш и с 2-3 с.л. нишесте, разбито с водичка .
Виж целия пост
# 5
Аз слагам картофено пюре- без значение какво/ с мляуко или не/. Така спасявам всякакви манджи. Брашно и нишесте не ползвам.........
Виж целия пост
# 6
Можеш да я сгъстиш по 3-те начина дето вече са ти казали,с брашно размито във вода или мляко,с натурално нишесте пак размито с вода или мляко,със застройка во която има брашно или нишесте.За застройка може да ползваш и кисело и прясно мляко.По желание.
Виж целия пост
# 7
Всички супи сгъстява с варена застройка.

В тенджера разбивам 2 яйца+1 с.л. брашно и 1/4 кофичка кисело мляко. После с черпака сипвам малко и бъркам. Внимавам да сипвам малко, че да не се пресече. После пресипвам почти цялата течност в тенджерата, но САМО водата- не месото и зеленчуци. Включвам котлона и бъркам непрекъснато. Отнема около 10 мин. става като рядък крем. Идеята е да заври, но не да се пресече.
После слагам застройката обратно при месото и зеленчуците. Става адски вкусно.
Виж целия пост
# 8
Иаз не знаех как се застройва.
Една мама тук ме научи, но ми подсказаха и друг вариант.
Слагаш повечки зеленчуци. Аз готвя супа почти всеки ден /манджа отделно/. Слагам каквото ми падне /картофки, лук, моркови, доматки, грах, царевици и т.н. в различни комбинации/. Когато всичко се свари, вадя част от зеленчуците, другите пасирам и връщам извадените. Така имаш хубава екологична супа, от каквото си решиш и с каквото разполага.
Пробвай, няма да се разочароваш! Naughty
Виж целия пост
# 9
И освен по изброените по- горе начини, може да я сгъстиш като 10 мин преди да я махнеш от котлона и сложиш 3- 4 с. лъжици от инстантните крем супи предварително размити в судена вода. Но внимавай със солта, че те са много солени.
Виж целия пост
# 10
Всички супи сгъстява с варена застройка.

В тенджера разбивам 2 яйца+1 с.л. брашно и 1/4 кофичка кисело мляко. После с черпака сипвам малко и бъркам. Внимавам да сипвам малко, че да не се пресече. После пресипвам почти цялата течност в тенджерата, но САМО водата- не месото и зеленчуци. Включвам котлона и бъркам непрекъснато. Отнема около 10 мин. става като рядък крем. Идеята е да заври, но не да се пресече.
После слагам застройката обратно при месото и зеленчуците. Става адски вкусно.
Аз сгъстявам по същия начин.
Виж целия пост
# 11
Обикновено слагам един или два цели картофа(освен нарязаните) и като стане готова супата ги намачквам с вилица и връщам обратно.
Така дори без застройка супата сис става достатъчно гъста.
--------------------------------------------------------------------------------------------
И аз правя така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия