Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 163 563
  • 738
# 720
Браво, alys, чудесни са! Би ли споделила по кои рецепти ги прави? Благодаря! bouquet
Рецептата е тук https://svanya.blogspot.bg/2017/06/blog-post.html
Продукти за 12 бр.

3 яйца
1/2 ч.л. сол
180 гр. кисело мляко или заквасена сметана
100 мл. олио
150 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

80 гр. шунка / колбас /
80 гр. настърган кашкавал / сирене /

царевица, сирене, кисели краставички, маслини и др.
Виж целия пост
# 721
Здравейте, аз правих мъфини с 3 съставки - банан, какао и яйце. Станаха много добре, въпреки, че вида им не е най Simple Smile

Виж целия пост
# 722
Защо ми остават вътре тиклави мъфините? Правих по рецептата на Супичка, но не се изпичат.
Виж целия пост
# 723
Защо ми остават вътре тиклави мъфините? Правих по рецептата на Супичка, но не се изпичат.
По коя рецепта ти останаха тиклави? Аз съм пробвала почти всички и нямам такъв проблем. Peace
Виж целия пост
# 724
По тази http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B2%D0%BA%D0%B8, вътре стоят едни влажни като неизпечени, а отвън изглеждат много добре.

Виж целия пост
# 725
Печи на по-ниски градуси - 170/180 до суха клечка. 
Виж целия пост
# 726
Аз първо загрявам фурната на 180 градуса (докато сложа тестото във формите), после печа само на долен реотан, после горен и долен на 180 градуса, до суха клечка. Peace
Виж целия пост
# 727
Отскоро правя мъфини, но пък изпробвах няколко рецепти. Най-добре ми се получават с половин до 1 пакетче бакпулвер. Набухват хубаво, оттам се изпичат добре. Особено съм доволна от силиконовите формички!!!
Виж целия пост
# 728
Прави ми впечатление, че вече в няколко рецепти за мъфини се слага 1/2 ч.л. сода и 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер. Не е ли много? След като се изпекат се усеща миризмата на сода и набухвател.
Виж целия пост
# 729
spinki когато мъфините са с банан и без брашно както е в моя случай е напълно нормално да остават по-лепкави вътре. А иначе Fortuna е дала много добър съвет за изпичането Simple Smile

beauty_magnolia и на мен ми се струва много Thinking аз също не обичам да усещам аромата на содата, затова предпочитам да слагам бакпулвер. Но ако рецептата го изисква, може да си намаля малко дозата на по 1/2 лъжичка от всяко.
Виж целия пост
# 730
Това със содата и бакпулвера е презастраховане и за мене е напълно излишно. В такива случаи бих сложила или само 1 1/2 ч л бакпулвер, или 2 ч л бакпулвер. Още съм в процес на проверка.
Виж целия пост
# 731
Всичко е в зависимост от рецептата. Вие обаче, не говорите за една, а за няколко и ми е малко трудно да ви  обясня за всички. Разбира се, че за една рецепта ще трябва по-малко, а за друга повече набухвател, и то не поради една причина. Някои стават и без такъв. Освен това в някои рецепти има сода, в някои - бакпулвер, а в някои - и двете, взависимост от продуктите в рецептата, към които ще се добавят. В никакъв случай обаче не трябва да се правят заключения и общи изчисления.  Peace
Виж целия пост
# 732
Преди си мислех, че като е кисело мляко, трябва сода, а като е прясно мляко - бакпулвер. Обаче се престраших да пробвам и се оказа, че мога да ползвам само бакпулвер. Вчера правих едни "мъфини" с мая - станаха вкусни кифлички Simple Smile. ММ каза, че това били най-тъпите мъфини, които съм правила, ама не отказа да ги яде Simple Smile)). Най-много ни харесаха сладките мъфини с овесени ядки. В рецептата имаше ябълки, но ги замених с конфитюр от круши (домашен) и втория път ги направих без захар. Солените мъфини със сирене стават много хубави също.
Виж целия пост
# 733
нали знаете, че бакпулверът е сода бикарбонат+лимонена киселина?
Simple Smile същият набухвател е, но с добавена киселина (лимонена) за да започне реакцията.
Виж целия пост
# 734
Преди си мислех, че като е кисело мляко, трябва сода, а като е прясно мляко - бакпулвер.

Така се прави, защото содата се разтваря в киселото мляко. Когато рецептата е с прясно мляко, се прави с бакпулвер, който е смес от сода и лимонтозу. Тогава се добавя в брашното.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия