Какво ще кажете за " чужбинското " кафе...

  • 3 144
  • 61
Питам предимно мамите ое Сев. Америка, защото в Европата е ясно  Coffee, всичко е ок, ама това тукашното си е чиста отврат   Stuck Out Tongue Winking Eye, не че не го пия, но си е гадничко  newsm11
Виж целия пост
# 1
Меко казано е ужасно  Mr. Green
Като си спомням в БГ на времето, как пиех къси кафета и ме изправяха на нокти чак  Grinning
Виж целия пост
# 2
А,не е то4но така.Испанците и италианците съм ги признала_кафето им е страхотно Peace Оба4е във Франция,Германия и Люксембург навсякъде,където съм пила кафе беше истински бълво4 Sick
Виж целия пост
# 3
За кафето в кафенетата питаш, нали? Grinning
Меко казано гадно. Sick
Ама се свиква...Мръщих му се две-три години пък го пропих.
Купувала съм си еспресо често, ама и него не умеят да го правят добре. Grinning
Иначе вкъщи си пиех хубаво кафе.
Виж целия пост
# 4
Първия път като си купих кафе Tim Hortons направо се шокирах от конската доза. А вкуса му е отврат, става само за жабурене. 
Виж целия пост
# 5
Хе-хе!
На Tim Hortons пак става...
Ти на Coffee Time им опитай кафето, или още по-гадно на Кънтри Стайл. Mr. Green
От веригите що годе с компромис пиех от Старбъкс кофи и Секънд кап.
Виж целия пост
# 6
Отначало много се възмущавах- аз поръчвам кафе, те ми носят една чаена чаша (200-300 гр.) такова... конска доза и вместо бита сметана винаги ми слагаха такава от спрей.  Sick Обаче малко по малко му свикнах и сега ме кефи да пия мнооооого дълго кафе - прим. една дозичка ама в чаена чаша- хем пия повече, хем не ми се разлопва сърцето и опъват нервите. А и от скоро го пия абсолютно чисто (а преди с поне 7 захарчета и бита сметана).
Btw преди години, когато започнах да пия кафе, един ден бях попрекалила- може би около 5 и имах много кофти случка- следобеда изведнъж загубих периферното си зрение, а след това за период от час въобще не виждах. Такъв страх ме хвана не е истина. Явно ми е дошло повече на нервите ли, деа знам.
От тогава не ми се е случвало (да чукна на дърво) ама и се ограничавам- до 2 на ден.  Naughty
Виж целия пост
# 7
А пили ли сте от това кафе с млечна пяна, дето се сервира в едни купи за супа?  Laughing
Виж целия пост
# 8
Големи драми бяха с кафето, особено в началото. Направо промяна на личността придобих  Laughing От късо, черно, без захар и без сметана кафе, трябваше да превключа на някакъв чаеподобен бълвоч...
И до ден днешен не пия кафе навън, освен в малки европейски или кубински/колумбийски кафененца... Обаче пак явно е различно, щото като си ида в БГ и ударя едно малко (кафе) и  Shocked
Виж целия пост
# 9
От тези слава богу не съм си купувала и като гледам не съм загубила.
Напоследък си купувам на Тимотис с Irish creme. Не че много ми харесва, но ...
Виж целия пост
# 10
Доста се шашнах като го опитах за пръв път - оцветена вода в конска доза  Sick
Но с течение на времето свикнах и като се прибера в България и си поръчам кафе, от това късото силното, направо ме удря в петите и се чудя как съм пила по няколко такива на ден  Laughing
Виж целия пост
# 11
А пили ли сте от това кафе с млечна пяна, дето се сервира в едни купи за супа?  Laughing

Не-е-е-е, на какво прилича, по-скоро на какво има вкус  newsm78 А с лъжица ли се яде Laughing
Виж целия пост
# 12
А пили ли сте от това кафе с млечна пяна, дето се сервира в едни купи за супа?  Laughing

Не-е-е-е, на какво прилича, по-скоро на какво има вкус  newsm78 А с лъжица ли се яде Laughing

Идея си нямам на какво има вкус- само като погледна купата и ми се отпива.  Mr. Green

Сега сериозно- не съм го пила и то само заради купичката - лъжички дават, ама съвсем малки- не става за сърбане. Naughty Мъжо понякога си го поръчва- мнооо дълго кафе с толкова сгорещено прясно мляко, което стои отгоре на 3 пръста пяна.
Виж целия пост
# 13
Българинът като цяло има много грешна представа за хубавото кафе. От масовото предлагане на кафе Нова Бразилия в зората на демокрацията, хората са решили, че кафето задължително трябва да те удря в петите, да ти се разхлопва сърцето и т.н- все неща, характерни за нискокачествените сортове робуста, които са с по- високо съдържние на кофеин. Оттам и изброените ефекти. А като купуват кафе хората гледат да е на едри зърна, черно, лъскаво, да е горчиво после, нискокиселинно. А хубавото кафе е точно обратното- малки зърна, кафеникави, но не много светли, и не трябва да лъщят.

А помните ли какъв хит беше едно време ''нескафето''? А то е просто ужас за всеки ценител.

Друг е въпросът, че тук пият масово филтърно кафе. То трябва доста кафе да сложиш, за да се получи добре. Но тук така го предпочитат  -по слабо и в големи дози. В Тим Хортънс е най- ужасно кафето, но то там всичко е така- евтиничко и нискокачествено Simple Smile.

Тук има италиански кафенета, където правят хубаво еспресо- 2 пръста в малка чашка. В България обикновено го правят по- дълго- цяла чашка. В Старбакс също има сносно еспресо, но съм попадала на новобранци, които си чупят ръцете и се чудят как да се справят с машината. Не е популярно сред американците Grinning

Аз лично съм свикнала на тукашното кафе още от Финландия, където  обаче го правят много по- силно и ароматно, и го предпочитам вече.
Вкъщи понякога си варя турско кафенце, но няма кой да ми гледа, ех така е живота тук Simple Smile)))
Виж целия пост
# 14
Българинът като цяло има много грешна представа за хубавото кафе. От масовото предлагане на кафе Нова Бразилия в зората на демокрацията, хората са решили, че кафето задължително трябва да те удря в петите, да ти се разхлопва сърцето и т.н- все неща, характерни за нискокачествените сортове робуста, които са с по- високо съдържние на кофеин. Оттам и изброените ефекти. А като купуват кафе хората гледат да е на едри зърна, черно, лъскаво, да е горчиво после, нискокиселинно. А хубавото кафе е точно обратното- малки зърна, кафеникави, но не много светли, и не трябва да лъщят.

Абсолютно си права!

А иначе и аз съм подобно на няколкото изброени мнения преди мен. В началото като дойдох, плачех за "истинско" кафе и не можех да повярвам, че тази прозрачна помия, дето я пият тук въобще могат да я наричат кафе.

После обаче открих Starbucks, наред с Panera Bread, а даже и  Borders бих подредила тук и сега въобще, ама въобще вече не мисля така.

Обожавам кафетата на Starbucks, които са базирани на еспресо, имам даже 3 фаворита: Caramel Macchiato, White Chocolate Mocha и Toffee Nut Latte.

А най- интересно беше преди около година, когато мой приятел италианец ме почерпи с еспресо, което той беше направил- такова кръвно вдигнах, толкова лошо ми стана в рамките на 15 мин. само, че съвсем разлюбих "кафето", което навремето харесвах в България.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия