Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да се оплачем...

  • 5 489 183
  • 62 906
# 36 585
Най- доброто е да се сложат картите на масата и да се говори. Ама хън - мън , това  не е решение , както и да се замете боклука зад вратата. Ясно и категорично поставете Вашето становище и предложете решение.
Виж целия пост
# 36 586
Уинд и аз подкрепям мненията по-горе. Ако наистина работата ти харесва и е това, което искаш - взимай я! Детето ще има кой да го взима ако се наложи. Все ще се намери вариант.  Peace

Аз от доста време си търся подходяща работа и удрям на камък, затова тази тема ми е много сенситивна и като видя, че някой е намерил това, което иска, веднага го съветвам да започва, защото знам колко е трудно.
Виж целия пост
# 36 587
Уинд, не изпускай възможността.
Винаги може да се намери вариант за гледане на детето.
Виж целия пост
# 36 588
Или поне на интервюто подразбери какво е отношението на работодателя към майка с малко дете и необходимост от излизане в болничен от време на време.
Виж целия пост
# 36 589
Оплаквам се , че ми предлагат работа в сферата,която съм най-добра . Работа мечта ( за мен ) , но е на пълен работен ден Sad 5 дни в седмицата .
Не съм лигла , работи ми се много, но заради работите на мъжът ми не мога да започна на стандартна работа , защото няма да има кой да се оправя с детето .

Ще отида при тях на интервю и ще говорим , ако парите са много , защо да не наема , жена ,която да го взима от детската поне ?Преди да приемеш "добре платената работа" се подсигури с варианти кой да ти гледа детето, ако се разболее или кой да го прибира от градина. Започнеш ли да искаш на работодателя болнични за гледане на дете още в началото, може да те отсвири и да останеш без работа. Пък преди време това беше един от първите въпроси, които питаха на интервю - на колко години сте и имате ли деца....Не знам дали сега не ги заклеймиха като дискриминационни...

Намери си сигурен вариант, а не разчитай на "все ще се намери кой да гледа детето". Някои от работодателите вече приемат повече варианти на хоум офис, така че можеш да ги обсъдиш още в началото, за да прецениш устройва ли те.
Виж целия пост
# 36 590
Мъжа ми е тираджия и още не мога да си намеря работа. Много трудно се оказа. Не знам как ще бъде напред. Какви ли не варианти мислех, за нещо от вкъщи, за нещо онлайн, просто не знам.
Виж целия пост
# 36 591
Не разбрах защо добре платена работа е в кавички?spiderwoman,ти знаеш конкретно колко ще изкарва wind ли и според теб това не е добре платена работа ли?Представи си пък,че не се налага да ползва болнични и че дори и да ползва,никой не я изгони заради това.При нас примерно в момента е доста голям колектива и никой няма да ме изгони,ако се наложи да отсъствам.Все пак това  с боледуването на детето е чисто хипотетична ситуация,а то си има и баща, и други роднини,доколкото разбирам.
Виж целия пост
# 36 592
Започни работа и наеми жена, която да ти помага с детето. Не е толкова страшно и странно.
Виж целия пост
# 36 593
Wind, ако това беше мечтаната ми работа бих прежалила заплатата в началото като я давам за гледане на детето ако/когато се разболее 
Варианта ти е да стоиш вкъщи без доходи или да работиш мечтаната работа и за един период пак да си без доходи. Но този период все ще мине. Децата наистина с времето се разболяват все по-рядко и по-рядко.
Не изпускай тази възможност.
Виж целия пост
# 36 594
Уинд,говори открито с работодателите си. Обясни им,че с едно работно време до 17-17.30 ч ще можеш да си прибираш детето от градината. Ако са свестни хора ще ти влязат в положение. Има,намират се все още и такива хора.
Стискам палци да се организирате и да си подредиш нещата!
Много препатих с положение като твоето. Правихме компромиси или аз или ММ с работата,точно за да може единият да е свободен сутрин да го заведе в градината,а другият да може да го прибере!
Е,с времето и годинките се напаснахме с работата и с работодателите!
Успех! Стискам ти палци от сърце!
Виж целия пост
# 36 595
Не разбрах защо добре платена работа е в кавички?spiderwoman,ти знаеш конкретно колко ще изкарва wind ли и според теб това не е добре платена работа ли?Представи си пък,че не се налага да ползва болнични и че дори и да ползва,никой не я изгони заради това.При нас примерно в момента е доста голям колектива и никой няма да ме изгони,ако се наложи да отсъствам.Все пак това  с боледуването на детето е чисто хипотетична ситуация,а то си има и баща, и други роднини,доколкото разбирам.

Не бих лежала на тази нога - че няма да се налага да ползва болнични или че мъжа й и роднините ще гледат детето ако често боледува. Разбира се, от все сърце й желая да намери подходяща работа, но обикновено човек трябва да предвижда всички ситуации и варианти, за да се застрахова и да не се оплаква после. А опитът ми е показал, че някои от работодателите трудно ще вземат майки с малки деца от тази гледна точка. Все пак от нея ще се очаква да работи, а не да ползва нон-стоп болнични.

Но разбира се има и изключения, ако детето не боледува никога или някой от роднините или бащата се съгласят да помагат при нужда. Срещат се и фирми с добри предложения за хоум офис, всичко е въпрос на договорка. Много е важно да се договориш с работодателя и да му заявиш още от началото, че имаш дете, за да няма изненади и неразбрали после. Ако фирмата е на място, ще проявят разбиране и ще те вземат, опитай.

Моя приятелка започна много добре платена работа по специалността си, има син на 7 години. Наложи се да напусне, защото беше почти постоянно в болнични - особено зимния период. Мъжът й натякваше, че не обръщала достатъчно внимание и грижи на детето докато било болно и все чужди хора го гледали. Защото както и да го гледаме, болното дете си иска майка. Сега се опитва да работи за някакво застрахователно дружество за смешни пари, но поне има достатъчно време да си гледа детето като се разболее. И, разбира се, мъжът й печели доста добре и тя може да си позволи и по-нископлатена работа.

Друга моя позната се раздели (без развод) с мъжа си и живее с децата си. Послуша роднините си, които й казаха, че ще й помагат с гледането на децата - ние ще ти помагаме. Йок. Нито те, нито мъжа й помагаха. Остана си сама, работи посредствена работа, нископлатена, която май пак ще сменя, защото на шефа й му излиза нанагорно с тия отсъствия.

За мен, ако няма кой да й помага в грижите за детето и мъжът й работи без възможност да взема болнични (често пътува или друго), започването на нова работа би бил рисков избор. Все пак хората преценяват сами Simple Smile
Виж целия пост
# 36 596
Мда,точно същите работи ги слушах като малкия тръгваше на детска-всички ме убеждаваха колко много ще боледува,защото не е ходил на ясла и няма контакт с деца,колко ще плаче,колко ще е трудно с болничните и т.н. и т.н.На едно място даже като рабраха,че съм с малко дете и не ме взеха.За щастие боледува само веднъж за 2 или 3 години,не помня колко работих там-варицела-изкара много лесно и го прекарахме като ваканция-1 седмица вкъщи.От работата,където ме върнаха пък имаше обяви за търсене на човек ВСЕКИ месец.Радвам се,че не се отказах,ако пък все пак не се получи,поне ще си опитала-по-добре,от това да си висиш вкъщи.
Виж целия пост
# 36 597
Шоколадче, Уинд обаче е писала много пъти че детето доста често боледува. Там няма "ами ако..."  и т.н.
Виж целия пост
# 36 598
Аз никога не бих се отказала от мечтаната работа-за нищо на света. Отказах преди много години от перфектна работа в чужбина и ми трябваха десет години да го преодолея. Но хората са различни. Аз ако бях наемам бавачка и отивам на работата. Но сигурно е много трудно да намериш читав човек да ти гледа детето.
Виж целия пост
# 36 599
Ще отида и ще поговоря с тях.
Наистина детето ми боледува много често през есенно/зимния период. Да не кажа поне 1 път на месец по 10 дни (с лечението)
Този декември 2 пъти+ антибиотик
Миналата година по това време бях 2 месеца болничен , тъй като си счупи ръката Sad
И да, работодателят иска човек ,който да работи.
Мъжът ми работи страшно много, майка ми също , сестрите ми са , едната с бебе, другата с 1 годишно дете.
Те само като чуят за болести около тях с малките деца , лекинко полудяват.

Ще говоря с тях , надявам се парите ( тъй като това не сме обсъждали , да са хубави)
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия