Карамел?

  • 1 543
  • 8
Мемта можете ли да ми кажете как да направя карамел - Захар+масло, без да ми се пресече? Че съм забравила и ми се пресича,  татито утре има рожден ден и исках да го изненадам с домашна торта ooooh!
Виж целия пост
# 1
Че от какво се пресича newsm78
Да не би маслото ти да не е хубаво?
Иначе аз разтапям 1 чаена чаша захар заедно с една-две супени лъжици вода и може би около 20 грама масло /ползвам немско/.
Бъркам, отнемам от котлона, за да не дапуши и почернее, пак слагам и така...
Виж целия пост
# 2
Аз карамела го правя само със захар и вода.Сипвам захарта и я заливам колкото хубаво да се намокри и оставям за си ври,бъркам непрекъснато,водата бързо се изпарява и пастепенно се получава карамела,до светло кафяво на цвят Wink
Виж целия пост
# 3
То не точно че се пресича ами че се разделят 2-те субстанции -захарта имаслото . пък аз искам да стане мек карамел и да не се втвърди много.
маслото ми е хубаво - на Маджаров или от немските - други не купуваме, а и маргарин не ползвам.
Дали не ми е силна температурата newsm78
Виж целия пост
# 4
Пробвай да не слагаш масло, а само вода и захар.
Не може да не стане.
Маслото се слага, за да стане по лъскав цветът
Виж целия пост
# 5
А как да го направя мек? - Прясно мляко ли се слага?
Виж целия пост
# 6
Купи си готов топинг "Карамел". Ти за какво ще го ползваш точно?
Виж целия пост
# 7
И аз се сетих за това, но пък той ми е маллко рядък #Crazy
Исках да го направя като пълнеж с лешници newsm78
Виж целия пост
# 8
Най-добре е май да ходя да си купя един романс Whistling
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия