Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепта от Happy- кюфтенца с киноа ???

  • 32 080
  • 21
 В Хепи има страхотно ново меню рецепти с киноа и спанак и едни уникални кюфтенца, в които се влюбих.Ако някой случайно има вътрешна информация за рецептата ще ми направи голяма услуга като я сподели!!!
Така ги сервират, но кае къде се слага не ми стана ясно Sad
 Кюфтенца от киноа 250 гр.
/с чедър и пармезан мус от сирене Филаделфия с копър, зелена салата, киноа, домати, маслини, дресинг/
Виж целия пост
# 1
И аз съм им фен и търся рецептата. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Май сме само ние! Никакво движение по темата.Дано някой мил служител на фирмата или изкусен готвач се смили над нас и ни я сподели все пак...Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Хаха, както се казва а дано, ама надали!  Joy
Виж целия пост
# 4
Още един фен, в мое лице!
За успокоение, докато намеря рецептата си правя киноа на салата, с крема сирене, сумак, домати и пресен лук/чесън. Много е свежа, и става прекрасна, засищаща, лека вечеря.
Чакам рецептата за кюфтетата  Laughing
Виж целия пост
# 5
Още един фен, в мое лице!
За успокоение, докато намеря рецептата си правя киноа на салата, с крема сирене, сумак, домати и пресен лук/чесън. Много е свежа, и става прекрасна, засищаща, лека вечеря.
Чакам рецептата за кюфтетата  Laughing

Може ли точната рецепта? Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Киноата се слага във вряща вода, и се вари 10 минути. След това се изцежда и изплаква в студена вода, пише, че иначе горчи. Аз сложих около 100 грама киноа, на което се падна може би една опаковка крема сирене. Нарязах 2 стръка пресен лук/чесън, и един среден домат. За подправки използвах сумак и микс за фалафели ( и двете ги взехме от арабски магазин ). Сумакът има приятен, лимонов вкус и е силно ароматен. Сол и пипер слагам на вкус.
Много ни допадна, честно казано. Става приятна, лека салата, която е много свежа. Сега ще усъвършенствам и други рецепти с киноата, и ще споделям, ако излезе нещо интересно. Вие как я правите?  Peace
Виж целия пост
# 7
Аз съвсем наскоро открих киноата и засега я правя само по следния начин и става у-ни-кал-но!

Сварявам я поне 20-30 мин (а не 10), хубаво да набъбне и до извиране на водата. Не я мия после. Оставям да изстине. На пара минавам 1 нарязан морков, малко броколи и зелено побче от кръглите хрупкави. Оставям ги да изстинат. В купа нарязвам пресен лук, магданоз, червена чушка, чери доматчета на четвъртинки и някакви маслини на половинки. Смесвам всичко. Накрая добавям пресован чесън, овкусявам с яко лимон, малко сол или подправка Вегета и зехтин. Става божествено! https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/p526x2 … _1296905563_n.jpg
Виж целия пост
# 8
Момичета, не съм опитвала кюфтенцата в "Хепи", но разгледах менюто им и по снимката https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151881777032648&se … ype=3&theater си мисля, че по тази рецепта би трябвало да станат почти същите http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%8 … et5483-38790.html
Е, аз бих заменила нахута с някакъв ръжен хляб, примерно и лука с пресен такъв.
Ако някой се навие да пробва, нека сподели резултата.
Виж целия пост
# 9
Рецептите ви са страхотни, но нямат нищо общо с тези на кюфтенцата в Хепи. Laughing Онези са божествени, но порцията е дразнещо миниатюрна. Simple Smile Омесват се с пармезан, чедър, киноа, яйце и....??? това е въпросът. Както и в какви пропорции се слагат.Няма да е лощо, разбира се да си предложим и други вкусни рецепти с киноа, докато чакаме някой да разнищи рецептата на тези кюфтенца.
Виж целия пост
# 10
Има нещо зелено в смеската, като че ли. Другият път като варя киноа, ще оставя настрана за да опитам да направя кюфтетата така:
Сварена киноа, настърган пармезан, чедър квадратни сирена, може би малко попарен спанак (зеленото?), яйце, сол, пипер. Ще ги панирам в брашно, яйце, и една панировка с корнфлейкс (купувам я от Кауфланд).
Трябва ми идея за муса обаче.
Виж целия пост
# 11
А може би ултра прекрасният им вкус се дължи на мононатриевия глутамат, с който подправят ястията си?? Whistling
Виж целия пост
# 12
А може би ултра прекрасният им вкус се дължи на мононатриевия глутамат, с който подправят ястията си?? Whistling
Възможно е! И все пак ще ги пробваме и домашни.
*Ally*- докладвай как са станали. Мусът е от Филаделфия с копър.Аз си мислех, че зеленото е магданоз, но може и спанак да е. newsm78
Виж целия пост
# 13
Не е магданоз. Изпитвам непоносимост към него и разпознавам миризмата му отдалече. Вероятно е спанак.
Мислите ли, че подправят с глутамат?
Виж целия пост
# 14
Уникааааални и любими Heart Eyes

Не се ли намери рецептата на Хепи newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия