Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бял списък на хотели в страната - Тема 3

  • 252 558
  • 662
# 645
Разгледах този хотел Тера Верде в Орешак и много ми допадна. Само да попитам басейнът, колко е дълбок. Видях, че има един бебешки, той не ме интересува. Големият помните ли с каква дълбочина е и не е ли много малък като размери. Къде ходите на разходки в околностите на Орешак, за лятото питам.
Виж целия пост
# 646
Разгледах този хотел Тера Верде в Орешак и много ми допадна. Само да попитам басейнът, колко е дълбок. Видях, че има един бебешки, той не ме интересува. Големият помните ли с каква дълбочина е и не е ли много малък като размери. Къде ходите на разходки в околностите на Орешак, за лятото питам.
То не е точно хотел, а по - скоро къщи за гости. Няма ресторант и приготвена храна. Работят с някои ресторанти наоколо и доставят храна. Има напълно обзаведени кухни. Басейнът и един и не е дълбок /поне преди години беше един/ Към него има голяма пързалка, която е атракция за децата, а и за възрастните. Ние не се спряхме. Наоколо има еко пътеки и доста забележителности, но ние бяхме компания и си бяхме предимно край басейна и не сме ходили много насам натам.
И няма да забравя още, когато бяхме в Черноморец в един хотел, ни казаха, че ако имаме желание, ще ни чистят стаятя всеки ден. Нито веднъж не я изчистиха за 8 дни, макар че от 4-ия ден нататък всеки ден ходех да питам, кога ще я почистят.
Това, разбира се, е прекалено, но аз не говорех за тези крайности, които са наистина недопустими.
Виж целия пост
# 647
Поне да се изхвърля боклука и да се мине пода, аз не държа да ми се лъска стаята, но поне да минава някой да види дали няма нужда да се зареди с тоалетна хартия например, а не да ходя аз да им се моля. Аз също вкъщи не чистя всеки ден, не цапам кой знае колко, но не ми се сравнява моята къща с един хотел, за който си плащам и то доста солидни суми за Бг....Мисля, че звездите нямат връзка с почистването, то според мен би трябвало да е автоматично (да ме поправят по-запознатите ако бъркам...) и в една звезда да отида, пак чистотата би трябвало да е налице....и аз съм ходила в прости хотели в чужбина, ами всеки ден се минава също...
Виж целия пост
# 648

Когато съм на морето всеки ден се внася пясък в стаята след плажа. Ако ме питате, що не влизам веднага след плаж в банята, ще ви отговоря, че защото сме 4 човека и няма как всички веднага да влезем в банята.

Той не се внася, а го внасяте вие.  Няма защо да се почиствате от пясъка на плажа,  все пак си плащате солидни суми за нощувки. Те покриват ежедневно почистване на свинщини и пране на спално бельо ,  работа нон стоп на климатици най-редовно в комбинация с отворени прозорци ,  изстудяване на дини под течащ 24 ч. душ и т.н и т.н.
 Отишъл Ганьо  на морето
Виж целия пост
# 649
Според категоризацията на хотели, зависи и подмяната на бельо и хавлии. Така например, за туристически обекти с "една звезда" и "две звезди", подмяната на спално бельо се извършва минимум на 3 дни. За "три звезди" подмяна става на 2 дни. За хотел "четири звезди" смяна на бельо и хавлии става всеки ден, а за "пет звезди" в зависимост от желанията на гостите.
Виж целия пост
# 650
Бубкаб, знаеш ли това в кой закон го пише, за да знам, какво да си изисквам следващия път, когато отида на почивка?
Виж целия пост
# 651
Интересно ми е, защо някой ще си изстудява динята под течаща студена вода, след като може да я пъхне в хладилника, ако има такъв де.
И другото, което ми направи впечатление в един хотел е, че климатиците автоматично се изключваха, щом се отвореше врата или прозорец. Не си мисете, че съм държала включен климатик и отворен прозорец. Просто излязох на балкона да оставя нещо и забелязах, че климатикът сам се изключи.
Виж целия пост
# 652
Аз също не държа на ежедневно почистване, ако има със какво и аз ще си измета пода. Басейна в Тера Верде е малък, не можеш да плуваш, а да се киснеш. За децата е супер забавно. Дъщеря ми, която е на 6г. и обожава водата, като морско чедо беше супер щастлива. Ние със баща и така и не се престеашухма да облечем банските обаче малката ни замести достойно. 😂Друго су е да се събудиш, да облечеш банския и хоп на пързалката. Ние си пием кафето спокойно, имаме видимост. Много беше доволна, че пъскат пързалката и във 22ч. 😂😂😂😂голям кеф. То по три пъти на ден бански обличаше. Не ми допадна, че банята е адски малка, но се преглъща този факт. Не съм супер претенциозна, но домакините се стараят. На четири таи има по една трапезария. Ние бяхме във лявото крило 103 мисля, че се водеше стаята. Определено имаше доста за бавяния със поръчките на храна от заведенията, имало доста групи и в случая се изнервяш да чакаш. Ние не сме поръчвали, а си правехме на място.
Виж целия пост
# 653
Бубкаб, знаеш ли това в кой закон го пише, за да знам, какво да си изисквам следващия път, когато отида на почивка?
При категоризацията има определени изисквания. Прилагам Наредбата от 2015 г.
https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … yhs6-V2uNGYoo8lq-
Виж целия пост
# 654
Прегледах наредбата. Даже и за една и две звезди има изискване за ежедневно почистване и дезинфекциране.
Виж целия пост
# 655
Тя наредбата си я има , няма контрол по спазването и. Според наредбата и изискванията и едва 90% от хотелите и местата за настаняване  биха работели.На практика всичко е оставено на собственика който определя правилата в собствения си хотел или място за настаняване.
Виж целия пост
# 656
Аз това се замислих, ако не се спазва Наредбата, къде може човек да пусне жалба и ще има ли някакъв ефект от нея. Пише, че и климатик трябва да има от 3 звезди включително нагоре. Сещам се на колко места и кърпи няма, но ние винаги си носим, така че не ми е кой знае какъв проблем. Също на някои места, ако леглото е спалня има само по една завивка. Аз и съпругът ми винаги си спим с отделни завивки.
Виж целия пост
# 657
Наредбата е много малко променяна последните години в основата и стоят изискванията и правилата за преди 1989 от системата на Балкантурист. В момента малко от съвременните отговарят и като база и като обзавеждане .Вмъкнати са нови неща, но според мен в нея е такава каша,че тя по скоро обърква и пречи отколкото да налага някакъв стандарт.За съжаление имаме за пример съседните ни страни, където също всеки хотел си е със собствени правила.Който и сайт с хотели за Турция и Гърция да отворите и четете описание, всеки хотел си е писал собствените правила за настаняване, почистване, изхранване и прочие.Два с една и съща категория трудно можеш да намериш отговарящи на едни и същи условия.
Виж целия пост
# 658
iv.elina, ходихме между Коледа и Нова година. Басейна е голям и може да се плува, в единия край има преградка - по-плитка част сигурно за деца. така изглеждаше. Не знам колко е дълбок, защото беше закрит с платно. Хареса ми ,че в стаята освен легло и имаше малко диванче с масичка. Имаше спокойно къде да си метнеш дрешка или да поседнеш с лаптопа, а не всичко да правиш в леглото.
Виж целия пост
# 659
Здравейте, прегледах няколко страници назад, защото ми се искаше да видя нещо за Мелник, но не намерих Simple Smile ... Със сигурност темата е коментирана и се извинявам, ако се повтаря, но ще ми препоръчате ли нещо Simple Smile Благодаря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1