Каква риба готвите?

  • 69 738
  • 303
# 30
Аз вчера пържих барбуна. По-вкусна риба не бях яла досега! Измества пъстървата от първото й място в класацията ми  Laughing
Виж целия пост
# 31
Лаврак-значи добре почистена рибата се овкусява с салвия ,риган ,сол,черен пипер и лимон и цялата се "увива "вьв морска сол.И се пече така вьв фурна за около 40 минути.После солта се чупи.

А мазнинка нещо той онуй няма ли?
Виж целия пост
# 32
Приготвям често и коремчета от акула , няма нито една кост , супер ...
Иначе основно , каквото мъжа ми е уловил , ама са с много кости и не ги долюбвам особено , с изключение на щуката
Виж целия пост
# 33
Лаврак-значи добре почистена рибата се овкусява с салвия ,риган ,сол,черен пипер и лимон и цялата се "увива "вьв морска сол.И се пече така вьв фурна за около 40 минути.После солта се чупи.

А мазнинка нещо той онуй няма ли?

Няма.
Виж целия пост
# 34
Откакто открих Сериорела и Макроронус само такава риба купувам и то задължително веднъж седмично/ядем я 2 дни/. Понеже избягвам да пържа , а пък в къщи не обичат разни рибни яхнии и супи и я приготвя винаги по един и същи начин/така се изяжда до последната костичка Wink/
Ако пък трябва да съм честна, то мъжа ми винаги я готви но все пак- изчиства я , обтрива я със сол и мъничко зехтин и лимон .Вътре също се сипва. Тавата се завива с фолио -така се пече 15-20 мин  и после още 5-10 без фолиото.
Виж целия пост
# 35
Почти всякакви морски неща... мъж ми си вари редовно речни раци, октопод - не беше много успешен последния път!
Аз най-обичам пърстърва, сьомга, мрена, лаврак, чернокоп...

Ако не искате да пържите, това е един универсален начин!

Рибата се почиства, в коремчето слагам подправки и лимон, лук от горе, завивам във фолио и слагам да се изпече във фурната... не повече от 15 минути!
Виж целия пост
# 36
Най-често приготвям мерлуза, по-рядко пъстърва ,хек и скумрия  Simple Smile
Виж целия пост
# 37
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.

Иначе -  в кощи сме творди почитатели на бялата риба.

Мога да ви дам рецепта -

Бяла риба с праскови.

Няколко филета от бяла риба.
Литър мляко
Царевично нищесте
Сол
Черен пипер (две-три щипки)
Джинджифил (една ч.л.).
Една праскова (може и от компот)

За соса
Едно пакетче майонеза (от 125 гр.)
35-40 мл. бяло вино
35-40 мл. лимонов сок
1/2 ч.л. настърган хрян
една настъргана зелена ябълка
1 щипка черен пипер.

Рибатасе накисва за час-два в млякото. След това филетата се подсушават с кърпа, намазват се с подправките (сол, джинджифил, черен пипер, лимон и мазнина), овалват се в нишестето и се пускат в гиган с гореща мазнина. Върху всяко филе се поставят по един-два резена праскова без да се застъпват и тиганът се захлупва. След като се изържи от едната страна рибата, прасковата се хвърля (тя само сок и аромат трябва да пусне), и рибата се обръща и се допържва без похлупак.

След като се изпържи и от другата страна ,   се сервира  залята със сос, направен от изброените по-горе продукти.  Внимавайте да не ви се наложи като мене да я правите тая рецепта в края на октомври, защото се видях в чудо да намеря зелени ябълки по това време на годината  Grinning

Добър апетит !!!!
Виж целия пост
# 38
Ние сме почитатели на рибата, хапваме предимно пъстърва, сьомга и всякакви рибни неща.
Виж целия пост
# 39
обичам пъстърва много.



а правих онзи ден тази

стана много вкусна на фурна. по дължина я сложих в тавата, отгоре малко зехтин, шепа миди, шепа скариди и после с лимон, страхотия Heart Eyes
Виж целия пост
# 40
Mного обичаме херинга и хек на фурна с масло. Първо изчистената риба се осолява, след което се нарежда в тавичка и се слага краве масло напатченца, кафена чашка вода. Завива се с алуминиево фолио и се пече на фурна. Накрая махам фолиото и запичам. Става много вкусно. Wink
Виж целия пост
# 41
Как се приготвя риба макруронус ??? някой ако знае нека да сподели Simple Smile))))))))) Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter някой да каже де:(
Виж целия пост
# 42
В къщи любимата ни риба е скумрия и хек.От тези два вида приготвяме най - редовно.
Виж целия пост
# 43
Предимно шаран и скумрия
PeaceСъщото.
Виж целия пост
# 44
Любима риба при нас е сафрид и калкан, но за съжаление рядко се купува Sad....не се харесват риби с много кости или мазни, затова вчера си ядох сама пангасиуса, а днес ходихме специално до Халите за сафрид Laughing
Лично аз харесвам и щука, пъстърва, сом, шаран, чига.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия