Торта от точени блатове

  • 11 228
  • 18
Здравейте искам да ви попитам някой правил ли е торта от точени блатове. Пробвах се два пъти и не се получават самите. Блатове са по твърди а, съм хапвала  такава нищо общо
Снимката я свалих от нета..

Някой ако е правил и се е получила, да сподели.
Благодаря   
Виж целия пост
# 1

Не виждам снимка и не знам каква торта имаш предвид, но виж рецептата за Френска Селска торта на Канея. Тестото е хубаво, лесно се разточва, блатовете се пекат бързо, а самата тортичка е фантастична. Heart Eyes
Ето и темата във форума, на първите страници гадаем и се чудим каква е рецептата, после от Канея я публикуваха и започна тортоправенето. Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 2
Ако разбираш руски език, виж и това клипче:



Рецептата е изпробвана лично. Уникална е!  chef
Виж целия пост
# 3
Не знам защо не се вижда снимката Sad . Аз правих една по рецепта от нета но, блатовете са си, твърди а, тази където съм хапвала е като сочна.
Благодаря за отговорите ще, прочета и ще видя
Виж целия пост
# 4
Ако блатовете са от маслено тесто, няма как да станат много меки, по принцип.

В моята рецепта (тортата е Медовик) те се правят с мед и нямат нищо общо с масленото тесто. Въпреки всичко трябва да оставиш тортата да престои една нощ, за да попият от влагата на крема, а след това е желателно да сервираш на стайна температура, за да не се втвърдява маслото. Това в клипчето не го казват, но са изводи, които съм си направила от собствения ми опит. Peace
Виж целия пост
# 5
Първия път я направих с мед,втория без и пак не това което трябва да стане.
Стой 24 часа при втория ми опит останаха две парчета викам си,
няма да ги,хвърлям седяха 3 дни в хладилника.
Боцнах с вилицата и пак са си тъй.
Виж целия пост
# 6
Първия път я направих с мед,втория без и пак не това което трябва да стане.
Стой 24 часа при втория ми опит останаха две парчета викам си,
няма да ги,хвърлям седяха 3 дни в хладилника.
Боцнах с вилицата и пак са си тъй.


Вероятно проблемът е в рецептата. Опитай с друга! Peace
Виж целия пост
# 7
Мисля, че ти е много брашното, за това не ти се получава.
Виж целия пост
# 8
Ето това е тортата която се получава превъзходно добре:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449233.0
Виж целия пост
# 9
Благодаря за бързите отговори Simple Smile
Надявам се следващото ми правене на,тортата да се получи така както трябва да бъде.
Виж целия пост
# 10
И аз мисля, че за Добуш става дума  Peace
Тя е с твърди бисквитени блатове, но като си поемат крема стават меки и сочни.
Общо взето, ако говорим за торта с бели блатове - е Добуш, ако са жълтаво кафеникави са Медовик  Laughing.
Ето снимка на моя Добуш  Peace
Скрит текст:
Виж целия пост
# 11
Ууу, polly, потекоха ми лигите! Изглежда прекрасно тортата ти! thumbsup

Dqvol4etooo, и аз като теб се лутах известно време преди да открия рецептата за съвършения Медовик. Ядох в едно заведение във Велико Търново и много ми хареса. Водеха я просто медена торта. Откакто я опитах (няколко пъти Laughing), започнах да търся рецепта за нея. Смело мога да кажа, че рецептата от клипа превъзхожда ресторантската в пъти на вкус.
Виж целия пост
# 12
То и аз в заведение я пробвах и супер много се навих да я направя.Въпреки че при два опита съм,разочарована но няма да се откажа ще пробвам пак Simple Smile
До кат не я направя както трябва да е Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Дяволчето, най-добре кажи коя рецепта и какви продукти си ползвала, за да видим къде е проблема Simple Smile

Аз правя Медена торта по тази рецепта и съм супер доволна от резултата http://antoaneta77.blogspot.com/2012/06/blog-post_25.html Да , корите са твърди , но след престоя със сметаната стават като памук . Рецептата е на Лабрекс   bouquet
Виж целия пост
# 14
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
3 яйца
3 супени лъжици олио
6 супени лъжици захар
щипка сол
1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб
брашно колкото поеме

А крема ми е домашен по рецепта която си я правя редовно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия