Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Peekaboo Moнтесори детска градина , гр. София

  • 11 998
  • 35
# 30
Мнението ми е че Пиикабу се доближава изключително много до правилното прилагане на метода, докато другите са интерпретирали само каквото им е угодно.
ще си позволя категорично да не се съглася с това. хубаво е, че харесвате градината си, но моля не оплювайте усилията, вложени от неизбраните от вас градини. познавам лично собствениците на няколко монтесори градини (не само в софия), имам наблюдения върху работата им и не бих правила такива заключения с лека ръка  Peace
Виж целия пост
# 31
Моите уважения, но не смятам, че оплювам когото и да било. Аз ако нямах наблюдения, нямаше да пиша по темата.
Не коментирам качеството на която и да е градина, а единствено това как и каква част от метода се прилагат на практика там.
Далеч не смятам, че само защото някой нарича себе си Монтесори градина, то той спазва методиката.
И това не се случва само в България, а и по света. В почти цяла Канада е пълно с градини, които се казват монтесори нещо си, но изобщо не са монтесори, дори учат по съвсем друга задължителна програма.
Свободна сте да ме оборите, като ми разясните например, какво общо с Монтесори има репликата "той метода е за над 3 годишни, преди това няма смисъл" (цитирам не една а 2 директорки на монтесори градини). Мога да продължа с примерите за кооперативите, които само заради оскъдното си пространство (апартамент например) не са способни по никакъв начин да прилагат метода - вътре всичко е наблъскано като неотварян с години килер, а възможността за движение е сведена до минимум, и т.н. мога да продължа до безкрай).
За мен има голяма разлика между желанието да постигнеш нещо и реално да го постигнеш.
Виж целия пост
# 32
И на мен ми направи много грозно впечатление този коментар. Нямам наблюдение върху Пиикабу, но със сигурност познавам отвътре други детски градини, които работят по метода Монтесори с много отдаденост. Възрастта 3 години е условна и не е защото преди това методът е неприложим (поне не съм чула директор на Монтесори градина да го казва), а защото се препоръчва детето да се отглежда изцяло в семейна среда поне дотогава.
Виж целия пост
# 33
аз също знам, че за района на София, Пикабу предлагат възможно най-застъпено Монтесори обучение.
Виж целия пост
# 34
Градината Peekaboo вече не съществува, применувана е, попитайте защо и какво се случва последните няколко месеца с децата и учителите там! Да липсват коментари, не е добър знак!
Виж целия пост
# 35
И какво точно се случва, ако знаете нещо не оставяйте така недоизказани, а направо си кажете. Имате 3 коментара как да ви се довери човек! Дайте доказателства какво се случва!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1