Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Peekaboo Moнтесори детска градина , гр. София

  • 16 208
  • 40
# 30
Мнението ми е че Пиикабу се доближава изключително много до правилното прилагане на метода, докато другите са интерпретирали само каквото им е угодно.
ще си позволя категорично да не се съглася с това. хубаво е, че харесвате градината си, но моля не оплювайте усилията, вложени от неизбраните от вас градини. познавам лично собствениците на няколко монтесори градини (не само в софия), имам наблюдения върху работата им и не бих правила такива заключения с лека ръка  Peace
Виж целия пост
# 31
Моите уважения, но не смятам, че оплювам когото и да било. Аз ако нямах наблюдения, нямаше да пиша по темата.
Не коментирам качеството на която и да е градина, а единствено това как и каква част от метода се прилагат на практика там.
Далеч не смятам, че само защото някой нарича себе си Монтесори градина, то той спазва методиката.
И това не се случва само в България, а и по света. В почти цяла Канада е пълно с градини, които се казват монтесори нещо си, но изобщо не са монтесори, дори учат по съвсем друга задължителна програма.
Свободна сте да ме оборите, като ми разясните например, какво общо с Монтесори има репликата "той метода е за над 3 годишни, преди това няма смисъл" (цитирам не една а 2 директорки на монтесори градини). Мога да продължа с примерите за кооперативите, които само заради оскъдното си пространство (апартамент например) не са способни по никакъв начин да прилагат метода - вътре всичко е наблъскано като неотварян с години килер, а възможността за движение е сведена до минимум, и т.н. мога да продължа до безкрай).
За мен има голяма разлика между желанието да постигнеш нещо и реално да го постигнеш.
Виж целия пост
# 32
И на мен ми направи много грозно впечатление този коментар. Нямам наблюдение върху Пиикабу, но със сигурност познавам отвътре други детски градини, които работят по метода Монтесори с много отдаденост. Възрастта 3 години е условна и не е защото преди това методът е неприложим (поне не съм чула директор на Монтесори градина да го казва), а защото се препоръчва детето да се отглежда изцяло в семейна среда поне дотогава.
Виж целия пост
# 33
аз също знам, че за района на София, Пикабу предлагат възможно най-застъпено Монтесори обучение.
Виж целия пост
# 34
Градината Peekaboo вече не съществува, применувана е, попитайте защо и какво се случва последните няколко месеца с децата и учителите там! Да липсват коментари, не е добър знак!
Виж целия пост
# 35
И какво точно се случва, ако знаете нещо не оставяйте така недоизказани, а направо си кажете. Имате 3 коментара как да ви се довери човек! Дайте доказателства какво се случва!
Виж целия пост
# 36
Това, което знам аз е, че се обединяват Училището и Детската градина, затова се и уеднаквяват имената. Така от Пийкабу, градината става "Откривател", акто се казва и училището.
Виж целия пост
# 37
Ние сме поредните махнали се от пикабу или така ребрандираното откривател! Много усилия да се замаскира ниско ниво на обучение, неквалифицирани преподаватели (лицензираните напуснаха), изключително усоен двор дори през топлите месеци. По 30 деца в две групи, като има само един учител и двама помощни, които не са по едно и също време. Английският е понякога, но в никакъв случай двуезично. Няма обратна връзка от учителите, освен на конферентни срещи родител-учител, на които ти казват как се развива детето. Ако нещо ме ви харесва, имате оплаквания или изразите недоволство, считайте, че поличавате едностранно прекратяване на договора, без предупреждение. Ние се майнахме от там, след сливането на три групи в две над 10 деца напуснаха, а сега знам за още 6, които ще си тръгнат до края на учебната година. 
Неоправдно високи такси, за отношението което почучаваме като родители!
Виж целия пост
# 38
Моето дете кандидатства, ред срещи и посещения, след което получихме мейл без каквито и да е обяснения, че не е прието. Поисках информация, не получих. Три месеца разтакаване за нищо, защо като няма места не го кажат директно, а 3 месеца ме окуражават. Не че нещо, разочарована съм, уж прозрачност, а никакъв фийдбек. Не мисля, че бих пробвала отново там. Успех на кандидатите
Виж целия пост
# 39
Имах големи надежди, че ще се получат нещата и че в България ще има едно наистина успешно Монтесори училище. Наистина не ги разбирам собствениците. Защо искат да се самопровалят като си гонят лицензираните учители и голяма част от децата? Имаше прекрасни отзиви за Пикабу и нещата вървяха добре. Не вярвам да не знаят как би трябвало да се случат нещата. Наистина съжалявам, че се провалят, защото щеше да е прекрасно да имаме успешно Монтесори училище в България.
Виж целия пост
# 40
Имах големи надежди, че ще се получат нещата и че в България ще има едно наистина успешно Монтесори училище. Наистина не ги разбирам собствениците. Защо искат да се самопровалят като си гонят лицензираните учители и голяма част от децата? Имаше прекрасни отзиви за Пикабу и нещата вървяха добре. Не вярвам да не знаят как би трябвало да се случат нещата. Наистина съжалявам, че се провалят, защото щеше да е прекрасно да имаме успешно Монтесори училище в България.

и ние така се надявахме и борихме да се получи, но... крушата явно не пада по-далеч от дървото за съжаление.

Тук можете да прочетете още по темата ЧУ и градина откривател http://www.bg-mamma.com/?topic=1009546

Още неща, които са много важни да се знаят - към края на миналата година беше уволнена една от главните учителки в групите 3-6 години в пикаби peekaboo, сега ЧУ откривател, и заедно с нея до сега напуснаха над 25 деца, кой знае още колко не са си преподписали договорите март месец 2018, особено след като някои бяха мародерствани да плащат по-високи такси и то наведнъж наведнъж за годината и бяха карани да подписват на момента на място...

Наскоро детската градина "пикабу peekaboo" и училище "откривател" бяха обединени под името "ЧУ откривател", за да звучи "по-голяма и сериозна институцията", като на сайта пише от 14 месеца до 14 години. Също така лъжат, че новата шапка е акредитирана от някаква британска Монтесори организация, но като се отвори акредитацията пише, че детската градина пикабу е акредитирана за 1-6 години. Тези промени ги пише на сайта и във фб страницата - правете си сметка за нивото на маркетинга, а искате високо ниво на образование...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия