Глупав въпрос за миксера

  • 654
  • 9
Подариха ни миксер. Гледам, че вътре има два чифта бъркалки. Едните са с крушовидна форма, кръстати някакси. Другите са навити като спирала. Кои за какво се използват? Имат ли някакво специално приложение или да бъркам което както ми падне?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Добър въпрос. И аз бих се зарадвала да разбера тия спираловидните бъркалки за какво са  newsm78
Виж целия пост
# 2
За бъркане на тесто са  chef
Виж целия пост
# 3
За тесто? Ама за гъсто тесто ли? Такова дето по принци се прави с много зор с ръце? За питка да речем?
Виж целия пост
# 4
Ами аз например си бъркам тестото с тези спираловидните приставки, докато поеме брашно, да не е лепкаво като го меся.
Общо - взето бъркам с миксера, докато може, после продължавам с ръце. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Аха, ясно! Мерси:)
Виж целия пост
# 6
Да, за тесто са. Аз ги ползвам докато тестото вече почне да се катери по тях и после продължавам с ръце. На мен не сам и много удобни.
Виж целия пост
# 7
Искате да кажете , че крушовидните са за по-течни теста (като за кекс), а спиралите - за по-твърди, за питка например?
Виж целия пост
# 8
Точно за това са.  Grinning

И на мен не са ми удобни тези за тестото. Така си стоят в кутията неизползвани.
Виж целия пост
# 9
С крушовидните правиш торти, кекс, рела и др.
Спираводните - питки, пици, мекици и др. Но лично аз не ползвам вторите - предпочитам кухненския робот.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия