Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветя за тераса

  • 115 233
  • 694
# 690
От години се боря с моите сакъзи. Искам да ги издължа. Целта ми е водопад от листа и цветове. Запазвам майчините растения, чиито сухи листа почиствам напролет. В началото е добре, има обилен цъфтеж - един, но листата стават все по-малки и нарядко. Торя със зелен кристалон през пролетно-летния период, през есента минавам на бял, за да натрупат уж хранителни вещества в кореновата система и да им помогна да презимуват. В момента в основата стъблата са доста дебели и вдървени. На път съм да забравя за мечтата си да ги видя кичести. Тази година мисля да изхвърля старите и да си взема нови резници.

Растат в сандъци на западно изложение. Пекът от обяд е страшен, особено август. Поливам ги през ден. Торя доста често през лятото (през две-три поливания)

Виж целия пост
# 691
В годините, в които съм гледала сакъзчета, от януари още съм ги подхранвала, и то доста икономично, с течна тор, през седмица. Дългите  филизи винаги ги чупя и буча в почвата. Ето нови сакъзчета Върхът винаги го чупя също, за да се получават повече разклонения. Напролет пресаждам и сменям пръстта. В най-върлите жеги опитвах да им търся места със шарена сянка и поливане всеки ден задължително. Стават кичести.
Виж целия пост
# 692
Подрязах и почистих петуниите преди около 2 седмици и сега има страшно много поникнали от семенцата, при латинките е същата работа - вече имам нови поникнали латинки по 1-2 см. Много искам да се развият и да цъфнат. Миналата година специално те цъфтяха до първи сняг и се развиха по-добре от колкото когато бяха жегите, за петуниите жалко, защото със студовете няма да имат шанс.

Вяра, ако не са каскадни сигурно е малко вероятно да се издължат. Аз имах една година в сандъче каскадно мушкато, само че не ми хареса, не вървеше добре, накрая го и загубих, не успях да го размножа чрез резници.
Виж целия пост
# 693
Момичетата, които си поръчаха резници от жената във фб - как ви се развиват? Моите сякаш започват да се приспособяват, ще има някои изсъхнали разбира се. интересно ми е да наблюдавам какво ще стане с тези, които сложих в саксии и съндъци да пробвам, засега и те са наред, не са клюмнали.
Виж целия пост
# 694
Аз моите ги получих във вторник мисля беше. Върбинката беше малко странна,засадих я в саксийки,да видим как ще е. Сакъзчетата и набучих в сандъче и саксии,дано се хванат. Мушките още не съм ги пресяла. Днес с тях ще се занимавам,че нямам свободно сандъче,ще ходя да купя.
Силно се надявам да се хванат най-вече сакъзчетата,че много ги харесах.Особенно тези шарените! За сега се държат добре цветята.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия