Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Русия

  • 680 062
  • 13 802
# 13 605
То май зад този ник са много хора, но както и да е, трудно ви става, не минават опорните точки
Не ми се вярва да са няколко човека. Твърде голямо съвпадение е еднакво лошият правопис. Не вярвам и някой да им плаща. Пари се раздават на евроатлантиците, но на онези с белите якички, натоварени със задачата да прокарат с годините тази или онази политика. Троловете в Интернет пространството са злобни ентусиасти със самоинициатива. Въпреки че в съседната тема за робството ми се струва, че може и да има някакво плащане.

Но да ви кажа имам едно лично наблюдение. Конкретно съм го изучавала дори вкъщи с брат ми. Чини ми се че поколението, които са били съвсем младички по времето на перестройката и промените у нас, са съхранили някаква неосъзната омраза към Русия. И сякаш я предават и на децата си. Говоря за онези, които сега са на около 50, а децата им около 25. Може би помнят повече от соца. В това число и несъвършенствата му.

Аз съм била по детенце тогава. Съответно почти не помня соца освен с проявлението му в училищата. Оттам и липсата на омраза към строя и Русия. Прави ми впечатление, че много от хората между 35-45 имат по-топло отношение към Русия . А сред 20 - 25 годишните всичко драстично се променя. Яко вносни думички, поддържат стил на живот и светоусещане на безродственици с акаунти в социалните мрежи.

Та чудя се, ако съм права, троловете в тази тема дали са онези около 50 годишните или дечица та им на около 25-30.
Виж целия пост
# 13 606
Та чудя се, ако съм права, троловете в тази тема дали са онези около 50 годишните или дечица та им на около 25-30.

Мисля, че във всички възрастови групи има хора с противоположни мнения. Аз съм на 52 години. Дори допускам, че eau с нейната омраза е по-млада, но не чак дотам, че да ми е детенце.
Виж целия пост
# 13 607
По-млада е, към 40-45 г. според мен.
Виж целия пост
# 13 608
Така е. Вероятно не са ми правилни наблюденията. Много е възможно. И все пак хората около 20 някак ми изглеждат асимилирани в евроатлантизма. На пръв поглед невинна работа - какво толкова - младите хора винаги следват някаква модичка на говорене и мислене. Докато пораснат и намерят себе си. Но нищо в тях не ме кара да си мисля, че някога ще имат други мечти освен тази да си намерят добре платена работа в някоя европейска компания. Дано греша.
Виж целия пост
# 13 609
Моето предположение - не е много по-млада от нас.
И е една, обича да троли, вкл. и на лична основа.

По темата - смятам, че в последните 7-8 години има определено завръщане на русофилството във всички възрастови групи.
Може би е заради възстановените връзки покрай туризма или антируската пропаганда даде обратен ефект.

Силно се изненадвам, че се запознавам с млади хора, които спадат към групата на европейски настроените, но въпреки всичко са със симпатии към Русия.
Виж целия пост
# 13 610
Силно се изненадвам, че се запознавам с млади хора, които спадат към групата на европейски настроените, но въпреки всичко са със симпатии към Русия.

Моето наблюдение е абсолютно същото. Даже наблюденията ми са, че не са с евроатлантическа насоченост, а именно европейски настроени. Виждам немалко настроения срещу Орбан със сигурност. Но към Русия виждам симпатии.
Виж целия пост
# 13 611
Аз съм на 55 и хич не сме били облагодетелствани от соца.
Сега си мисля, че онова време имаше едно голямо предимство. Вярвахме, че ако паднат от власт комунистите, всичко ще стане много по-добре. Ще постигнем набързо западния стандарт. И докато СССР беше " слънцето и въздуха", изведнъж всичко се обърна. Руснаците станаха най-лошите и слънцето взе да изгрява от запад, ама не ни огря.
Цялото това плюене по Русия в последно време започна да дава отрицателен ефект, щото ги видяхме и западняците колко струват.
Виж целия пост
# 13 612
относно русофобията, мойте наблюдения са, че тъй като в България така и не се случи истинска дясна партия, дълго време антикомунизма минаваше за дясно и демократично. Когато Костов почна да прави от СДС партия , антикомунизма се беше поитъркал и затова се вкара в играта лошия "Газпром". още повече , че с представляването на интересите на на "Газпром" се отъждествяваха архизлодейте на прехода "Мултигруп" и Луканов. И точно в този момент антикомунизма започна да преминева  в русофобия. Просто към момента беше необходима идеологическа патерица.
Виж целия пост
# 13 613
Еленкамарева е млада- няма 30 години. Даже се чудих как толкова млад човек може да натрупа толкова омраза.
За еаu не мога да кажа, защото много противоречиви мнения съм чела, та започвам да мисля, че с този Ник работят няколко човека.
Аз наблюдавам също че сред младите хора, които не са обременени с времената на соца също расте популярността на Орбан и Путин.
Но наблюденията са ми, че и сред по възрастните има много дето мразят Русия и всичко руско...
Та това за възрастта е много относително. Зависи от средата, възпитанието.
А хора, руснаци, научили добре български гледат да се скрият, че са такива за да не бъдат линчувани. Особено във ФБ се  стараят да не публикуват нищо свързано с Русия. Това разбира се са изключения.
Чета темата почти от създаването ѝ, но скоро започнах да пиша именно заради обсъжданите хора, обаче се научих да ги прескчам. Или да се въздържам от коментар.
Но ето, че не винаги успявам, пак ме провокира с непросветеността си еаУуу.

Виж целия пост
# 13 614
Омраза е много силна дума.
Аз не мога да схвана от къде е това разбиране, че всеки трябва да харесва Русия. До степен, че изразяването на каквито и да е емоции различни от пълна отдаденост се счита за 'ирационално'. Изобщо ми се струва, че тук масово се харесва Русия, защото по соц времето не е имало друга опция, а инерцията е велика сила и хората масово не обичат да мислят със собсвените си глави и предпочитат някой друг да го прави вместо тях.

Нямам нищо против хората да гледат на другите държави както си искат, къде с любов, къде с омраза. Свободна държава сме, но не мога да приема някой да ми държи сметка защо не съм харесвала аз Русия.

Русия ни е освободила, факт. Но ако базираме чувствата си само на исторически факти, то не трябва ли да погледнем и малко по-назад, например как през 968 Светослав от Киевска Рус се съюзява с Византийската империя и напада България. Нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав, което води до падането на България под византийско робство. Излиза, че са ни помогнали да влезем в едно робство и да излезем от друго. Факт е, че без Русия нямаше да се освободим през 1878-ма, факт е също, че ако не беше българското опълчение пак нямаше да се освободим.

Колко от вас знаят за споразуменито от Райхщад и как Русия ни разпокъсва още преди да ни освободи?

А ако погледнем малко по-напред, към 1944-та? Никога нямаше да има комунизъм в България, ако не беше окупацията на червената армия. И за това ли трябва да им благодарим?
Виж целия пост
# 13 615
Ако не беше окупацията на червената армия, щяхме да се простим с нови територии, които да получат английските любимци Гърция и Турция.
С преминаването ни под крилото на СССР минимизираме загубите от съюзничеството с Германия.
Нещо, което не се случва с Унгария напр., нищо че и тя остава в съветския лагер.
Ама то трябва да се чете и знае, не само да се плещят опорки.

Светослав според новите прочити наа историята е украинец. Това естествено е в кръга на шегата.
Виж целия пост
# 13 616
Добре сме си платили за новите територии, не мислиш ли? Уточни бтв, кои са новите територии, да видим дали си е струвало.
Симпатиите към Русия и Путин се дължат само на едно - милиони излети в пропаганда. Мозъците на масата лесно се промиват, особено с днешните възможности и интернет. Изключвам от сметката децата на рускини, късметлийски да се омъжат за българин.
Виж целия пост
# 13 617
Нови територии за Гърция и Турция, не за нас.
Виж целия пост
# 13 618
Каза, че ако не била окупацията на червената армия, сме щели да се простим с територии. После се оказа, че територии нямало. Защо пишеш неверни неща?
Червената армия и последвалата близо 50 годишна окупация не са донесли нищо добро на България, нищо, което не сме си платили десеторно, не са ни дали руснаците. Пиша го Не заради заблудените 5 руски наследнички в темата, а заради случайно четящите, които биха се заблудили от лъжите ви. Ето, така се засилват симпатиите към русия, с грозни лъжи, писани навсякъде.
Виж целия пост
# 13 619
Такова говорене на едро ми е много смешно- маси, милиони, пропаганди, всички са такива или онакива... каква информираност ехеее hahaha
Не знам колко са излети в пропаганда от Русия, на мен поне никой не ми е докладвал за съответния бюджет който споменаваш, но пред очите на цял свят личи че съвсем целенасоечено я демонизират, при това не от една посока, а ефекта е обратен и колкото повече се пенят някои, толкова по-смешно звучат аргументите им tooth
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия