Здравословен обяд за ученика

  • 69 207
  • 193
# 30
Във връзка с темата - да препоръча някой подходяща за дете кутия за храна, с поне 2 отделения?
Ако имаш път към Джъмбо, има подобни.
Но, ако те интересува здравословна храна, търси и по-здравословна опаковка за нея - BRA FREE. Мога да посоча само чужди сайтове за поръчка.
Виж целия пост
# 31
Аз ученик нямам, но съм учителка и при мен също стои въпроса с кутийките и здравословното меню. Стола ни е разкошен, но все не докарват като хората менюто- днес имаше супа топчета, боб яхния и накрая плеснали и компот от сливи. Прекрасни манджи, но заедно не ми харесаха.  Mr. Green
Риба гледам да си нося всяка седмица, вечер каквото готвя си оставям и за другия ден, моркови или краставичка винаги си нося за спешни случаи ако огладнея Simple Smile И общо взето идеите ми свършват бързо и пак едно и също всяка седмица..
Така че се записвам и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Аз миналата година слагах на детето ми храна от вкъщи, тази пак така продължаваме. Сега готвя постни сърмички с чушки пълнени с ориз. Мисля за утре да й сложа сърми и да нарежа домат и краставица. Отделно за следобедна закуска 1 банан. Понякога полезно или не слагам и нещо сладко, но основно наблягам на плодовете.
Виж целия пост
# 33
Във връзка с темата - да препоръча някой подходяща за дете кутия за храна, с поне 2 отделения?
Ако имаш път към Джъмбо, има подобни.
Но, ако те интересува здравословна храна, търси и по-здравословна опаковка за нея - BRA FREE. Мога да посоча само чужди сайтове за поръчка.

Кои са сайтовете? Аз търсих в Гугъл, но не намерих
Виж целия пост
# 34
Аз ученик нямам, но съм учителка и при мен също стои въпроса с кутийките и здравословното меню. Стола ни е разкошен, но все не докарват като хората менюто- днес имаше супа топчета, боб яхния и накрая плеснали и компот от сливи. Прекрасни манджи, но заедно не ми харесаха.  Mr. Green
Риба гледам да си нося всяка седмица, вечер каквото готвя си оставям и за другия ден, моркови или краставичка винаги си нося за спешни случаи ако огладнея Simple Smile И общо взето идеите ми свършват бързо и пак едно и също всяка седмица..
Така че се записвам и аз Simple Smile

Учителка???? newsm78 newsm78 newsm78

Нямам нерви да прочета всичко, което пишете. Но липсата на познания за пълен член "Стола ни е разкошен", ме кара да се замисля на какво точно учите децата ни.  Peace Sunglasses
Виж целия пост
# 35
Кои са сайтовете? Аз търсих в Гугъл, но не намерих


Хайде по темата де.  Wink
Виж целия пост
# 36
Ученикът, учителката... всички ядат.  
Ама пък правописа (и на мен ми направи впечатление, но...).... съвсем няма общо тук.  Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Записвам се да следя. Всеки ден изпращам обяд+две закуски. Обядът може да се притопли и винаги гледам да се топли.
Отворена съм за всякакви сьомго-кремвиршови-киноа-наденичко-подобни рецепти. Спазвам принципа, че прекаления светец и Богу не е драг и в нас се яде всичко.
Но с тези предпочитания на дребния към ориз и картофи, макарони и омлети, трябва да вкарам повече месо, но...да не е със сос.
Виж целия пост
# 38
Аз ученик нямам, но съм учителка и при мен също стои въпроса с кутийките и здравословното меню. Стола ни е разкошен, но все не докарват като хората менюто- днес имаше супа топчета, боб яхния и накрая плеснали и компот от сливи. Прекрасни манджи, но заедно не ми харесаха.  Mr. Green
Риба гледам да си нося всяка седмица, вечер каквото готвя си оставям и за другия ден, моркови или краставичка винаги си нося за спешни случаи ако огладнея Simple Smile И общо взето идеите ми свършват бързо и пак едно и също всяка седмица..
Така че се записвам и аз Simple Smile

Учителка???? newsm78 newsm78 newsm78

Нямам нерви да прочета всичко, което пишете. Но липсата на познания за пълен член "Стола ни е разкошен", ме кара да се замисля на какво точно учите децата ни.  Peace Sunglasses
Нямам нерви да ви отговоря, но извън работното си място аз не съм учител и си пиша както си желая с пълни или кратки членове.  Mr. Green
Виж целия пост
# 39
Здравейте!

Аз имам опасения относно трайността на храната извън хладилник. Ако приготвя нещо с яйца, месо или друг нетраен продукт дали ще се развали до обяд? Ползвате ли кутии с охладител?

За сега слагам сандвич + зеленчук, плод, някаква закуска (старая се да е домашно приготвена - мъфин, палачинка, баничка, овесени бисквити и т.н).
Виж целия пост
# 40
Morena, благодаря, ще търся такава кутия.  bouquet

Не мисля, че храна на стайна температура и неизложена на слънчева светлина за няколко часа може да се развали. Корите сурови яйца преди Великден седят наредени извън хладилните витрини по супермаркетите, а сварените яйца са с още по-голяма трайност.
Виж целия пост
# 41
Изобщо идеи за храна вижте тук:

Кутията за закуска
Идеи за домашна храна за ученик


Пък тук уж за здравословна храна трябва да става дума.  Wink

Аля, нищо няма да им стане до обяд, споко! То и не е топло времето, а и все по-хладно ще става.  Simple Smile
При условията, които и wild poppy описа, няма продукт, който да се развали толкова бързо, особенно що се отнася за храна претърпяла топлинна обработка.

Радвам се, ако съм ви помогнала за кутиите/шишетата!  Hug
Нашите са на
Скрит текст:
SISTEMA, доволна съм.  Grinning  Купувам по-обикновенни неща за у-ще, да не привличат внимание и да блазнят другите деца.
Виж целия пост
# 42
Това за здравословния материал го пропусна и благодаря на Морена.  Peace
Виж целия пост
# 43
Аз ученик нямам, но съм учителка и при мен също стои въпроса с кутийките и здравословното меню. Стола ни е разкошен, но все не докарват като хората менюто- днес имаше супа топчета, боб яхния и накрая плеснали и компот от сливи. Прекрасни манджи, но заедно не ми харесаха.  Mr. Green
Риба гледам да си нося всяка седмица, вечер каквото готвя си оставям и за другия ден, моркови или краставичка винаги си нося за спешни случаи ако огладнея Simple Smile И общо взето идеите ми свършват бързо и пак едно и също всяка седмица..
Така че се записвам и аз Simple Smile

Учителка???? newsm78 newsm78 newsm78

Нямам нерви да прочета всичко, което пишете. Но липсата на познания за пълен член "Стола ни е разкошен", ме кара да се замисля на какво точно учите децата ни.  Peace Sunglasses
Нямам нерви да ви отговоря, но извън работното си място аз не съм учител и си пиша както си желая с пълни или кратки членове.  Mr. Green

Дано в час имате нерви. Бон апети!  Laughing
Виж целия пост
# 44
Пушена сьомга според мен не е добра идея за храна за дете. Първо - много малко деца ядат пушена сьомга.
Второ - пушеното е канцерогенно, а сьомгата още повече, защото е риба, която се отглежда индустриално и се използват антибиотици и други препарати, за да се запази добивът и да не пострада печалбата. Много ми е интересно какво ще каже д-р Русинова за предложението пушена консервирана сьомга в детско меню.
Трето - сьомгата е скъп продукт. Колко семейства могат да си го позволят?

Прави сте, че пушена риба не е препоръчителна за малките. Ето и аз научих нещо ново и от тук нататък ще съгласувам рецептите, които поствам първо с д-р Русинова.

Цитирам какво ми написа тя по темата:

Цитат

 „НАРЕДБА № 9 ОТ 16 СЕПТЕМВРИ 2011 Г. ЗА СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА И КАЧЕСТВОТО НА ХРАНИТЕ, ПРЕДЛАГАНИ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩАТА, КАКТО И КЪМ ХРАНИ, ПРЕДЛАГАНИ ПРИ ОРГАНИЗИРАНИ МЕРОПРИЯТИЯ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 60 ОТ 2012 Г.)

Чл. 18.

(1) Не се разрешава предлагане в детските заведения и училищата на солена, пушена, сушена, маринована или консервирана по друг начин риба и хайвер.

(2) Не се разрешава предлагане в детските заведения и училищата на миди, стриди, калмари, октоподи, раци, скариди и други нерибни хидробионти.

Опушването е метод за консервиране, при който се използва комбинираното действие на сушене, осоляване, нагряване и антисептично действие. В състава на дима има вещества, напр. формалдехид с бактерицидно действие, но наличието на смолисти вещества го прави опасен поради образуването на канцерогенните бензопирени. Вместо истински дим могат да се използва димни газове, пушилни препарати или ароматизанти, в които няма смоли.
При опушване на рибата, за да се подобри вкуса и външния вид, и  да се забави развитието на бактерии се използват нитрити. При попадане в организма и взаимодействие със стомашния сок, нитритите  се превръщат в канцерогенни вещества, т. нар. нитрозамини.

•   Опушването може да бъде топло и стдудено.

- Топлопушената риба е със значителна влага и е бързо развалящ се продукт. В търговската мрежа трябва да се съхранява при температура не повече от 8°С до 72 часа.

- Студено пушената риба е по-трайна от топлопушената, има по-ниска влажност и значително количество готварска сол.

Поради това, че е бързоразвалящ се продукт и съдържа много сол и канцерогенните нитрозамини, пушените риби не се препоръчва да се включват в храненето на децата, особено по-малките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия