Кафяв ориз?

  • 606
  • 3
От този, с люспичките.
Та, как се приготвя? Има ли някакви тънкости?

Опитвах го в един ресторант - мисля, че беше само с масло, но знам ли... newsm78
Виж целия пост
# 1
Чак за люспички не знам, но аз от време на време се опитвам да пробутам кафяв ориз на мойте, с различен успех. По принцип, може да се използва във всяка манджа вместо бял ориз; увира по-бавно: на пакета би трябвало да пише точно колко. По съвпадение, тази вечер сготвих нещо с кафяв ориз ("Къв е тоя странен ориз, каза любимият с тежка въздишка  Mr. Green):

за 4 порции:

4 парчета пиле (без кости е най-лесно, аз винаги махам и кожата)
2 бр. праз (или лук), на ситно
2 ск. чесън, смачкан
200 гр кафяв ориз
450 мл бульон (може от кубче)
1 броколи
450 г сварен нахут (най-лесно е от консерва)
настъргана кора от 1 лемон

Запържваме пилето за 2 мин в тенджерата в 1 с.л. олио, изваждаме в чиния, слагаме праза, запържваме 2 мин, добавяме чесъна, ориза, настърганата лимонена кора, нахута, разбъркваме добре, слегаме пилето в сместа, заливаме с бульона и оставяме да къкри за 20 мин (това зависи колко му трябва на ориза): 5 мин преди да е готов ориза, нареждаме накъсаното броколи, и това е.
Виж целия пост
# 2
Готвене с кафяв ориз
Виж целия пост
# 3
Благодаря, Бу. Намерих го и аз с търсачката, но се сетих чак като пуснах темата Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия