ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 142 112
  • 359





ПОРАДИ ГОЛЕМИЯТ ИНТЕРЕС КОЙТО ПРЕДИЗВИКА ТАЗИ РЕЦЕПТА ,РЕШИХ ДА Я ПУСНА И ТУК.
Сглобих  перфектната рецепта и оформяне и стана невероятна комбинация!

Радвам се ,че такъв интерес предизвика тази моя публикация!!!!
Simka Georgieva пусна оформянето ,постъпково как се правят тези кифлички и как се нареждат.

Рецептата е за ПАМУК ПОГАЧА от турски сайт.







продукти
1 ч.ч. (240 мл) топло прясно мляко
1 ч.ч. (240 мл) топла вода
1 ч.ч. (240 мл) растително масло
5 с.л. захар /ако не искате да ви сладни сложете 2с.л. захар/
1 с.л. сол
½ пак. (20 г) прясна мая /аз сложих 1бр 7гр.-суха/
6 ч.ч. (840 г) брашно /на мен ми отиде малко повече около килограм/
1 жълтък за намазване




Начин на приготвяне:

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта./захарта може да намалите на 2с.л. ако не искате да ви сладни/
 Разбърква се с лъжица.
Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси аз в машина я замесих  smile3503
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!

Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко и в кръг и нарязах дългите триъгълници.
На Симка триъгълниците са рязани на правоъгълна форма ,не на кръг.
Имам съгласието на Симка / Уважавам толерантността и затова, макар и със закъснение, имате моето съгласие./ да пусна нейните снимки постъпково, защото моите не станаха ,а и тавата ми беше по голяма и не се справих с нареждането.




Редят се в тава,28-30см. покрита с хартия за печене,както е показано в  колажа или по желание.
Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа  във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък +1.с.л.пр. мляко .
Ръси се със семена.
Пече се при 180°C за 40-50 минути.
Хубаво препечете погачата за да не остане глетава!!!




Можете по желание да сложите каквото искате като плънка ,сладка или солена ,също и отделни кифлички да направите от тестото стават невероятни!

Виж целия пост
# 1
Благодаря!
Рецептата е фаворит на всички дребосъци от входа, на които вече няколко пъти правя кифлички. Не съм ги публикувала обаче, защото стана традиция във FB да се пускат по десетина памук изделия на ден.
Виж целия пост
# 2

G&B  , радвам се ,че ви е харесала и мъничетата най -много ме радват ,че са си похапнали сладко сладко.. Hug

43000 гледания има за 3 седмици тъй ,че и тук много от момичетата са я виждали със сигурност ,но все пак ,за тези които не са я срещали.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за рецептата.  Hug
Виж целия пост
# 4
Прелест!
Виж целия пост
# 5
Благодаря за рецептата   bouquet Изглежда много вкусна питката  Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Прекрасна е - три пъти съм я правила, а не съм от сръчните, много се хареса вкъщи.
Вкъщи сме фенове и на родопските ти колаци, Зиче Hug
Виж целия пост
# 7
Ммммм изглежда страхотно , само един път ли втасва тестото ?
Виж целия пост
# 8
Благодаря ви момичета!!!
Наистина рецептата е много сполучлива и в същото време лесна и вкусна.
Графиня фон Вайсвурст Радвам се ,че ви е харесала ,а за колаците няма човек който да не ги харесва. Wink

БЕЛА, ДА САМО ВЕДНЪЖ   Peace  в рецептата с големи букви съм написала ,че ВЕДНАГА СЕ ОФОРМЯ Wink
Аз никога не втасвам тесто два пъти ,това за мен е губене на време.
Виж целия пост
# 9
Изглежда много вкусно  newsm74 Благодаря за рецептата и снимките,от голяма полза ще са ми   chef   bouquet
Виж целия пост
# 10
ЕТО И КИФЛИЧКИ ОТ ТЕСТОТО





Рецептата от памук погачата с известни изменения от мен сътворих ,ето тези пухкавелки и безумно вкусни кифлички.
Горещо препоръчвам ,да се насладите и вие на вкуса им!

1ч.ч.=(240 мл)
продукти

1 ч.ч. . топло прясно мляко
1 ч.ч. - топла вода
1 ч.ч. - олио
7 с.л. -захар
1 ч.л. -сол
½ пак. (20 г) прясна мая /или 1бр 7гр.-суха/
около килограм брашно
1 жълтък за намазване
мармалад по желание ,аз използвах пестил

сирене за солените кифлички
семена за поръсване




Начин на приготвяне:

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта.
Разбърква се с лъжица.
Меси се до средно меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси, аз в машина я замесих като сложих всички продукти и месих ,да не маже под бъркалките и да се събере тестото на топка.
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници.
ЕТО ТАКА



Слагаме мармалада в широкият край на триъгълника и завиваме крайчетата за да не изтече мармалада
ТАКА



започваме да навиваме като леко издърпвам тънкия край да се разтегли
ТАКА



готовата кифличка



Редят се в тава, покрита с хартия за печене,както е показано
ТУК
 


Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък.
Ръси се със семена.



Това са солените със сиренето



Пекат се при 180°C за около 30- 40 минути.
Хубаво препечете да стане хрупкава коричката ,а вътре да са пухкави!!!







Виж целия пост
# 11
Страхотно! Ще се пробва Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Правя също пита на кифлички, но до сега не съм слагала олио при замесването на тестото - меся го на ръка, не с машина. Сега ще добавя олио в тестото и ще направя сладки кифлички.
ЗИЧЕ благодаря за споделената рецепта. Да се надяваме на още интересни рецепти. Добър апетит.
Интересно подреждане на солените кифлички.
Виж целия пост
# 13
Ще пробвам непременно   bouquet
Виж целия пост
# 14
Благодаря за рецептата и добре ,че си я пуснала тук за блейки като мен дето не са видели във фейса рецептата  Embarassed
Ще я пробвам още днес ,че постоянно се чудя какво да правя на малката за училище.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия