ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 142 108
  • 359
# 30
Привет от снежна Норвегия

ЗИЧЕ...благодаря за прекрасната рецепта  Hug
Правих кифличките. Три пъти ура!!  Peace от цялото семейство.
Тук в Норвегия за съжаление няма баничарници, хлебопекарни и такива магазинчета от където да си купиш тестяна (месена) закуска. Продават се сандвичи и най-вече "хот-дог" - но с разрязана франзелка.
Ще пробвам и със кашкавал (бяло саламурено сирене тук може да се намери САМО в турските магазини)
Още веднъж благодаря за чудесния подарък   bouquet
Виж целия пост
# 31
Големи и специални благодарности на ЗИЧЕ за рецептата - утре имам рожден ден и нейната погача ще направя, макар че никак, ама никак не ме бива да разточвам кръг или правоъгълник.
Големи и специални благодарности и на Di ® за безценния съвет за изсушаване на брашното. Не го знаех.
Много ми е важно да се усъвършенствам в правенето на питки, защото истински съм щастлива, когато децата кажат: беше разкошно.  Grinning
Виж целия пост
# 32
Големи и специални благодарности на ЗИЧЕ за рецептата - утре имам рожден ден и нейната погача ще направя, макар че никак, ама никак не ме бива да разточвам кръг или правоъгълник.
Големи и специални благодарности и на Di ® за безценния съвет за изсушаване на брашното. Не го знаех.
Много ми е важно да се усъвършенствам в правенето на питки, защото истински съм щастлива, когато децата кажат: беше разкошно.  Grinning
Радвам се, че съм била полезна Hug
По повод на разточването - по рецепта, оформянето на питката (разточването) е веднага след замесването, но предполагам, че така ще ти е по-трудно. Съветът ми е - остави тестото за 10-ина минути да си "почине", ще се поотпусне. След това го оформяш с ръка, по-лесно е и с точилката само дооформяш. Дори да не се получи перфектен правоъгълник, в никакъв случай не е фатално. Все пак това е питка Peace
Успех! Сигурна съм, че ще се получи страхотно вкусна, запомняща се, рожденденна  "Памук погача на кифлички"  newsm74
Между другото, досега бях правила кифли и подобни, само след разточване на тестото в кръг, но по начина, който е показала ЗИЧЕ е много по-лесно и се получава много красива питка, в частност -  кифлички.
Виж целия пост
# 33
Здравейте,

Много хвалене, много чудо  Mr. Green и да не остана по-назад и аз ще я направя тази памук погача.
Обаче цял до обяд ми се върти в главата: а, бе, не е ли малко това количество мая за толкова много брашно?  newsm78
Виж целия пост
# 34
Здравейте,

Много хвалене, много чудо  Mr. Green и да не остана по-назад и аз ще я направя тази памук погача.
Обаче цял до обяд ми се върти в главата: а, бе, не е ли малко това количество мая за толкова много брашно?  newsm78

НЕ, НЕ Е МАЛКО Peace на мен даже ми отиде около килограм както писах в рецептата ...стана си страхотна.
Маята не е нужно да е много за да стане питката. Peace Напротив когато е повече като си я хапваш мирише на мая и не е приятно.

тънкоста на това тесто е да не е много меко тестото /добавете още брашно ако трябва/ ,хубавото втасване ,защото втасва по бавно от другите теста ,защото е с повече захар, и хубавото изпичане....иначе резултата не е същият ... няколко момичета се оплакаха ,че им спаднала ...ами това е едно от мекото тесто ,друго ,че не е изпечена хубаво и отвътре става теклава.
Това е за питата ,ВСИЧКИ СЪСТАВКИ СА ТАКА НЕ СЕ БОЙТЕ И ДАВАЙТЕ СМЕЛО КАТО СЕ ПРИДЪРЖАТЕ КЪМ  РЕЦЕПТАТА. Hug Hug  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 35
Благодаря ти, Зиче! Моята грешка май е в недостатъчното втасване.
Виж целия пост
# 36
Аз купих жива мая; предпочитам я и не знам защо. Може би защото с такава ме учи да меся свекървата Grinning. Да си взема суха на д-р Йоткер, какво ще кажете? 1 пакетче за килограм брашно?
Виж целия пост
# 37
Откакто открих сухата мая, вече живата не ми е интересна. По-капризна е, така да се каже. А пък тестото със сухата е едно пухкаво, хубаво... Heart Eyes
Виж целия пост
# 38
Много благодаря за инфото   bouquet по принцип знам, че при повече мая мирише, но имах опасенията дали ще се надуят достатъчно с толкова малко мая, но щом казвате ще действам смело!

И аз ползвам само суха и нямам оплаквания честно казано. На мен ми е по-удобно от гледна точка на това, че винаги си имам пакетчета в шкафа, а не като се присетя да правя нещо по нощите, да се тюхкам, че нямам мая.
Виж целия пост
# 39
Съни ,втасва около 50 минути тестото тъй ,че ако по малко си го втасвала от това е. Peace

 Котьо Тръмп ,аз също трийсетина години със жива мая месих всичко ,НО от както със сухата работя ,не мога да я заменя вече с жива... толкова е лесно с нея просто си я сипваш в брашното и това е... Опитай ще видиш ,че ще ти е по лесно. Hug

VansiPansi Нали виждаш погачата на снимките ? Надута ,та надута е,  с една мая.smile3503 smile3525

Виж целия пост
# 40
Зиче, оставих го макс 30 мин. Но четох рецептата от телефона и не съм дочела инструкцията. Ще се прави втори опит!
Виж целия пост
# 41
Зиче, оставих го макс 30 мин. Но четох рецептата от телефона и не съм дочела инструкцията. Ще се прави втори опит!

Малко е, за това така се е получило.
Виж целия пост
# 42
Направих погачата във вид на топчици (нямах време да разточвам, режа и навивам). Станаха разкошни, мекички и пръхкави. Това е заради многото олио в тестото, а и се месеше изключително лесно и приятно. В моята рецепта олиото е 1-2 лъжици. Оставих тестото да отпочине десетина минути, оформих топчетата и ги оставих да втасват 50-55 минути, намазах с яйце и поръсих обилно със сусам. Пекох на 180 градуса. Направи ми впечатление, че наистина се пече малко по-дълго. Добре че проверих за готовност с дървено шишче Grinning. Застлах тавата с хартия за печене - такова улеснение е при изваждането за изстиване, че повече няма да пека без нея.

п.п. Пропуснах да кажа, че подсуших брашното Grinning
Виж целия пост
# 43
Аз пък направих направо кифлички с измененията които е дала ЗИЧЕ и два дни след това си бяха все още мекички.

Но имам такъв въпрос  Embarassed пише: "Пече се при 180% за 30-40 минути" ами  newsm78 не стигам до тия минути - до към 15-20 минути и са готови.
Как печете вие - слагате в студена фурна, или в предварително загрята на 180%
Виж целия пост
# 44
От известно време с моята рецепта за тесто, слагам в студена фурна и ми се получават хубави бухнали печива.
Памук погачата не посмях, включих фурната на 180 градуса и започнах да мажа с яйцето и сусама. Докато привърша тя беше вече топла.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия