ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 142 111
  • 359
# 330
Каква е тази нахутена мая?
Виж целия пост
# 331
Каква е тази нахутена мая?
На принципа на натуралния квас за хляб, като се заквасва с нахутено брашно. Продават я изсушена в прахообразен вид. С нея се е правил някогашния хляб Симид. Втасва по-бавно от обикновената мая, придава специфичен аромат на изпечения продукт.
Виж целия пост
# 332
Да кажа какво стана  Laughing Ами получи се, втаса два пъти. Но някак ми стана по-тежко тестото, как да го кажа точно, заради яйцата и млякото може би.
Но вече мисля да я направя в оригинал. Peace
От яйцата основно е. Аз винаги съм правила подобна погача с яйца, мляко и масло, и сега като я направих по тази рецепта останах удивена колко леко е тестото и въздушен изпечения продукт. Мазането с масло между пластовете също утежнява.
Аз следващия път ще пробвам да заменя малка част от бялото брашно с пълнозърнесто от лимец, като съм наясно предварително, че крайния продукт няма да е същия Simple Smile
Виж целия пост
# 333
 Peace
Виж целия пост
# 334
Направих я по точната рецепта само , че кифлички със сирене , но имах проблем с втасването. Използвах суха мая на йоткер. Накрая ги сложих във фурната да втасват. Станаха, но мисля че не в идеалния си вид. На вид и на вкус бяха добре , но тестото не стана така въздушно и пухкаво. Мисля си че е от маята, струва ми се малко едно пакетче . Другият път ще пробвам с мокра мая, но 1/2 кубче не е ли малко  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 335
Направих я по точната рецепта само , че кифлички със сирене , но имах проблем с втасването. Използвах суха мая на йоткер. Накрая ги сложих във фурната да втасват. Станаха, но мисля че не в идеалния си вид. На вид и на вкус бяха добре , но тестото не стана така въздушно и пухкаво. Мисля си че е от маята, струва ми се малко едно пакетче . Другият път ще пробвам с мокра мая, но 1/2 кубче не е ли малко  Rolling Eyes
1 пакетче е малко за 840гр. брашно, то и на етикета й пише, че е за 500гр. брашно. Слага се маалко повече от пакет и половина. Ако го правиш с везна си го изчисляваш. Ако ползваш мая на кубче - същата работа - половин е малко. 1 кубче е за 1кг. слагаш съобразно брашното.
Виж целия пост
# 336
През последните седмици правих погачата четири пъти.Всичките пъти ползвах по едно цяло кубче жива мая за 6 чаени чаши /840 грама/ брашно или малко повече.Не съм фен на сухата мая.От живата предпочитам Yuva /турската/,ако не я намеря ползвам Vivo.
Виж целия пост
# 337
Аз я правих в събота! По инструкциите на първата страница. В машина за хляб е месена, брашно пое малко повече от 1 кг. мая 7 гр. др. Йоткер. Втаса на стайна температура 40 - 50 мин. Пекох в студена фурна на 180 градуса! Доволна съм от резултата много (а и гостите също). За съжаление не мога да ви кача снимката, да ви я покажа.
Виж целия пост
# 338
Аз я правих в събота! По инструкциите на първата страница.  Доволна съм от резултата много . За съжаление не мога да ви кача снимката, да ви я покажа.

И аз така . Съжалявам , че не успях да кача снимки . Благодаря за рецаптата.
Виж целия пост
# 339
Колко пъти ви втасва , аз оставих само веднъж като оформих кифличките. Не знам защо не ми се получи, също на стайна температура, дори ги сложих до конвектора. След като ви се получава с едно пакетче мая, къде може да е проблема? Маята я сложих в брашното както пише .
Виж целия пост
# 340
 bouquet
Виж целия пост
# 341
Аз за месенето ползувах миксер с приставки за тесто . Олиото сложих последно, постепенно на тънки струйrки да поеме . След това и на ръка . Цялата работа беше за не повече от половин час .Simple Smile)
Виж целия пост
# 342
Колко пъти ви втасва , аз оставих само веднъж като оформих кифличките. Не знам защо не ми се получи, също на стайна температура, дори ги сложих до конвектора. След като ви се получава с едно пакетче мая, къде може да е проблема? Маята я сложих в брашното както пише .
И на мен едно пакетче ми е било винаги достатъчно за тази доза, правила съм го с всички видове суха мая, винаги успешно.
Аз меся тестото 2 пъти с машината - на програма Тесто - всеки път по около 1 час (заедно с месенето и престоя) от програмата и превключвам от началото. След това разточвам, правя кифличките и ми втасват по макс 50-60 минути във фурната на 50 градуса.
Виж целия пост
# 343
По съвет от форума я направих питката с 2 пакетчета суха мая Йоткер(че съм начинаеща в месенето),обаче ми отиде повече брашно-с разточването може би кг и мъничко повече.На ръка я месих-един път ми втасва -кифличките ги разпределих в по-голяма форма без плънка оформени и в една по-малка тавичка с плънка от сладко.С точенето както винаги се поозорих Simple Smile ,и втасва повече време,но стана вкусна.
Виж целия пост
# 344
Сега я направих с половин кубче прясна мая и пак греда с втасването. Е не мога да я докарам тази памук погача. 😞
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия