Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 121 505
  • 359
# 345
Как я втасва, че не се получи?
Виж целия пост
# 346
Оставих да втасва след като оформих кифлите на стайна Температура, сложих ги до конвектора. Не мръднаха, камо ли да удвоят обема. Стават за ядене, но останаха на средата на тавата на височина. Вкусни са но малко ми присядат заради тестото.
Виж целия пост
# 347
При мен провал с тази рецепта няма.
Виж целия пост
# 348
Пробвай във фурната: в купа и завито с прозрачно фолио в загрята на 50 гр. фурна. За 30 мин на тези градуси е готово.
Виж целия пост
# 349
Колко пъти ви втасва , аз оставих само веднъж като оформих кифличките. Не знам защо не ми се получи, също на стайна температура, дори ги сложих до конвектора. След като ви се получава с едно пакетче мая, къде може да е проблема? Маята я сложих в брашното както пише .

Да не би да грешиш с Т на течностите,  newsm78 трябва да са с телесна температура.  Peace

Аз я правих преди време, спазих точно рецептата и се получи. Peace
Виж целия пост
# 350
Днес пак я правих с цяло кубче мая, този път втаса, но за около час и половина, може би е от температурата в стаята. Но вътре стана глетава, отдолу и отгоре се изпече добре, но вътре нещо не се получи. Явно няма да я бъде тази погача.  Laughing
Виж целия пост
# 351
Покрий отгоре с фолио и пещи така, за да не става глетава отвътре. Проверявай с дървено шишче дали е готова. Peace
Трябва да стане. Grinning
Виж целия пост
# 352
Каква може да е причината питката да става трошлива?
Виж целия пост
# 353
Да не я препичаш?
Виж целия пост
# 354
Ами уж не  newsm78
Виж целия пост
# 355
Може и брашното да ти е повече. Тестото по принцип е мекичко и лесно се разточва и е еластично.
Виж целия пост
# 356
При мен се е получавало с други печива, ако ги оставя да превтасат.  Другият вариант, който ми идва на ум е брашното да не е било много качествено, от такова нещо също ми се е случвало после да се разтрошава като се разчупи питката или каквото съм правила.
Виж целия пост
# 357
Каква може да е причината питката да става трошлива?
Маята ти е в повече.
Виж целия пост
# 358
Благодаря ви!Относно количеството брашно, аз я правя във варианта с 6 ч.ч.(840гр) и едва ли е много.Маята също,1 пакетче суха мая Йоткер и ми втасва за минимум час и повече.
Виж целия пост
# 359
Имам питане за изпичането -при фурна с вентилатор ,как е по удачно да се пече -без вентилатор ? Само на горен и долен реотан и тавара да е на средното ниво на фурната или по -близо до долния реотан ?
То печенето е по-важно от втасването .
И дали мога да я оформя като сложа купичка в средата или чаша -за купичка с шарена сол /мед после ?
Благодаря .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия