Зимнина с патладжани

  • 23 867
  • 16
Здравейте!  Simple Smile
Имам нужда от някоя и друга вкусна и интересна рецепта с патладжани! Ще ми се да приготвя нещо от рода на студена разядка.

Предварително ви благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
С две ръце препоръчвам този маринован патладжан
http://pep-4o.blogspot.de/2010/08/blog-post_09.html
Виж целия пост
# 2
С две ръце препоръчвам този маринован патладжан
http://pep-4o.blogspot.de/2010/08/blog-post_09.html

Благодаря megivarna! Изглежда доста апетитно  Stuck Out Tongue Winking Eye
А задължително ли е да са белени патладжаните или е по желание?

Виж целия пост
# 3
ако патладжана ти е от светлоливия, с тънката кора - не. Но ако е бял  или черен - обели го.
Виж целия пост
# 4
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 5
А случайно някой да подскаже една вкусна рецепта за патладжани с доматен сос?!
Виж целия пост
# 6
А случайно някой да подскаже една вкусна рецепта за патладжани с доматен сос?!
Аз приготвям такава манджа през лятото. Предполагам че ако е в по-голямо количество може да се напълни в буркани и да се стерилизира:
Нарязвам патладжана на по-едро,осолявам го и престоява около час. Измивам, подсушавам и овалвам в брашно(правя го като го слагам в найлонова торбичка,прибавям брашно и раздрусвам). Изсипвам в намазнена тава и пека. Малко преди да е напълно готов го заливам с доматен сос, в който нарязвам чесън и маданоз.
Виж целия пост
# 7
Страхотно, благодаря!
Виж целия пост
# 8
А случайно някой да подскаже една вкусна рецепта за патладжани с доматен сос?!

ето тези са вкусни http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html
Но не стават да се затварят в буркани, защото:
патладжана иска повечко време стерилизиране
в следствие на което ще стане съвсем на каша в буркана. Това ястие се готви и яде на момента, патладжани има целогодишно на пазара.

Ако имаш повече домашни и искаш да запазиш, нарежи на шайби, посоли, отццеди, намажи с мазнина (малко) и запечи във фурната - на 1 ред. Може няколко тави да ползваш, но да не се припокриват.  После  ги замразяваш - пак да бъдат на един ред, може в голямата тава на фурната, разделени редовете с хартия за печене или свежо фолио.
Едва когато замръзнат, ги вадиш и събираш в кутия, или плик и връщаш във фризера.
Ето сега такива вече можеш да си залееш зимата с прясно приготвен доматен сос, който ще бъде ароматен в момента и запечеш.
Да си направиш мусака с патладжани, патладжани пармиджана http://pep-4o.blogspot.com/2014/07/melanzane-alla-parmigiana.html , или такива сандвичи http://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_22.html 

Виж целия пост
# 9
Да споделя и моята рецепта за патладжан с доматен сос.
Нарязвам патладжаните и ги оставям да се отцедят.През това време смилам доматите на машинка за месо,добавям сол и ги слагам на котлона да се изпари водата и се сгъсти.Изпържвам патладжана(ако съм имала време да изпека и червени чушки още по-добре)В подсушени буркани слагам ред патладжан,ред печени чушки,чесън,магданоз,ред доматен сос.И така докато се напълни буркана.Стерилизирам 10-15минути.След изваждане бурканите се обръщат с капачките надолу докато се охладят.
Виж целия пост
# 10
Благодаря ви много за вкусните рецепти bouquet
Сега се ще се захвана и после ще пиша какъв е резултата.
Пеп-чо, а патладжанът на шайби може ли само леко да се попари в подсолена вода и после да го наредя в буркани? newsm78
Например така, консервирам зеленият фасул.
Виж целия пост
# 11
но зеления фасул е твърд. Тук ще имаш варен патладжан. Защото после и буркана трябва да вариш поне 30-40 мин.  Защо ти е?
Виж целия пост
# 12
но зеления фасул е твърд. Тук ще имаш варен патладжан. Защото после и буркана трябва да вариш поне 30-40 мин.  Защо ти е?
Имам доста патладжани домашно производство и искам да ги консервирам, а нямам много опит.  Embarassed
Вчера направих 8бурканчета  мариновани.Ще отделя няколко патладжана за рецептата на Луна-луна, а останалите ще ги запека във фурната и замразя, както ме посъветва.

Благодаря ти, дано да не съм досадна   bouquet
Виж целия пост
# 13
можеш да си изпечеш, и да сложиш само посолени в бурканчета, за кьопоолу, или някакъв пастет с патладжани. Ако имаш , можеш и чушка - печена да сложиш в бурканчето  Peace
Виж целия пост
# 14
А случайно някой да подскаже една вкусна рецепта за патладжани с доматен сос?!
Аз приготвям такава манджа през лятото. Предполагам че ако е в по-голямо количество може да се напълни в буркани и да се стерилизира:
Нарязвам патладжана на по-едро,осолявам го и престоява около час. Измивам, подсушавам и овалвам в брашно(правя го като го слагам в найлонова торбичка,прибавям брашно и раздрусвам). Изсипвам в намазнена тава и пека. Малко преди да е напълно готов го заливам с доматен сос, в който нарязвам чесън и маданоз.
Доматения сос суров ли го сипваш върху патладжана ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия