Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

  • 332 253
  • 2 076
В тази тема обсъждаме функции, програми и марки на уреди които се наричат мултикукър! Има ги огромно многожестово, на различни марки с различни функции




Някой уреди които притежаваме и техните функции.

Превод на възможностите на Sanyo-ECJ-HC100S-10-Cup-Micro-Computerized-Cooker



Steaming
Тази програма се използва за готвене на пара, варене на яйца на пара, също така може да пържете на нея.
Ако програмата се изключва, това ще значи че количеството на приготвената храна не е достатъчна за тази програма.
Опитайте на Quick

Regular 1час 05мин
Обикновен бял ориз, който предварително трябва да се измие. Също така може да се пече леки кексове без плънки и бисквити които не изискват припечена коричка.

Sushi
Програма за приготвяне на суши.
Прави ориза идеален за пълнени чушки, ако използвате готови чушки или пък чушките ви се меки и добре попарени.

Rinse-free
Подходяща за бланширан ориз или за такъв който не измиване.

Мixed/sweet
Всякакъв вид ориз със зеленчуци, или морски дарове

Brown 1час 25мин
Кафяв ориз.
Тази програма я използвам за всякакъв вид зърнена храна, такива като булгур, елда, коледната пшеница. Същата програма я използвам за кексове с пълнеж, по тежките блатове за торта.

Quick 15 мин
Бърз режим, може да служи за запържване, омлет, качамак с отворен капак.Пържа картофи

Haiga
За особен покълнял ориз. Не знам как се ползва  

Soft
Тази програма е идеална за сутляж.
Може да се използва за тези които обичат ориза малко преварен.

Firm
Твърд, недоварен ориз.
Ориз за пълнене на пресни чушки, тиквички.
По принцип става за готвене  на ястия където се изисква по твърд, малко недоварен ориз

Porridge
Овесена каша с мляко. Тази програма позволява ястието да ври добре, равномерно около един час.
Аз я използвам в случая когато бързам да сготвя, може и да се пържи на нея и да се правят кексове.

SLOW COOK HIGH
Готви бавно на висока температура.
Тази програма, вдига температурата на ястието до като заври, след това я сваля на 96 градуса.
Използвам я за много неща.
Месо, всякакъв вид гювеч, капама.
Рибена супа. Всичко което искате да сготвите на бавен огън. Тази програма позволява да съхраним всички витамини в продуктите. И да се храним здравословно

SLOW COOK LOW  
SLOW COOK LOW е същото като SLOW COOK HIGH, само че готви два пъти по бавно, ако за горната програма за да сготвите капама ще ви е нужно 3 часа, тази програма ще го сготви за 6, обаче резултата е възхитителен

KEEP WAR 54 градуса
Програмата работи на затопляне, аз я използвам за правене на кисело мляко или сирене.
Саньото има забавен старт до 24 часа.

Уреда е от Америка, а там както знаем е 110W, ще имате нужда от Адаптор 220/110V 1000T
Може да си го купите тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF% … +220%2F110V+1000T


Превод на възможностите на Morphy Richards 48810 Intellichef Silver



1. Rice / Pasta - за варене на ориз и макарони 40-50 минути

2. Rice / Pasta Express - за бързо варене  на ориз и макарони 30-40 минути

3, Boil - за варене, бланширане, препоръчително време- 10 минути, но може да бъде изменяно от 5 минути до 30 минути

4. Steam - за готвене на пара, препоръчителни времена:
    - риба - 20 минути
    - месо - 30 минути
    - зеленчуци - 20 минути
времето може да бъде изменяно от 5 минути до 2 часа

5. Fry - за пържене, препоръчително време 42 минути, но може да бъде изменяно от 5 минути до 1 час

6. Bake - за печене, 45 минути е и не може да бъде променяно времето

7. Stew / Slow cook - за задушаване и бавно готвене- ако се зададе време от 1 до 4 часа, задушава, ако се зададе от 5 до 10 часа готви бавно

8. Reheat - за претопляне, препоръчително време 25 минути, може да бъде изменяно от 8 минути до 25 минути

9. Keep warm - за поддържане на топлината в продължение до 2 часа

Има забавен старт до 24 часа.

Превод на възможностите на Olla GM D


Horno-Готвене на фурна

Guisados sopas-готвене на яхнии и супи

Alta presion-варене с високо налягане

Bosa presion- варене с низко налягане

Legumlres-варене на зеленчуци

Pollo carne-варене на  месо

Cocina-обикновено готвене

Plancha- Скара
В новата версия на Олла, можеш сам да променяш температурата на готвеното, има и допълнителен капаз за запичане отгоре.
Ето и една Таблица която мисля че ще е полезна за всички
http://picbg.net/pic.php?u=53273XqJ9f&i=789524

Превод на възможностите на TORINO MULTI-COOKER

Fry-Тази програма освен фри може да се ползва за пържене на зеленчуци и месо, също така може да се ползва за печенее ако искате кекса да е по припечен.
 
Steam / Stew-тази е за готвене на пара, също така и за приготвяне на яхния.
 
Cook rice- за варене на ориз и макарони,
 
Bake- тази е за кекс, също така може да се ползва за запържване, ако fry е много силна
 
Quick cook- тази программа е за бързо готвене, по принцип бях я използвала за готвене на супа, но също така може да се използва за за бързо варене  на ориз и макарони
 
Reheat – това е программа за притопляне, също така може да се използва като SLOW COOK LOW.
 
Keep warm- поддържа топлината на ястията, също така може да се използва за приготвяне на сирене и кисело мляко.
 
Cook porridge- програмата е създадена за приготвяне на овесена каша, може да се използва и за друг тип варива
Също така има осбственици на
Делимано
Тефал
Филипс
Нео
Също така марките на Лидъл, Карфур.


Така започна всичко-Тема №1  Grinning
Тук публикуваме рецептите сготвени в кукъра  Grinning

Виж целия пост
# 1
  bouquet Хоп да цъфна тука първа ,че да не ви изпусна . Всичко за кукъра научих от тук.   bouquet
Виж целия пост
# 2
Да ви следя, че мисля да оборудвам и майка ми с кукърче за празниците но още се колебая, кой да избера!  Wink
Виж целия пост
# 3
 Хоп и аз в компанията "   chef  Кукъролюбители"

Благодаря за темата   bouquet г-жа Стихийно бедствие,
ще я следя с огромен интерес!
Виж целия пост
# 4
Хайде и аз да се отчета, че от известно време съм "тефалска кукърка", доста доволна съм (поне засега), макар че моят модел изисква известна изобретателност за приспособяване към "филипските" рецепти, което не ми пречи особено.
Последно вчера правих милинки Grinning - уникални станаха.
Виж целия пост
# 5
.....
Последно вчера правих милинки Grinning - уникални станаха.
Дай рецепта, моля!   bouquet
Виж целия пост
# 6
Ми... В машината за хляб - някакво подходящо тесто, в моя случай: типово и ръжено брашно с кисело мляко, 1 яйце, малко тоник, сол, захар, половинка суха мая, размекнато масло или олио (на програма за тесто, първо течните неща, после сухите); след като втаса и програмата свърши намаслих съдинката на кукъра и с мазни ръце късах от тестото топчета колкото орех и наредих в кръг и в средата. Отгоре посипах с натрошено сирене и внимателно залях със следната смес: разтопено масло (3-4 лъжици), малко брашно - разбъркваме да стане на каша, добавяме буквално на върха на лъжицата бакпулвер или сода. То реално сместта е много малко, така че я разливаме между топчетата с лъжица и намазваме с четка самите топчета отгоре.
Затваряме, оставяме за 15-ина минути да втасат милинките отново - и печем за 30-ина минути на 200 градуса (ако е Филипс). Аз по някое време към края обърнах, за да се запекат и отгоре, но и така са си ок.
Да се има предвид, че ако не са с бяло брашно, са доста по-сплатени милинките, не бухват ЧАК толкова.
Виж целия пост
# 7
Записвам се като нова притежателна на мулти-кукър "Филипс"   bouquet
От снощи е при мен, още не съм го пробвала  Blush
Тук или в темата за рецептите да попитам за някоя рецепта за абсолютно начинаещи?  Simple Smile
Или по книжката да действам като за начало?  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
за начинаещ прави ориз по книжката.
Виж целия пост
# 9
http://cuisinecompanion.moulinex.be/ Zdraveite nqkoi ima li tozi ured tarsiq mneniq za nego.Blagodarq predvaritelno
Виж целия пост
# 10
Тази седмица има промоция в Кауфланд на мултикукър SAPIR  ,някой има ли го и да сподели мнение моля.
Виж целия пост
# 11
Записвам се като нова притежателна на мулти-кукър "Филипс"   bouquet
От снощи е при мен, още не съм го пробвала  Blush
Тук или в темата за рецептите да попитам за някоя рецепта за абсолютно начинаещи?  Simple Smile
Или по книжката да действам като за начало?  Simple Smile


Рецептата, която сготвих за обяд с моя мултикукър Филипс.

Ризото със зеле - ястие, което е много подходящо за сезона и с много хубав вкус.
- Един средно голям лук;
- Два-три моркова;
- Половин зеле - ситно нарязваме;
- Два домата;
- 1 ч. ч. ориз;
- чубрица;
- джоджен;
- черен пипер;
- червен пипер;
- лют пипер - чили;
- една лъжица лютеница;
- един зеленчуков бульон.

Пускаме мултикукъра на режим Fry и започваме да пържим последователно, първо лука и моркова, след 5 минути добавяме и зелето, след още толкова домати, ориз и всички подправки. Бъркаме за още няколко минутки и добавяме около 3 ч.ч. вода (зависи от ориза) и настройваме програма Risotto. Това е! Бон Апети!
Виж целия пост
# 12
Записвам се и аз все още чудеща се за Olla-та. Сега видях, че и Филипс-а е на промоция 189 лв. и почвам и на него да му се чудя.
Виж целия пост
# 13
А Olla -та от сайт ли я купувате?
Виж целия пост
# 14
Олята е прекрасен уред, на нищо не бих го сменила, пък и това че има и 10 литра объем и ми е голям помошник като заколим прасето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия