Меню за Нова година???

  • 91 169
  • 403
# 30
Aз се сещам за такава, но с риба.


Кадифенце, дай ми с рибата тогава, поне ще имам някаква основа. Ако не те затруднявам , разбира се. Ние май няма да бъдем в къщи, скоро ММ ме изненада, но по принцип менюто всяка година е едно също.

Салата под шуба е с рибата - сельодка, типична руска салата, но търпи всякакви варианти, и аз съм пробвала, тя поначало става много вкусна.
Виж целия пост
# 31
Ветрилото досега не съм го правила,избрах си го от нета,изглежда вкусно а и лесно.
Измислих едно предястие -пълнени чери доматчета с козе сирене,крема и босилек.

Това звучи добре, много обичам комбинация домати и такива сирена.
Сещам се и за топки от сирена оваляни в ядки.
Виж целия пост
# 32
 Naughty :roll:ohte niqmam ideq
Виж целия пост
# 33

Разгледай някой от предложенията. Може да ти дойдат идеи. Simple Smile
Виж целия пост
# 34
моето Коледно (вече бившо) меню бе:
туршия, печени чушки с чесън, бобена салата, крекери с пушена сьомга и каперси, авокадо терин, токачка със заатар, картофи с уиски, ориз с шафран, сърми, десерти

и новогодишното:
туршия, салата от варени яйца, извара, майонеза, кисели краставички, подправки, хумус със сушени домати, питка, баница с късмети, омлетена солена торта, веге пай, канелено сурово брауни, портокалова баклава

Виж целия пост
# 35
За Нова година смятам да има предимно салати на масата - снежанка, зеле с моркови, айсберг, руска, картофена с ролца от раци... не съм решила още какви точно, но ще са повечко. Ще заложа на бутер банички, към които ще прикача късметчетата и филийки от франзела с различни нещица върху тях (като по-засищаща храна). И плодове. Simple Smile
Виж целия пост
# 36
Моето меню е следното:
2 салати - едната айсберг с краставичка, черита и малко царевица, втората - печени чушки с паста от чесън и копър.
2 предястия - кубчета мариновано козе сирене в зехтин и риган; тарама хайвер + сухарчета + някаква маринована риба.
Ще направя малка гръцка баклава, в нея ще сложа и късметчета - тя ще играе ролята и на традиционната баница, и на десерта.
Може да взема и малко сурови тиквени семки, пека си ги вкъщи и ръся върху салатата обикновено  Heart Eyes
Виж целия пост
# 37
Аз още не знам дали ще сме си сами с ММ или ще имаме гости - обикновено разбирам в последния момент. При всички случаи ще пека свински бут, че само ми заема място в камерата. Задължително руска салата, ако ще имаме гости ще я сервирам във вързопчета от палачинки. Също баница и някаква торта. И предястие от печени цели картофи, разрязани на четвъртинки и поляти със сос от майонеза, кисело мляко, сметана, сирене и чесън - много вкусно става. Ако ще идват гости ще направя и някакво друго предястие - може би чушлета, пълни със сирене и орехи, увити в прошуто и запечени за кратко. Както и свежа салата - мисля си за спанак, лентички пармезан, чипс от прошуто, чери доматки, някакви семена и задължително горчица и мед в дресинга. Повечето неща ще си приготвя от предния ден, хем да ми е по-свободно, хем да не мирише цялата къща на готвено на връх празника.
Виж целия пост
# 38
1. Палачинкова солена торта
2. Панирани кашкавалчета
3. Картрофи по селски
4. Пастърва във фолио
5. Снежанка
6. Сурови ядки, чипс
7. Баница с късмети
8. Торта
Виж целия пост
# 39
За всички, които са се насочили към ветрилото - направих го с обикновен кашкавал, че нямах пушен , получи се супер крехко и вкусно ястие и много красиво! И използвах розе вместо червено вино Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Мама Тин, по коя рецепта го направи?
Виж целия пост
# 41
По тази, която беше дадена в темата, ето я:
Пушено пълнено ветрило
Продукти:
 1 кг. свинско филе/телешко/
 100 гр. нарязано на тънко пушено месо или бекон
 100 гр. нарязан на тънко пушен кашкавал
 50 гр. пушена майонеза
 5-6 големи печурки
 1 глава червен лук
 100 мл. червено вино
 розмарин, мащерка,
 черен пипер,
 сол.
Приготвяне:
 Свинското филе измиваме, и подсушаваме.
 Нарязваме като ветрило на тънки резени, но не докрая.
 Намазваме обилно с майонеза и поставяме във формата в която ще печем.
 Започваме да пълним с нарязаните на тънко продукти и лук на полумесеци като редуваме или слагаме от всичко във всеки разрез.Поръсваме с пипер и сол.
 Заливаме с мазнина и виното, като се стремим да попадне между листовете от месо и плънката.
 Слагаме свежите подправки върху и около месото.
 Покриваме с алуминиево фолио и печем около половин час.
 Отвиваме и ако има нужда добавяме още вино или гореща вода.
 Завиваме и печем още около 1,5ч.
С тази разлика, че използвах обикновен кашкавал и поради тази причина го сложиж между резените месо малко преди да е готово - отвих фолиото, напъхах кашкавалчетата и позапеох още малко.
Виж целия пост
# 42
Извинявам се ако прозвочи тъпо, ама за първи път чувам за пушена майонеза. Може ли да споделиш ти каква използва? И ако е пушена да ме оринетираш каква кутийка да търся. Смятам и аз да направя ветрило за Нова година
Виж целия пост
# 43
Аз използвах само пушен бекон, нищо друго пушено, майонезата ми беше обикновена на Краси Simple Smile
Виж целия пост
# 44
https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0 … 3D338%3B800%3B800
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия