брашно - 3,400
глюкоза - 550
олио - 500
пудра захар - 1200
мед - 800
канела - 20
карамфил - 10
амонячна сода - 40
сода за хляб - 30
мая за хляб - 60
глазура - шоколад 1кг; олио за разреждане - 300
Дозата е конска, можеш да разделиш на 4 или повече и така.
На водна баня се загряват меда, глюкозата,олиото, пудрата захар до 45 градуса. После се прибавят подправките и набухвателите към брашното и със загрятат смес се замесва тесто, меси се 15 минути. Тестото отлежава от няколко часа до 10 дни. Разточва се върху набрашнена маса и се изрязват фигури. Пекат се в намаслени и набрашнени тави, в предварително загрята фурна на 200- 180 градуса (без вентилатор са градусите) за 15-20мин. Охлаждат се и се топят в шоколадовата глазура.
Имат почти безкрайна трайност, както знаем с месеци.