Тирамису-ама изпробвано???

  • 30 559
  • 33
# 15
Лиде, правя го като тирамисуто на Наталина, но когато нямам маскарпоне - слагам извара или крема сирене. Става фантазия!

Golden Rose, моля те сподели за вкуса на полуготовото тирамису. Аз съм голяма фенка на чийзкейка на Йотис. Ако кажеш, че и тирамисуто става хубаво, веднага тичам до магазина да го взема.
  Може и днес да го извъртя набързо и ще пиша!!!  Hug
Виж целия пост
# 16
Благодаря,Наталина!!! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 17
По принцип не обичам сурови яйца в десертите,затова правя като Наталина,но без яйца,само със сладкарска сметана.
Изобщо яйцата каква работа вършат,когато са сурови?Нито стягат/както е при печенето/,нито нищо...Ако някой знае-да ми обясни. Hug
И винаги съм правила без яйца и винаги става.
Бишкотите ги напръсквам леко,защото те трябва да попият повече от крема,а не да се разкашкат от кафето/аз съм правила подобна грешка кагато сам знаела,че няма да има време тирамисуто да "втаса" Rolling Eyes
Виж целия пост
# 18
И още един въпрос-много ли се изменя вкуса като гоо правиш с Крема сирене???
Не, не се изменя много вкуса, аз съм го правила и с крема сирене. Бг кремата малко я поразвалиха, така 4е, ако искаш може да пробваш с Филаделфия-та.
За напояването на бишкотите, по-добре ги напръсквай. Аз ги потапям, но много набързо и се справям. За да ти се режат хубави пар4ета, най-добре го приготвяй предшния ден, както съм писала и в предния постинг.

По-добре пробвай рецептата на Наталина - истинска е и действително става вкусно.
Претендирам, 4е рецептата, която съм дала, също е истинска.  Wink
А и не виждам особена разлика с тая на Наталина, освен в яйцата.
Виж целия пост
# 19
Сега се сетих още нещо, за да ти се реже по-лесно, трябва да потопиш ножа преди всяко рязане в студена вода. Иначе полепва по ножа и се разваля красивият вид. Макар, че първото парче винаги е малко по-неугледно! Thinking

Ванилийка, на мен ми харесва вкуса на суровите яйца със захар. Вярно е, че не стягат, когато са сурови, но придават по-плътен и богат вкус! Но всеки има различен вкус и е възможно, на теб да не ти харесва - а и така си сигурна, че няма да имаш проблеми със салмонела или птичи грип!   bouquet
Виж целия пост
# 20
Значи за да стане крема добре на гъстота,белтъците ти трябва да са разбити на МНОГО твърд сняг NaughtyСлед като разбиеш жълтъците със захарта също да стане ГЪСТА жълтъчна маса,прибавяш маскарпонето/аз не слагам сметана/Ако има в маскарпонето водичка отгоре леко я изливаш.След това смесваш белтъците и жълтъците.
Сега за по представителна торта:
в поднос нареждаш бишкотите така както за кръгла торта,и ги напръскваш със много силно еспресо.После слагаш от крема и леко разстилаш/нищо че в краищата не си засипала с крем/
после редиш втори ред бишкоти/аз ползвам на "балоко"
тук не слагаш крем,а започваш да правиш оградка от бишкоти.За тази цел им отрязваш малко долния край/около 1-1,5см./за да стоят прави
те си залепват за крема,и така докато обиколиш тортата.След това вземаш една сатенена лентичка/има ги в магазините за шивашки м-ли/и тук някой трябва да ти помага,обаче,връзваш бишкотите по средата.Т.е стягаш тортата.
след това заливаш с крем 2 блат бишкоти,и слагаштам където не си сложила в пролуките,запълваш с крем
после 3 ред бишкоти ,пръскаш с кафе и изсипваш целия крем.
заглаждаш и ръсиш обилно с какао ,но през цедка
Така правя аз Тирамисуто Grinning
Виж целия пост
# 21
Благодаря ви за съветите -Вери,Даниджи и НАталина-другият път съм сигурна,че ще се справя по-добре. А отонсво двете  рецепти наистина няма голяма разлика-другият път ще пробвам с по-малко белтъци-може и по-гъстичко да стане
Виж целия пост
# 22
И май това маскарпоне, дето ми е в хладилника, така и ще си го изхвърля.

В никакъв случай не хвърляй маскарпонето, разбий го със заквасена сметана и захар, прибави плодове(змразени, компот) и имаш чуден крем!   bouquet

Благодаря, ще пробвам! Ама... има още нещо, което ме притеснява. Прочетох някъде по форумите, че пресните и меки сирена (между които и маскарпонето) са опасни за бременните, тъй като съдържали някакви бактерии, които минавали през плацентата и можели да увредят плода. Вярно ли е това?  newsm78
Тук от няколко дена се облизвам на едно парче Бри, което си купих в пристъп на лакомия, ама като прочетох тези предупреждения и... сърце не ми дава да посегна към него. Sad 
Някой запознат ли е с този въпрос?
Виж целия пост
# 23
Благодаря ви момичета!!!
Вчера правих-стана наистина върховно.Само ,че имам няколко питанки-значи каква гъстота трябва да се получи крема-май ми стана малко редичък.Второ-как да разбера дали достатъчно съм напоила бишкотите с кафето-достатъчно ли е напръскването,защото вчера ги потапях и май прекалих,но пък аз го правих със Савоярди-а те са твърдички.

Прави се точно със Савоярди и с никакви други бишкоти, но потапянето става много бързо (аз го правя само от едната страна, поема достатъчно). Може и само да напръскаш, както те е посъветвала Наталина - във всеки случай това е една от тънкостите в рецептата. Ще си я хванеш сама с времето - бишкотите нито трябва да останат сухи, нито да се разкашкат.
Виж целия пост
# 24
става въпрос за сините сирена,не съм чувала за маскарпонето newsm78.
в мухъла можело да има някакви "неща"от които може да се хване зараза,но аз си позволявам от време на време,така,че умерено няма да ти пречи
Виж целия пост
# 25
Тирамису:
(Преработено от рецептата на бишкотите BALOCCO някой я беше дал)
Крем:
1 яйце / без яйце става същото, аз не го слагам
13 с.л. захар
200 гр. сирене филаделфия (това е вместо маскарпоне-то)
300 гр. заквасена сметана данон
Блат:
2 пак. бишкоти
Всяка бишкота се топва за малко в следната смес:
2 големи кафета експресо
60 гр. ром
В йенски съд с правоъгълна форма се реди 1 ред бишкоти и се залива с 1/2 от крема, 2 ри ред бишкоти и останалата част от крема. Накрая се поръсва с какао (ползвам Моцарт). Трябва да престои поне 12 часа в хладилник.
Досега винаги е ставало перфектно, а хич ме няма по готвенето  Embarassed
Ако я има някъде тази рецепта, сори  Peace
Виж целия пост
# 26
Само да добавя нещо за тирамису-то. Когато се редят пластовете, се запо4ва с крема. Поне аз така знам.  Wink
Виж целия пост
# 27
Лиде, правя го като тирамисуто на Наталина, но когато нямам маскарпоне - слагам извара или крема сирене. Става фантазия!

Golden Rose, моля те сподели за вкуса на полуготовото тирамису. Аз съм голяма фенка на чийзкейка на Йотис. Ако кажеш, че и тирамисуто става хубаво, веднага тичам до магазина да го взема.
   Тирамисуто стана доста сполучливо, а като се има предвид, че приготвянето му отнема всичко на всичко не повече от 10 минути.....направо стана страхотно!!! Е, не е като оригинално, но определено е по-вкусно от повечето, които ги предлагат по заведенията!   Hands Thumbsup
Виж целия пост
# 28
   Тирамисуто стана доста сполучливо, а като се има предвид, че приготвянето му отнема всичко на всичко не повече от 10 минути.....направо стана страхотно!!! Е, не е като оригинално, но определено е по-вкусно от повечето, които ги предлагат по заведенията!   Hands Thumbsup

Доколкото разбирам, става въпрос за полуготовото Тирамису, нали? Това, което е от магазина?
Виж целия пост
# 29
Айде да се включа и аз.
Първо за опасните сирена за бременни, казват че са опасни тези, на които пише че са приготвени от непастюризирани млека. тоест меките сирена. някъде бях чела дори за кремасиренето че не трябва да се яде. но съм забравила вече как и защо newsm78
сега за рецептите. аз съм правила по две, като първата по-ми харесва, втората е ако нямате маскарпоне. правила съм и с готовите смеси, но не е същото.

TIRAMISSU

4 jaca, 7-8supeni lajici zahar, 500gr maskarpone (krema sirene), 1 4aena 4a6a kafe, 100ml desertno 4erveno vino (konqk), 1 paket bi6koti 200gr, kakao za porasvane

jaltacite se otdelqt ot beltacite i se razbivat sas zaharta, dokato izblednee cvetat im, s darvena lajica se pribavq sireneto i se razbarkva s jaltacite do polu4avaneto na platen krem s laskav vid
v otdelna kupa razbiva6 beltacite na snqg i go smesva6 s prigotveniqt ot jaltacite krem, kato razbarkva6 vnimatelno v edna posoka s barkalka, taka 4e da poemat ot krema bez da spadat
v druga kupa smesva6 kafeto i vinoto. V tqh potapq6 bi6kotite, sled koeto gi podrejda6 v pravoagalna tava. Otgore se namazvat s krema, redi6 vtori red i otnovo pokriva6 s krem. Nakraq porasva6 s kakao. Pokriva6 s folio i ostavq6 v hladilnika 8 4asa, reje6 na pravoagalni par4eta i servira6 s porasen nastargan 6okolad

tova e




и втората>

Tiramisu

edin paket bishkoti
goliama kofi4ka kvasena smetana
1 4.4asha kafe ( na mene vinagi mi otiva pove4e )
polovin 4. 4asha pudra zahar
1 4.laji4ka. nes kafe
vanilia
kakao 
bishkotite sa potapiat za mnogo kratko v kafeto ina4e se razkisvat , rediat se v tavi4ka . Varhu tiah se raznasia polovinata ot razbitata s zaharta i nes kafeto i vaniliata smetana , redia tse ostanalie bishkoti i se zavarsha pak sas smetana
Otgore se rasi s kakoto slojeno v sitna zedka
pone za 2 4asa v hladilnika i ...tova e

 и двете са изпробвани многократно
но като гледам в рецептите за тирамису няма кои знае какви разлики
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия