пътпъдъци??

  • 1 177
  • 4
Кулинарки-помогнете с рецепта за пътпъдъци!!!
Виж целия пост
# 1
Имаше един специалитет-пъдпъдък в/у канапе.Значи пътпъдъците се сваряват цели,после се намазват с масло и с
червен пипер и се запичат във фурната.Панират се филийки с яйца и в/у всяка от тях се забождат по 2 пъдпъдъка/изправени един с/у друг на задните крака/.Лесно нали? 
Виж целия пост
# 2
Готвила съм такива пернати в патладжани, но беше доста отдавна. Нещо такова: животинката /сурова/ се подправя с чер пипер, увива се в тънки резенчета сланина или бекон и се мушва в издълбан патладжан. Слага се капаче от дръжката на зеленчука, пече се с малко мазнина и вода. Да ама то по това време патладжани само турски - дълги - как да ги издълбаеш...
Виж целия пост
# 3
Ето 1-2 идеи:

Пъдпадък в патладжан

Изтърбушват се по голени патладжани, осоляват се, НЕ се белят. Месото от патладжаните се нарязва на ситно, омесва се с нарязани на дребно лук, моркови, кашкавал и малко пушено месо. Всичко се омесва с подправки по ваш избор и сместта се пълни в пъдпъдъците, а пъдпъдъците в патладжаните. Редят се в тавичка с вода максимум до средата на патладжаните и се пече на около 220С

Пъдпъдуци с пушени гърди и грозде (за 4 човека)

8 пъдпъдъка, 10 ленти пуш гърди, 10 резена бекон, 350 гр пилешки дробчета, 1 чепка бяло грозде, 100 гр бели стафиди, 4 малки главички лук, 1 с лъж мед, коняк, сол, черен пипер. Позапържваме пъдпъдъците с масло и ги фламбираме за бързо с коняка. Изваждаме ги от тенджерата и на тяхно място подготвяме фарса от лука, дробчетата и 2 резена пушени гърди, прибавяме меда и стафидите, сол , черен пипер.Пълним пъдпъдуците и ги завързваме (зашиваме леко). Дъното на тенджерата "облепваме" с бекона и останалите пушени гурди. Слагаме пъдпъдуците , 1 чч бяло вино и на слаб огън около час. 15 мин преди да се сервират, прибавяме зърната грозде и сметана.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за идеите,но аз експериментирах и стана много вкусно:
пъдпъдъците ги насолих с сол и 4есън на прах и ги залях с бяло вино и ги оставих така да постоят половин 4ас.И в зехтин запържих доста лук и настърган морков докато лука стане прозра4ен след това сипах 1 чаша вода -като завря минах с пасатора за да стане хомогенно и сипах пъдпъдъците и виното от марината .Варят се около 20 мин. и е готово ястието.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия