Как съхранявате сирене?

  • 1 539
  • 21
Като го сложа в кутия изсъхва, а като го сложа в саламура се разкашква  newsm78
Виж целия пост
# 1
Аз го държа във вода,но не да е покрита цялата бучка с вода.
Виж целия пост
# 2
аз го държа в чиния, като го измивам преди да го сложа в хладилника. ако не ме мързи, покривам  с фолио за съхранение.
Виж целия пост
# 3
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
Виж целия пост
# 4
Аз го държа в кутия с вода до половината и с капак отгоре.
Виж целия пост
# 5
Аз го държа в кутия с вода до половината и с капак отгоре.
Да, и аз така.
Виж целия пост
# 6
Аз го държа в кутия с капак и без вода  Wink мразя разкашкано сирене  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
И аз така правя,но имай в предвид,че за да не се разкашква си зависи и от сиренето,аз взимам по-твърдо и никога не се разкашква.
Виж целия пост
# 8
Аз го държа в купа с капак пълна до горе с вода.Сол не слагам,че то сиренето и без това си е доста соленко.У нас сиренето много не се застоява така че няма време  да се разкашка.
Виж целия пост
# 9
много зависи и какво е сиренето, аз купувам в кутия на фирма Маджаров, издържа до 2 седмици в хладилника без да си промени вкуса. Има и в някакви найлонови опаковки, но не е толкова трайно.
Извода от всички тия мои писания е : подбери си подходящо сирене  Grinning
Виж целия пост
# 10
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
И аз така правя,но имай в предвид,че за да не се разкашква си зависи и от сиренето,аз взимам по-твърдо и никога не се разкашква.
Peace Peace Peace
И аз така.
Когато обаче имаш да съхраняваш голямо количество сирене се прави "саламура".Вода и сол, но толкова сол, че като пуснеш сурово яйце вътре да му остане сухо "дупето" колкото 5 стотинки  Hug - Така знам от баба  Peace
Виж целия пост
# 11
Аз го съхранявам в кутия, наполовина пълна с вода+поне 1-2 с.л. сол. Купувам Роса и досега не се е разкашкало.
Виж целия пост
# 12
В кутия с вода и капак отгоре. Без сол, защото го предпочитаме безолно. Рядко се задържа повече от седмица, така че никога не се разкашква. Купувам Роса, Мизия Милк и едно тукашно на Еко Асорти. Всичките са твърди и стегнати.
Виж целия пост
# 13
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
и ние така съхраняваме сиренето! Но това за обикновеното сирене.., а за сирената Карел, Дунавия и Тофу-не съхраняваме, защото веднага се изяждат!
Виж целия пост
# 14
Няма нужда от водата. Аз го държа в кутия с капак. Ако е много солено първо го изкисвам малко - час - два, и после го оставям в кутията. Използвам много хитра кутия за храна - квадратна, но сиренето държа в капака, а самата кутия ползвам като капак. После само махаш кутиятя-капак и слагаш сиренцето на масата с капачето-чинийка! smile3521 А това за разкашкването е вярно, че си зависи от сиренето. Ако не е добре узряло се разтапя...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия