Сокове за зимата

  • 16 741
  • 36
# 30
А някой пробвал ли е без захар да прави?
Виж целия пост
# 31
Супер темичка. Аз искам да си затворя пъпеш пасиран, става като смути. Правих си тази година прясно смути от пъпеш и праскова/ кайсия и стана много вкусно. Реших да пробвам да запазя този вкус за зимата. Стерилизирах в буркани за 10 минути и няколко дни  ги държа в стаята и проверявам капачките, днес забелязах, че едната капачка поддава. Отворих буркана пъпешовото пюре е добре на вкус, но се чудя другите буркуни дали ще оцелеят до зимата.
По същия начин реших да затворя банан и ягода, пак пасирани, защото много харесваме сок от банан и ягода, а в него плодовото съдържание е доста символично. Но и при него 2 от бурканите почти веднага им изпъкнаха капачките.
Може да е от капачките, но може и да има някаква тънкост при консервирането на тези плодове.
Като се замислих май не съм виждала нещо от пъпеш (компот, пюре, нектар) по магазините.
Ако може да споделите опит. Благодаря.
Виж целия пост
# 32
Здравейте, виждам, че в темата не е писано от много време, но..... аз последните 3 години си правя сиропче от Бъз с лимон, малини и ягоди.
Сега пиша тук защото правя сироп от мента за първи път,ако има някой правил такъв нека пише рецепта
Виж целия пост
# 33
Аз правих. Прочетох рецептите в нета и в крайна сметка пропорциите ми бяха на око (мента, вода, захар). 5 мин за капачка подварих шишенцата. Тази година си мисля да го направя като цъфне ментата.
Виж целия пост
# 34
Аз правя сок от маточина.Правя по същия начин както се прави и от мента.
Виж целия пост
# 35
Аз правих. Прочетох рецептите в нета и в крайна сметка пропорциите ми бяха на око (мента, вода, захар). 5 мин за капачка подварих шишенцата. Тази година си мисля да го направя като цъфне ментата.
А нещо като пропорции , защото аз сложих :
1 кг захар
1 литър вода
1 пакетче лимонтозу
И мента на око, ама около 150 гр ще да е но само листата
Всичко го разбърках с пасатора на 2 на 3  на да НЕ става пюре  иго държах 24 часа, ама не ми е толкова ментово сякаш
Виж целия пост
# 36
Трудно ми е да те отговаря. Виж по нета с точни пропорции. До сега не съм чула да бъдат пасирани ментата е бъза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия