Дайте рецепта за чушки-бюрек

  • 14 370
  • 16
Купих чушките, яйцата, сиренето ...и сега?
Виж целия пост
# 1
ето аз как ги правя:
натрошавам сирене с яйце. Пълня чушките (моите са печени от фризер или буркан) с тази смес  - не ги "тъпча" много. Панирам: потапям в брашно, после в разбито яйце и пак брашно и пак яйце и тогава във горещото олио - което е около 1/2см. в тигана.
Количество - на око ми. За около 1кг. чушки ми отиват около 300гр. сирене, 2 яйца за сместа и отделно още 5-6 яйца за панирането.
Брашното съм подменяла с галета само на патладжани-бюрек, за чушките-не мога да кажа.
Виж целия пост
# 2
ето аз как ги правя:
натрошавам сирене с яйце. Пълня чушките (моите са печени от фризер или буркан) с тази смес  - не ги "тъпча" много. Панирам: потапям в брашно, после в разбито яйце и пак брашно и пак яйце и тогава във горещото олио - което е около 1/2см. в тигана.
Количество - на око ми. За около 1кг. чушки ми отиват около 300гр. сирене, 2 яйца за сместа и отделно още 5-6 яйца за панирането.
Брашното съм подменяла с галета само на патладжани-бюрек, за чушките-не мога да кажа.
Правя ги по същия начин-стават много вкусни!
Виж целия пост
# 3
Пълня чушките/печени/ със сместа от сиренето и яйцата. Овалвам ги в галета и ги оставям за малко в камерата на хладилника да стегнат . След това разбивам яйцата и в тях потапям чушките . Пържа в горещо олио .
Виж целия пост
# 4
Почти така и аз просто към сместа добавям и малко копър, а чушките за да не се мъча да ги пълня ги разполовявам, слагам от сместа и после завивам като руло.........
Успех!
Виж целия пост
# 5
Аз ги пълня само със сирене.Панирам със смес от яйце,брашно и водичка със гъстота на боза даже и по гъсто.Стават много вкусни.  chefУспех!
Виж целия пост
# 6
Аз натрошавам сиренето и чуквам например 1 яйце, колкото да не се пръска сиренето, ако яйцата са много, пълнежът може да изтече. Овалвам чушката в брашно, потапям в яйце, овалвам в галета и накрая пак яйце.  chef
Правя ги и с кашкавал, просто слагам парче кашкавал в чушката, без яйце и панирам по същия начин  bouquet
Виж целия пост
# 7
много обичаме в къщи чушките бюрек . Правя към тях и доматен сос доматен сос с който си поливаме. Ммммммм  Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
Към сиренето и яйцето добавям на ситно нарязан лук и малко домат (може и консерва) - после стандартно. Напоследък направо мушвам в чушката 1-2 кръгчета топено сирене и овалвам в брашно. Докато са топли са супер, за после не  зная, защото не остават.
Виж целия пост
# 9

   1 яйце и към 350 грама сирене /понякога слагам и чесън на прах/. Чушките ги пълня с тази смес. После яйце, брашно, яйце...и бум в нагорещената мазнина!
Виж целия пост
# 10
Аз ги пълня само с извара, или смесено извара с намачкано сирене. Към пълнежа прибавям нарязан на ситно магданоз и малко черен пипер. Овалвам в брашно, потапям в разбито яйце, после в галета, пак яйце и пържа.
Виж целия пост
# 11
Вдъхновена от тази тема снощи правих, но аз ги пълня само с извара (кашкавалена).
Имам един въпрос за панировката-моята нещо не стана много добре,разпадаше се и беше доста тънък пласт. Значи последователността беше такава - брашно-яйце-галета. Аз ли бъркам някъде?
Виж целия пост
# 12
брашно, яйце, галета (или брашно) и накрая пак яйце  - дори става доста дебеличка панировката. А ако ти се играе в половината разбити яйца настържи кашкавал, та на второто-последно потапяне яйцата да са с кашкавал. Тогава е и хрупкава и доста по-вкусна панировката
Виж целия пост
# 13
брашно, яйце, галета (или брашно) и накрая пак яйце  - дори става доста дебеличка панировката. А ако ти се играе в половината разбити яйца настържи кашкавал, та на второто-последно потапяне яйцата да са с кашкавал. Тогава е и хрупкава и доста по-вкусна панировката

Много благодаря! Това с кашкавала е чудесна идея, аз съм му голям любител!
Още утре ще направя отново по този начин   bouquet
Виж целия пост
# 14
Откога търся хубава рецета за чушка бюрек. Ама още не съм открила такава, че да ми стават като в заведение  Sad
Обаче тук има много готини идеи и довечера ще направя чушки и ще пиша как са:))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия